A hisztit meg lehet úgy előzni, hogy már az elejétől fogva nem nagyon vesz a szülő a gyereknek játékokat? Vagy hogy lehet megelőzni?
😁 Nem. Akkor majd hisztizik másért.
A lányomnak sok játéka van. De azért sosem hisztizett h vegyek ezt vagy azt.
Ellenben a legkissebb diszkomfort érzés miatt (fázik, éhes) képes a mai napig földhözvágni magát. 6 éves
A bolti hisztit úgy lehet megelőzni, ha nem viszed magaddal a gyereket a boltba.
Egy gyerek impulzív. Az kell neki, amit épp meglát, és ami valamiért megragadja a figyelmét.
A hiszti abból adódik, hogy a kisgyerek még nem tudja kezelni az indulatait.
A hiszti szükséges és hasznos állomása a fejlődésnek. Azzal együtt, hogy kellemetlen. A hiszti azt jelzi, hogy van a gyereknek saját akarata, de fel vannak állítva bizonyos korlátok. A gyerek próbálja kitolni a korlátokat, határokat, amit a következetes szülő nem enged. Ez nyilván frusztrálja a gyereket.
Hogy függ össze a gyerek meg a játék?!
Az en fiam hisztizik bármin. De pl játekon még sosem...
Én a bolti hisztit úgy előztem meg, hogy előtte megetettem és megitattam őket és soha nem vettem meg a színes mesefigurás joghurtot, gabonapelyhet, cukros vackokat.
A gyerekek már 5 és 3,5 évesek, és max 3x volt hiszti a boltban.
Hiszti persze szokott lenni pl olyankor amikor nem akarnak hazajönni a játszótérről és közben már fáradtak.
Az én lányom ritka hisztis gyerek (még most 5 évesen is napi ezerszer borul a bili és ordít mint a sakál), de boltban soha az életben nem hisztizett még. A 2 éves testvérével is jól megy eddig.
Mindig előre megbeszéljük, hogy mit veszünk, célirányosan megyünk, nem ténfergünk, a gyerekek segítenek keresni, cipelni, ők rakhatják fel a szalagra..
tudják, hogy csak akkor a miénk ha kifizettük, soha nem ettek boltban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!