Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nem lehet fogadott...

Miért nem lehet fogadott orvosnál szülni? Miért jó és kinek jó egy olyan orvos, akit lehet, hogy életemben akkor látok először?

Figyelt kérdés
2021. jún. 13. 15:53
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
32%

Engem az apám molesztált gyerekként, nem okoz gondot a nőgyógyászati vizsgálat, sem az alkalmi kapcsolat(hinni viszont alig hiszek valakinek és mindenkinél úgy érzem, leginkább csak megdugni akar).. Kinek mi ugye, de nem lehet erre fogni, millió sorstársunk meg szétteszi könnyen a lábát vagy könnyen bízik)

Viszont “szülési terv” szerint?? Én 2 óra alatt szültem korábban, mint kellett volna, odaérni sem lett volna ideje a dokinak, a telefonom lemerült, random legközelebbi kórházba vittek, vicces volt az egész, és jó. Tök korrekt volt velem mindenki, nekem nem hiányzott két kedves szó, elég volt, hogy tudtam, hogy orvos, ápoló, szülésznő azon volt, hogy túléljük, nem kell cukinak is lenniük, csak ne akarjanak nekem/nekünk rosszat. Kicsit bosszankodott a dokinő, hogy “még egy? mindenki ma szül, mert front van”, nem volt kedves, de nem is volt bántó.

Ha szülsz, mindenki azon pattog, hogy túléljétek, mert emberek. Te is segítenél a másiknak teljes tudásoddal. Mellesleg semmilyen tudás nem kellett, magától ment minden, a legtöbb szülés ilyen, mint az enyém. Egy gyerek, átlagos adatok, könnyű szülés.

Komplikált terhességnél viszont én is felkutatnám a legjobb dokit és imádkoznék, hogy a közelemben legyen, mikor beindul a szülés, mert az általános tudás és tapasztalat csak az àtlagos terhességekhez elég.

Szóval szerintem akit érdekel, hogy milyen ember az orvos, aki műti, az pszichológushoz járjon inkább.. nem fog jobban gyógyítani, mert sokszor mondja, hogy “megértem”, vagy mert vegán vagy akármi..

2021. jún. 13. 18:44
 22/23 anonim ***** válasza:
66%

Amúgy nálunk simán fel lehet fogadni. Megoldja, hogy be tudjon menni mikor szül az anyuka és utána a 6 hetes kontrollon oda adják neki a pénzt.

És lehet nem gyógyít jobban attól, de nekem pl minden orvosoknál fontos az hogy ismerjem, kedves legyen, figyeljen rám oda, tudja ki vagyok és milyen problémáim (orvosi) vannak.

Háziorvost, nőgyógyászt, fogorvost választhat mindenki. Azt miért ne lehetne kiválasztani, aki az életem legfontosabb napján ott lesz velem?

2021. jún. 13. 18:58
 23/23 anonim ***** válasza:
59%

Egyébként így van, ezzel azt vásárolod meg, hogy a magánrendelésén foglalkozik veled felhívhatod bármikor ilyenek. Én mindig is magánrendelésre jártam, mert így kényelmes. De ha nem komplikált a terhesség vagy a szülés, akkor kb mindegy, hogy ki vezeti le. Azért fizeted a fogadott orvosnál a szülést, hogy esetleg szebb kórházba kerülj vagy ismerős arcnál szülj, de valójában ritkán van jelentősége.

Az egyik barátnőm kifizette 3 orvosnál a terhesgondozást, majd egy ismeretlen orvosnál szült magánkórházban, mert neki az volt a prioritás, hogy szép legyen a környezet. A szakértelem egyébként mindenhol megvan.

2021. jún. 13. 19:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!