Mégis mit oldasz meg azzal, hogy a semmiért síró, semmiért hisztiző babádat ringatod meg simogatod meg "úgy intézed a wc-zést, amikor alszik", hogyha ettől se nyugszik meg?
17 éves vagyok, nulla tapasztalattal a gyerekek, babák felé. És nem, nem vagyok terhes sem!
Folyamatosan ebbe ütközök bele: "sír a gyerekem, nem tudom mi a baja, de nem hagyom sírni". Ez miért jó? Tiszta a pelus, tele a pocak, nem fázik, nincs melege, mégis sír. Majd felveszed, babusgatod, "úgy intézed a wc-zést amikor alszik", vagy magaddal viszed, közben ugyanúgy ordít és ugyanúgy sír, nem nyugszik meg.
Ennek mi értelme van?
Miért nem lehet csak betenni a kiságyba, hogy hagy sírja ki magát? Ha úgy se nyugszik meg, akkor minek? Minek nehezítik meg az anyák a saját dolgaikat ezzel a "nem bírom, hogy sír" gondolkodásmóddal?
Majd ha lesz gyermeked rájössz. 😉
Egyébként pedig. A kisbaba sír mert nem tudja máskép kifejezni magát. Sír ha fáj valami, ha fázik ha melege van, ha éhes, szomjas, ha fáradt,ha túl sok az inger. Sír ha közelségre van szüksége.
Mi anyák meg nem csak azért nem hagyjuk sírni mert orvosolni akarjuk a problémát, csökkenteni a stresszhormont, de ezzel a gyerek válaszreakciót is tanul, bizalmat.
Az a baba amelyiket folyton hagynak sírni egy időután megtanulja, hogy felesleges mert nem jön senki. Ezeknek a babáknak teljesen másképp fejlődik az agyuk, sérül ha úgy tetszik. Nem fejlődnek ki bizonyos intellektuális és társas kézségek. Nehezen tudják kontrollálni az érzéseket.
De bővebben itt olvashatsz.
"Nehéz egy gyereksírást ignorálni... Max neked, mert akaratgyenge vagy."
Te már csak tudod childfreeke, hogy milyen mikor sír a saját gyereked, mikor nincs is olyanod. Attól hogy napi 24ben itt rohadsz a gyk-n, mert fhostalicska életed van, még nem leszel tapasztalt gyereknevelő.
Kérdező, a sírással stresszhormont termel a baba, ami napokkal a sírni hagyás után is magas marad. Az ilyen gyerekek könnyebben válnak agresszívvá nehezen kezelhetővé mint azok a társaik, akiket nem hagytak rendszeresen órákig üvölteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!