Miért akarnak családot sokan amikor egy gyerek életminőség rovására megy(anyagi,kényelem)?
Én úgy tudom, egyszeri alkalomról van szó, maár neglévő gyerekekkel.
A járvánnyal összefüggésben lesz most egy ilyen.
Szóval szja miatt gyereket szülni nem fognak.
Írtam, higy a tehetősek voltak mindig azok, akiknek csak kevés gyerekük született.
Nem mindenkir igaz, meg azért legalább egy örökös kell.
A szegénység és sok gyerek jöhet egy állatvilágból átörökölt ösztön is. Tudat alatt persze.
Ott is az van, higy ha egy utódott "szüli" elegendő, mert jó eséllyel felnő, akkor annyi lesz.
És vannak falyok, ahol milliós számból alig marad valami életben.
Valaki célzitt a cugányokra.
Nos őseim között nincs egy sem.
Apámnak 9 testvére volt. Négy élte ell a felnőttkort. Ha csak három született vilna, talán egy sem.
Ma azért jobbak az esélyek, sokgyerekes család kevesebb van.
De ha jól ertem, a kérdező egy gyermeket is sokal, ha nincs elég pénz.
Pedik ismerek nagyon boldog családokat, akik azon gondolkodnak, hogy megehetik a kifli másik csücskét, vagy azt tegyék el holnapra.
És bitang boldogtalan családok is vannak hatalmas vagyonnal.
Jól átgondoltad, ezt a kérdést?
Számomra azt jelenti a kérdésed, hogy mi értelme az életnek? Miért akartak téged a szüleid?
Lehet, hogy mindent megkaptál, igy elég csak magadra gondolnod? Életed minden területén csak kapni szeretnél?
Ez az álapotod boldoggá tesz?
Aki igazi szeretetre vágyik az képes érte áldozatokat hozni. Mert amit elvetsz, azt fogod learatni.
Amikor valaki csak a testi vágyai kielégítésével foglalkozik az az eszével irányítja az életét, de a lelke kívánságait figyelmen kívül hagyja. Így az egyensúly felborul.
A szív a szeretet jelképe, az érzelmi döntéseink a szívünkben születnek. Mivel szeretetre születtünk, ezért jobb nekünk, ha az okoskodásaink helyett a szívünkre hallgatunk. Olyan döntéseket hozunk amiben a szívünknek békessége van.
Egy igazi, érzelmekkel is töltött szerelem, boldogság, az ami elvezet egy házastársi kapcsolathoz. Amikor a szexuálisan egybeolvadnak, és megajándékozzák egymást önmagukkal. Ennek a beteljesedése, szerelmük gyümölcse a gyermek, melyet nem tehernek, nélkülözésnek, élnek meg, hanem egy közös életfeladatnak, mely mindenki számára sok örömmel jár, a szűkedd és tágabb család valamint az ismerőseik számára is.
De 22-es, aki gyereket vállal, az nem hoz nagyobb áldozatot, mint amennyire áldás a gyerekvállalás. Mert ha az áldozat nagyobb, az azt jelenti, hogy nem akar gyereket.
Ha valaki azt mondja, feladja a nyugis estéket egy gyerekért, az úgy döntött, hogy a gyerek többet ér. Aki nem adja fel az estéit, az meg úgy érzi, az ideje ér többet.
Ha eldöntöm, hogy lefutok egy maratont, akkor lemondok egy csomó jó zabálásról, kanapén tespedésről, szabadidőről, helyette edzek, készülök a versenyre, de a versenyt sokkal jobban akarom, azért tudok másról lemondani.
"Egy dögunalom volt az életem, és most hogy megszületett a kisbabám végre nem az."
Na ez az. Lehet maszatolni a gyerekkel. Az élet ugyanúgy unalmas, csak a gyerek eltereli a figyelmet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!