A hisztit meg lehet úgy előzni, hogy már az elejétől fogva nem nagyon vesz a szülő a gyereknek játékokat? Vagy hogy lehet megelőzni?
Bolti hiszti a legkevesebb.
Azt hamar kinövik, ha nem engedsz.
Nem is játékokon ment nálunk, hanem vegyük meg azt a csokit meg amazt a gumicukrot is.
Az otthoni sokkal idegtépőbb.
Tegnapi szösszenet az 5 évessel este 8kor.
"Anya, sütsz palacsintát?
Este van, majd holnap.
Anyaaaaa, palacsintaaaaa.
Na jó, de nincs kakaó, csak lekvárosat tudok csinálni.
Anyaaaa, kakós palacsintát akarooook.
Majd holnap.
Anyaaaaa, de mooooost.
De nem tudok este betörni a boltba, majd holnap.
Anyaaaaa, anyaaaaaa, palacsinaaaaaa... "zokogva egy fél óráig :D
Az enyémek 2 és 4 évesek, szerintem hisztink boltban még sosem volt. Amit korábban írtak, hogy ne legyen a gyerek éhes, szomjas, álmos, az sokkal többet használ a hiszti megelőzésében szerintem,mint bármi más.
Ha volt is kis nyöszörgés boltban, az inkább azért volt, mert ki akart szállni a bevásárlókocsiból / ő is be akart szállni, illetve kellett pár alkalom, míg átment az üzenet, hogy a boltban nem bontunk ki semmit, az csak onnantól a miénk, ha kifizettük...
Ha te nem is veszel a gyereknek játékot 1) más fog, 2) másnál fogja látni, stb. úgyhogy ez szerintem tényleg nem old meg semmit. Azt persze nagyobb gyerekeknél már meg lehet magyarázni, hogy ha tetszik neki valami, jegyezze meg, és felkerül az ajádéklistájára, az enyém a dolgok 95%-t soha többé nem hozza szóba azután, hogy kiléptünk a boltból :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!