Szerintetek nem szánalmas, ha valaki az egész életnyomoráért a politikát hibáztatja?
Amikor a DK olyan hülyeséggel kampányol és élteti a birkáit, hogy majd EU-s minimálbér meg nyugdíj lesz hirtelen és a betanított munkás is fél milliót keres akkor mit vársz ezektől?
Sok birka azt hiszi, hogy kormányváltáskor eljön majd a kánaán és kolbászból lesz a kerítés , mert most csak Mészáros meg az óóóbán szab határt ennek, de Klárika meg parizeres Petike megmenti őket és hirtelen ők is BMW-vel szaladgálnak majd mint a vállalkozók meg jól keresők
igazad is van, meg nem is.
igazad abban van, hogy én is hallok ilyeneket, hogy az 1. hullámban bukó lett a melója és fél éve meg 1 éve nem dolgozik, mert nem talál munkát.
és valóban, ha vki ekkora trében van, akk nem kellene válogatni és akár árúfeltötőnek vagy semmirekellő biztiőrnek is mennie kellene, vagy pakolászni 1 raktárba ott már némileg a pénz is jobb és lenne lé.
szóval ezt a részét én sem értem.
azt a részét persze igen, hogy volt az alany a vírus előtt egy közép vagy felső vezető és most meg üdítőt kellene a polcba tölteni 10ed annyi pénzért, ez megalázó.
vágom milyen ez.
de ha az embernek gyereket/gyerekeket kell eltartania, akkor már nem lesz ennyire finnyás, ez van 1 darabig és kész.
a fidesz úgy sem fog segíteni semmit se, soha és semmiben se.
a vírus hiszti meg ki tudja meddig tart.
viszont a vállalkozás...papi.
évtizedek óta sikeres vállalkozások buktak be az utóbbi 1 évben.
köszönhetően a maradj otthonnak, a kényszer bezárásnak és hogy hiába fizetnek adót évtizedek óta a kormány semmit sem segített nekik.
szóval lehet újat mondok neked, de a bezárt boltjuk után fizetniük kellett a bérleti díjat, a járulékokat, a havi megélhetésüket, mindezt bevétel nélkül.
ilyet csak a nagyon jól kereső vállalkozások tudtak csak túlélni, vagy a pénzmosodák...vagy a nyugat európában lévő boltok, ahol nem kellett bérleti díjat és járulékot fizetni és az adóbevallás után az állam utalta a havi bevétel 80%át, hogy életben tartsa a vállalkozást és mozgásban a gazdaságot.
Lehet dolgozni, lehet vállalkozni, aha, tényleg lehet.
Az már egy másik kérdés, hogy 4-500 euróért, amit most már szinte akármelyik szomszédos ország is kiröhög, de nem baj, lehet vállalkozni, annak ellenére, hogy a verseny, a szabad piac teljesen megszűnt az országban, megszűntek a normális, elfogadható körülmények és feltételek. Amelyik vállalkozás eddig fenntartotta magát a felszínen, a járvány óta azokat is hagyták elrohadni a francba, senkit nem érdekelt egy percig sem.
De a sok semmirekellő ember a kormányt hibáztatja, vajon miért? :((
Munkavallalo voltam mar a 90es evekbe is. A rendszervaltás ota most van előszőr, hogy nem csak normalisan meg lehet elni es félre lehet tenni a fizetesből de attol se kell felni hogy nem lesz munkahely.
Bocs de partszimpatitol fuggetlenul ezt tapasztalom es lattom a kornyezetembe is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!