Miért nem lehet fogadott orvosnál szülni? Miért jó és kinek jó egy olyan orvos, akit lehet, hogy életemben akkor látok először?
Én az ikreknél jobban éreztem magam h van saját dokim. Nem mellesleg mehettem az "ő kórházába" ahol van PIC.
Egyébként szülhettem volna itt 2 utcányira, ahonnan a kicsiket átvitték volna a megye másik kórházába. Én meg talán 2 nap múlva láthattam volna őket.
Úgy gondolom ha jogom van az orvos választáshoz akkor ez is beletartozik.
Az h én a rámszánt idejét, plusz az általa nyujtott biztonságérzetet(hívhattam bármikor ha kérdésem volt) megfizetem legyen a mi dolgunk.
Számumra megnyugvást adott h van dokim
10
Orvos-orvos. Te meg neki egy vagy a 17 közül aznap. Pont olyan mint az előtted meg utánad lévő.
A szétteni a lábad egy idegennek... a fogadottad is idegen volt először, ez inkább tini felfogás
12es, engem megerőszakoltak még régebben. Megismertem egy csodás férfit, gyereket vállaltunk. Viszont még mindig vannak bizonyos problémáim, nem tudok egy idegen előtt, siettetve levetkőzni és felfeküdni egy ágyra kitárulkozva.
Fogadtam dokit, aki már az elején megismerte nagyvonalakban a sztorim, mindig türelmes volt, úgy intézte hogy senki se legyen bent rajta és a férjemen kívül a vizsgálatnál, ha szóltam hogy sok, akkor megállt, beszélgettünk kicsit és folytatta. Türelmes volt, pedig ezek miatt a szünetek miatt hosszabb lett a vizsgálat, de nem éreztette velem hogy haladni kéne, megvárta míg mondom hogy folytathatjuk. Ezt sztk alapon nem tudtam volna végig csinálni. Szülésnél is intézkedett, hogy a lehető legkevesebb nehézségem legyen.
Most hogy nem lehet orvost fogadni, inkább nem szülök többet, pedig szerettünk volna testvért egy pár év múlva.
Én meg rosszul voltam ettől az orvosválasztás dologtól, megalázónak éreztem hogy fizetek magamnak egy orvosnak kb "szemelyiasszisztensnek" és hivogassam munkaidőn kívül. Azt is utáltam hogy ha "más orvosa" volt ott akkor meg mindenki más elé odament, nekem ehhez nem volt bőr a kepemen.
Egyébként a legtöbb felmérés azt hozta ki hogy a fogadott orvos hamis biztonságérzetet nyújt, ráadásul abszolút meghatározhatatlan igényeket és szolgáltatásokat takar, felesleges beavatkozasokhoz és indokolatlan megkülönböztetéshez vezet.
Nem egy esetről tudok, ahol megoldották, hogy a fogadott orvos legyen bent a szülésnél.
Az egyik barátnőm pl előre megbeszélt időpontban fog bemenni, és indítani fogják a doki műszakjában. Mivel a doki magánrendelésében megy a terhesgondozás, majd ott fog fizetni is. Olyan kórház is van, ahol ugyanúgy értesítik a fogadott dokit, akkor is, ha műszakon kívül van.
Simán megy tovább a dolog, csak titokban, fű alatt, kiskapukkal.
Látom hétvégén sokkal aktívabbak a lepontozók
Nyomjátok csak a pirosat h végre kielégülést nyerjetek 😉
#18, maximálisan egyetértek. De ezt a barátnőmnek nem tudom megmagyarázni. A fejébe vette, hogy ha nem a dokijánál szül, akkor tuti belehal, mert senki nem fog figyelni rá, és emiatt vagy neki, vagy a babának lesz valami baja.
Pláne, hogy a dokija időközben kórházat váltott, és sokkal messzebb van a lakhelyétől, de ő akár szállást is bérel, hogy ha hamarabb megindulna a szülés, akkor ne vajúdva kelljen utazni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!