Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért akarnak családot sokan...

Miért akarnak családot sokan amikor egy gyerek életminőség rovására megy(anyagi,kényelem)?

Figyelt kérdés

2021. jún. 13. 16:18
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
37%
8# A környékünkön elég jellemző volt pár éve hogy rossz anyagi körülmények között élő családok a szocpol miatt vállaltak gyereket, és abból építettek házat..
2021. jún. 13. 17:32
 12/25 anonim ***** válasza:
74%
Én azért vállaltam gyereket, mert szerettem volna. Lehet lepontozni.
2021. jún. 13. 17:42
 13/25 anonim ***** válasza:
87%

Például sokan szeretik a gyerekeket és azért.

Kutyát (bocs a hasonlatért) is minek tartani akkor? Úgyis etetni kell, naponta sétáltatni, néha még orvoshoz is vinni kell, micsoda kínlódás...

Nem csak az lehet élvezet az életben, ha sokáig aludhatunk, vagy minden fillért magunkra költhetünk el.

2021. jún. 13. 17:54
 14/25 anonim ***** válasza:
36%

- mert nincs annyi esze, hogy felmérje, nem kéne gyerek

- nem védekezett, becsúszott, akkor meg már megtartja

- nem tud másban boldogságot lelni, nem ért semmi máshoz, így marad az, hogy akkor lesz háztartási, mert miért ne, abba meg nem gondol bele, hogy így végképp nem telik rá anyagilag (tisztáznám, hogy összességében a háztartásbelikkel semmi probléma, amíg az nem megy semmi rovására)

- nem tud egyszerűen bánni a pénzzel. Lehet hogy lenne is rá neki anyagilag, csak aztán azért nyomorognak hónap végén, mert nem jut normális kajára, hisz hónap elején elverte mégegy fölösleges játékra a gyereknek.

- egyszerűen csak szeretne gyereket és nem nézi az anyagiakat

- lehet, hogy mikor megfogant a gyerek még jól álltak anyagilag, de a terhesség után/ amíg baba volt a gyerek valami történt, ami miatt megcsúsztak. A gyereket meg visszadugni már nem tudod.

- azt olvasta, hogy jobb az egykénél , ha testvére van, így szül mégegyet, abba nem gondolva bele, hogy kettőre már nem telik

2021. jún. 13. 17:54
 15/25 anonim ***** válasza:
90%

10-es, nem egészen erről van szó.

A kérdés célja, hogy így vasárnap délután valamin egymásnak lehessen ugrasztani gyerekszerető és gyerekutáló embereket, és sok-sok hozzászólást lehessen generálni.

2021. jún. 13. 18:12
 16/25 anonim ***** válasza:
80%
Több évezredes tapasztalat, hogy a gyermekek száma fordított arányban van a tehetősséggel.
2021. jún. 13. 18:41
 17/25 anonim ***** válasza:
Bennem csak azért merült fel ugyanez a kérdés, mert most ugye az elhintett szja visszafizetés miatt rengeteg olyan kommentet látok, amiben úgy írnak szülők a gyerekvállalásról, mintha nem is akarták volna, csak rájuk mutattak, hogy "na akkor ti szaporodjatok", és mintha ezért valamiféle kártérítést várnának.
2021. jún. 13. 21:09
 18/25 anonim ***** válasza:
0%
Max egy bizonyos csoprotban szokas egy rakat gyereket vállalni.
2021. jún. 13. 21:46
 19/25 anonim ***** válasza:
51%
14-es vagyok és nem értem, hogy miért lettem lepontozva. Ezek a saját életemből merített/neten olvasott vagy látott tapasztalatok. A kérdés az volt, hogy miért vállal gyereket az olyan, aki nem tudja neki biztosítani az alapvető anyagi dolgokat. ezek mind olyan lehetőségek ebben a helyzetben. De ha valami indok tényleg van a lepontozásra valaki ossza meg velem légyszi, mert komolyan érdekel.
2021. jún. 13. 22:14
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
(szintén 14-es vagyok) most jöttem rá, hogy kétszer is sikerült félre olvasnom a kérdést, ez esetben teljesen jogos a lepontozás, bocsi
2021. jún. 13. 22:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!