Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mégis mit oldasz meg azzal,...

Mégis mit oldasz meg azzal, hogy a semmiért síró, semmiért hisztiző babádat ringatod meg simogatod meg "úgy intézed a wc-zést, amikor alszik", hogyha ettől se nyugszik meg?

Figyelt kérdés

17 éves vagyok, nulla tapasztalattal a gyerekek, babák felé. És nem, nem vagyok terhes sem!

Folyamatosan ebbe ütközök bele: "sír a gyerekem, nem tudom mi a baja, de nem hagyom sírni". Ez miért jó? Tiszta a pelus, tele a pocak, nem fázik, nincs melege, mégis sír. Majd felveszed, babusgatod, "úgy intézed a wc-zést amikor alszik", vagy magaddal viszed, közben ugyanúgy ordít és ugyanúgy sír, nem nyugszik meg.

Ennek mi értelme van?

Miért nem lehet csak betenni a kiságyba, hogy hagy sírja ki magát? Ha úgy se nyugszik meg, akkor minek? Minek nehezítik meg az anyák a saját dolgaikat ezzel a "nem bírom, hogy sír" gondolkodásmóddal?

2021. jún. 14. 18:50
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
83%

Majd ha lesz gyermeked rájössz. 😉

Egyébként pedig. A kisbaba sír mert nem tudja máskép kifejezni magát. Sír ha fáj valami, ha fázik ha melege van, ha éhes, szomjas, ha fáradt,ha túl sok az inger. Sír ha közelségre van szüksége.

Mi anyák meg nem csak azért nem hagyjuk sírni mert orvosolni akarjuk a problémát, csökkenteni a stresszhormont, de ezzel a gyerek válaszreakciót is tanul, bizalmat.

Az a baba amelyiket folyton hagynak sírni egy időután megtanulja, hogy felesleges mert nem jön senki. Ezeknek a babáknak teljesen másképp fejlődik az agyuk, sérül ha úgy tetszik. Nem fejlődnek ki bizonyos intellektuális és társas kézségek. Nehezen tudják kontrollálni az érzéseket.

De bővebben itt olvashatsz.

[link]

2021. jún. 14. 20:24
 12/23 anonim ***** válasza:
68%
Mégis mit oldasz meg azzal, hogy ide irsz egy ilyen hülye kérdést?
2021. jún. 14. 20:40
 13/23 anonim ***** válasza:
77%
Bár nincs gyerekem és nem is szeretnék, de rengeteget olvastam elhanyagolt gyerekekről. Javaslom a Ketrecbe zárt fiú című könyvet, ott egy gyerekpszichiáter nagyon jól leírja, hogy az alapszükségleteken felül miért sír a gyerek és ilyenkor mire vágyik (szeretet, közelség, intimitás). Élő példákon keresztül leírja, hogy milyen mentális beteg felnőttek lesznek azokból, akik a te módszered által lettek kezelve gyerekként (hagyjuk sírni). Nem egyből pl gyilkos vagy erőszakoló lett, mert azóta sem tudja mi az az empátia. Azt is javaslom, hogy mielőtt gyereket vállalsz mindenképp olvasd el ezt a könyvet, sőt, minden leendő anyának kötelezővé tenném. Én pont azért nem szeretnék gyereket, mert olyan önző vagyok, mint te és nem lennék képes 0-24-ben egy másik embert 'kiszolgálni'. Mert a gyereknek az egészséges lelki fejlődéshez erre van szüksége. Aztán valaki majd jön azzal, hogy régen nem így volt, de akkor is így volt, csak akkor az anya nem egyedül nevelte a gyereket, hanem ott volt egy egész közösség, aki foglalkozott a gyerekkel, ha épp nem ért rá az anya.
2021. jún. 14. 20:43
 14/23 anonim ***** válasza:
10%
Tehát nekem mentális problémáim vannak, amiért nem vettek fel azért, mert úgyis sírtam, ha ölben voltam?
2021. jún. 14. 20:52
 15/23 anonim ***** válasza:
78%
#14, ez olyan, minthogy nem lesz minden baba tejallergiás, aki túl korán kap tejet, de mégis azt javasolják, hogy csak 1 éves kor fölött kapjanak. Növeli a valószínűségét, de nem törvényszerű.
2021. jún. 14. 20:56
 16/23 anonim ***** válasza:
14%
Egyébként meg lehetne arról is könyvet írni, hogy milyen következményei vannak az igény szerinti szoptatásnak, a "kötődő nevelésnek", a minden nyikkanásra felveszem, magam mellett altatom, nélkülem még sz.rni se tudó elveknek. Felnő egy olyan generáció, akinek ha szólsz két rossz szót, már molesztálást meg gyerekbántalmazást kiált, csak mert pici korában stressznek nevezték a hisztijét. Az nem stressz, hogy be kell illeszkednie az életben. Az nyafogás, mert nem megy neki. A stressz az, amikor el kell tartani egy családot vagy bántanak, stb.
2021. jún. 14. 20:57
 17/23 anonim ***** válasza:
87%
#16 Vannak bajok..
2021. jún. 14. 21:04
 18/23 anonim válasza:
80%
16-os érdekes szemlélet, valami biztosan nem kerek nálad....
2021. jún. 14. 23:10
 19/23 anonim ***** válasza:
82%

"Nehéz egy gyereksírást ignorálni... Max neked, mert akaratgyenge vagy."

Te már csak tudod childfreeke, hogy milyen mikor sír a saját gyereked, mikor nincs is olyanod. Attól hogy napi 24ben itt rohadsz a gyk-n, mert fhostalicska életed van, még nem leszel tapasztalt gyereknevelő.

Kérdező, a sírással stresszhormont termel a baba, ami napokkal a sírni hagyás után is magas marad. Az ilyen gyerekek könnyebben válnak agresszívvá nehezen kezelhetővé mint azok a társaik, akiket nem hagytak rendszeresen órákig üvölteni.

2021. jún. 15. 08:19
 20/23 anonim ***** válasza:
80%
Nekem ez az egyetlen szó jutott eszembe: EMPÁTIA.
2021. jún. 15. 09:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!