Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt olyan, aki nem szoptat...

Van itt olyan, aki nem szoptat hanem fej?

Figyelt kérdés
Miért alakult így? Kényelmes megoldás?
2021. jún. 15. 08:01
 1/10 anonim ***** válasza:
67%

Hogy a fenébe lenne kényelmes? Annyi időt töltesz fejéssel, mint amennyit szoptatással töltenél, utána megeteted a gyereket, utána mehet a mosogatás, sterilizálás.

Ha szoptatás mellett néha fejsz egy keveset későbbre, az más, de szerintem nem sokan választanák a fejést a szoptatás helyett. Sokkal több munka.

2021. jún. 15. 08:05
 2/10 anonim ***** válasza:
63%
azért alakult így, mert nem tud még rendesen szopizni a baba, kénytelen vagyok fejni. elalszik szopi közben, utána nyűgös mert nem lakott jól, stb. gyorsabb így, hogy fejek és üvegből kapja, ráadásul legalább látom mennyit evett. később visszaszoktatom cicire ha erősebb ügyesebb lesz, ez a terv. 1honapos a baba
2021. jún. 15. 08:14
 3/10 A kérdező kommentje:
Első, normális esetben valóban így van, de sajnos nem mindig áll fenn normális eset. Az én fiam soha nem evett normális adagokat egyszerre, így állandóan rajtam volt.(Nem csak az első hat hétben.) De szószerint állandóan. Semmi mást nen tudtam csinálni. Megelégeltem és elkezdtem fejni. Cumisüvegből eszik normális mennyiséget és így már csak 3 óránként. Nekem felüdülés a fejés, mosogatás, sterilizálás.
2021. jún. 15. 08:15
 4/10 anonim ***** válasza:
84%

Nekem korababák lettek. Mivel a Piccen keveset tudtam velük lenni, és akkor is nagyon lassan keveset szoptak. Így maradt a fejés.

A nagylányomat 6 hóig szoptattam. Azt se szerettem, de felért egy kínzással.

A baba megetet, B baba megetet, fejés alvás.

És ezt 3 óránként éjszaka IS.

De még így is kellett tápszer is. Itthon 1 hét után elengedtem.....

Fejtem napközben, de így alig volt valami 1 nap.

Abva is hagytam a saját magam szivatását. Nem bántem meg 😉

2021. jún. 15. 08:28
 5/10 anonim ***** válasza:
50%
Kettes! A babák döntő többsège nem szopizik azonnal szintidőre, ez egy készség, amit meg kell tanulniuk. Ehhez 4-6 hét szükséges. A cumisüvegből való tápláláshoz egyáltalán nem kell megmozgatnia a babának azokat az izmokat, amelyek a szopáshoz kellenek, illetve jóval kisebb erőkifejtés kell hozzá, szinte nulla. Nem spórolod meg a betanulási időszakot sőt, még pluszban direkt nehezebb lesz, hiszen már a gyermek hozzászokott ehhez a táplálkozási formához, még amúgy szoptatott babáknál, alkalmankénti (heti 1) cumisüvegből való táplálás is képes cumizavart okozni, ami hetek, mire helyre jön. Hát még a te esetedben… nem b@sztatás, ne érts félre, úgy csinálod, ahogy neked jól esik, csak tudd, hogy nem jó irányba haladsz, ha szoptatás a cél. Azt meg felesleges tudni, hogy mikor mennyit eszik, ha hízik annyit, amennyit kell, akkor lehet örvendeni. Valójában nem nagyon informatív, hogy most 200at evett, vagy csak 120at.
2021. jún. 15. 08:30
 6/10 anonim ***** válasza:
48%
Azt írta a 2-és hogy abba hagyta saját maga szivatását, szerintem ebből egyértelmű hogy nem szükséges kioktatás a számára és hogy ő normalis és nem a szoptatáson rugózik
2021. jún. 15. 08:54
 7/10 anonim ***** válasza:
22%

Ja az a 3-ás na mindegy akkor sem mindenki kattog úgy hohy nem

Hiszem hogy szükséges a kioktatás

2021. jún. 15. 08:55
 8/10 anonim ***** válasza:
74%
Az elején minden szoptatás után pótolni kellett táppal, elkezdtem fejni, kiderült, hogy az egyik mellemben szinte alig van, így nem volt csoda, hogy nem lakott jól. Aztán teljesen átálltam a fejésre, onnantól nem kellett pótolni, és az éjszakát is átaludta, tervezhető lett a nap is.
2021. jún. 15. 09:01
 9/10 anonim ***** válasza:
58%
6-os! Félreértettél, nincs gond, ha nem szoptat, de HA szeretne (már pedig az írásából ez jött le), akkor tudja, hogy így egyre nehezebb lesz. Nem kell egyből leszólni, meg kétes utalásokat tenni, mintha az nem lenne normális, aki mégis próbálkozik. A szoptatásnak nagyon is fontos szerepe van a fogfejlődésben, állkapocsfejlődésben, nem véletlenül van annyi fogszabályozásra szoruló gyerek. Ezekkel is nem árt tisztában lenni, mielőtt az ember legyint, hogy ugyan, mi baja lesz. Lehet semmi, lehet valami.
2021. jún. 15. 09:19
 10/10 anonim ***** válasza:
67%
9: köszi. nem felejti el a gyermek a szopást, naponta megkapja a cicit, nincs vele gond. igaz, így is csak bimbóvédővel, de gyakorolja rendszeresen, nincs megengedve hogy elfelejtse, gondoltam rá :)
2021. jún. 15. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!