Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A hisztit meg lehet úgy...

A hisztit meg lehet úgy előzni, hogy már az elejétől fogva nem nagyon vesz a szülő a gyereknek játékokat? Vagy hogy lehet megelőzni?

Figyelt kérdés

2021. jún. 17. 12:15
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
80%

😁 Nem. Akkor majd hisztizik másért.

A lányomnak sok játéka van. De azért sosem hisztizett h vegyek ezt vagy azt.

Ellenben a legkissebb diszkomfort érzés miatt (fázik, éhes) képes a mai napig földhözvágni magát. 6 éves

2021. jún. 17. 12:23
 2/13 anonim ***** válasza:
86%
Sehogy. A dackorszak természetes velejárója. Azt hiszed csak a játékok miatt hisztiznek? Kis naív 🤣🤣
2021. jún. 17. 12:23
 3/13 anonim ***** válasza:
25%
Az első gyerekem abszolút nem hisztizett jó sokáig. Minden figyelmet megkapott.
2021. jún. 17. 12:28
 4/13 anonim ***** válasza:
91%
A hisztinek semmi köze a játékok mennyiségéhez. Ez a korral jár.
2021. jún. 17. 12:46
 5/13 A kérdező kommentje:
2 Nem hiszem azt. Úgy értem, hogy a bolti hisztit meg lehet -e úgy előzni?
2021. jún. 17. 12:48
 6/13 anonim ***** válasza:
82%

A bolti hisztit úgy lehet megelőzni, ha nem viszed magaddal a gyereket a boltba.

Egy gyerek impulzív. Az kell neki, amit épp meglát, és ami valamiért megragadja a figyelmét.

A hiszti abból adódik, hogy a kisgyerek még nem tudja kezelni az indulatait.

A hiszti szükséges és hasznos állomása a fejlődésnek. Azzal együtt, hogy kellemetlen. A hiszti azt jelzi, hogy van a gyereknek saját akarata, de fel vannak állítva bizonyos korlátok. A gyerek próbálja kitolni a korlátokat, határokat, amit a következetes szülő nem enged. Ez nyilván frusztrálja a gyereket.

2021. jún. 17. 13:14
 7/13 anonim ***** válasza:
88%

Hogy függ össze a gyerek meg a játék?!

Az en fiam hisztizik bármin. De pl játekon még sosem...

2021. jún. 17. 13:20
 8/13 anonim ***** válasza:
83%

Én a bolti hisztit úgy előztem meg, hogy előtte megetettem és megitattam őket és soha nem vettem meg a színes mesefigurás joghurtot, gabonapelyhet, cukros vackokat.

A gyerekek már 5 és 3,5 évesek, és max 3x volt hiszti a boltban.

Hiszti persze szokott lenni pl olyankor amikor nem akarnak hazajönni a játszótérről és közben már fáradtak.

2021. jún. 17. 13:21
 9/13 anonim ***** válasza:
78%
Nem, a bolti hiszti nagyjából természetes. Első vagy második alkalommal. Ha nem ér célt vele, akkor meg rájön, hogy kár a gőzért. Először mindenki toporzékolva meg hisztizve találja szemben magát a határokkal, szabályokkal, nemleges válaszokkal. Ez a tanulási folyamat része. Az a nem mindegy, hogy te hogyan kezeled, mert olyan nincs, hogy nem lesz.
2021. jún. 17. 13:27
 10/13 anonim ***** válasza:
90%

Az én lányom ritka hisztis gyerek (még most 5 évesen is napi ezerszer borul a bili és ordít mint a sakál), de boltban soha az életben nem hisztizett még. A 2 éves testvérével is jól megy eddig.

Mindig előre megbeszéljük, hogy mit veszünk, célirányosan megyünk, nem ténfergünk, a gyerekek segítenek keresni, cipelni, ők rakhatják fel a szalagra..

tudják, hogy csak akkor a miénk ha kifizettük, soha nem ettek boltban.

2021. jún. 17. 13:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!