Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért baj az sokaknak, ha...

Miért baj az sokaknak, ha valaki nem dolgozik évekig vagy amíg gyereket nevel?

Figyelt kérdés

Több ilyen választ láttam mostanában, csak egy példa: valaki írta, hogy nehéz lesz visszamenni dolgozni x év után és erre jött több negatív válasz, hogy eltartott, kitartott, nincs jogod panaszkodni, …

Én úgy gondolom, hogy az elsődleges kérdés az, hogy egy család gyerekekkel mit engedhet meg magának. Ha szükség van rá, hogy mindenki visszamenjen dolgozni, akkor egyértelmű, hogy mi a helyes. Ha nincs, akkor rengeteg lehetőség van: anya marad otthon, apa marad otthon, részmunkaidőben megy vissza,…

Miért gond ez? Miért van mindenki lehurrogva és lepontozva, aki az otthonmaradást választja.

2021. jún. 13. 08:43
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
43%
Mert a legtöbben a gyereket használják kifogásnak. Mondaná ki őszintén, hogy nincs kedve dolgozni, és neki nem derogál, hogy felnőtt létére eltartják, az legalább egyenes lenne, de általában mindegyik munkanélküli anyuka előáll valami zavaros mesével, hogy miért nem TUD ovis gyerek mellett dolgozni. Megint más, ha valaki nem talál munkát, de az átmeneti dolog.
2021. jún. 13. 09:21
 12/27 A kérdező kommentje:

8 ha valaki 35-40ig van otthon két gyerek miatt ugyanúgy vissza tud menni.

Azért általában nem a gyerek 20 éves koráig maradnak otthon, de ismerek ilyet is és ott értelem szerűen apuka halála után maradt vagyon, kiadott lakások, havi fix bevétel.. ha nem így lett volna nem maradt volna otthon.

Itt mindenki abból indul ki, hogy aki otthon marad az nem képes felelős döntést hozni.

Mi szerettük volna, ha valaki otthon marad pár évet. A férjem nem akart. Van saját pénzem, saját lakásom kiadva, … de a férjem minden hónapban félre rak az én számlámra pénzt és fizeti a magánnyugdíj pénztáramat, hogy biztonságban érezzem magam.. pedig nélküle is megoldanám, nem kértem. Van hasonló helyzetben barátnőm, ő vissza akart menni fel év után, nincs köztünk ebből ilyen lemezes, meg Uristen miből tartód majd el magad, miért nem dolgozol.

2021. jún. 13. 09:22
 13/27 A kérdező kommentje:

4. Ezt sajnálom, ez valóban nem korrekt hozzáállás.

12. Valójában ha nem akar dolgozni, azzal sincsen semmi baj, ha anyagilag ez megoldható. Én szeretem a munkám, sokáig tanultam érte és felajánlottam a férjemnek, hogy ő maradjon otthon. Szerintem ez nem kifogás, hanem valóban a gyerek miatt van otthon. Az én szüleim megtehették volna, de anyukám karrierista volt, nagyon jó gyerekkorom volt, mindenem megvolt, de sokat voltam bébiszitterrel, nem a szüleim jöttek értem az oviba, nem ők vittek ovi/ iskola utáni programokra,… ezt én szeretném.

2021. jún. 13. 09:30
 14/27 anonim ***** válasza:
80%
Hidd el, én szívesebben mennék vissza dolgozni, minthogy itthon legyek a gyerekekkel. 24 órás meló, de bent lejár a 8 óta, azt kész. Illetve, ha gyerek van, ugyanúgy folytatódik otthon, tehát ugyanúgy 24 óra. Az tényleg jó vkinek, hogy reggel rohan, viszi a gyereket az oviba, bölcsibe, majd meló, utána gyerek, aztán otthon szintén csak gyerek? A lányom szeptemberben megy oviba, annyiból lesz könnyebb, hogy legalább csak a kisebbel kell itthon maradnom. És rohadtul nem könnyű. Szerintem aki így vélekedik azokról a nőkről, akik több évig otthon vannak a gyerekkel, egyáltalán nincs fogalma róla, milyen nehéz.
2021. jún. 13. 09:39
 15/27 anonim ***** válasza:
61%

Itthon vagyok 3 éve, most járt le a gyes a nagyra és terhes vagyok a kicsivel, úgyhogy még maradok is itthon egy ideig, igen kényelmi megfontolásból leginkább. Nekünk ez így megfelelő, a férjem jól keres, nem szakad bele a munkába egyáltalán, nekem pedig nincsenek irreális elvárásaim az anyagiak terén és szolizgatni stb sem járok, ruhát a férjem szokott könyörögni, hogy vegyek már magamnak, itthon pedig mindent megcsinálok nem rendelünk és nincs személyzet, emellett pedig tanulni szeretnék majd a baba mellett.

Ha bármi történne a férjemmel, akkor 1: saját ingatlanom van ahol a gyerekeknek mindig lesz fedél a fejük felett, 2: van félretett pénzünk, 3: azonnal vissza tudok állni munkába mert van hova 4: a családom mindenben támogatna, úgyhogy nem aggódom ilyeneken és azon sem, hogy a választásunkról ki mit gondol, ez kizárólag ránk tartozik, én sem nyilvánítok véleményt mások döntéseiről.

2021. jún. 13. 09:55
 16/27 anonim ***** válasza:
91%

de most itt a gyedről, gyesről beszélünk? vagy arról, amikor anyuka 1-2 gyerek mellett nem megy vissza,mikor ovis korúak lesznek, mert hú mennyi dolga van?

mert az előbbire szerintem senki nem szól be.

2021. jún. 13. 10:21
 17/27 anonim ***** válasza:
80%
17 Sajnos van aki arra is beszól. Mert minek van otthon 3 évet. Külföldön bezzeg......
2021. jún. 13. 10:24
 18/27 anonim ***** válasza:
nem arra gondoltam értelemszerűen, aki 35-40-ig van otthon. arra, aki esetleg dolgozik pár évet, aztán szül pár gyereket, és ovi mellett sem megy vissza, aztán hipp-hopp 35-40 éves, és semmi munkatapasztalata.
2021. jún. 13. 10:24
 19/27 anonim ***** válasza:
53%

Mit engedhet meg magának a család vagy miről gondolja, hogy megengedheti?

Én azt gondolom, egy nő (vagy maga a család) akkor engedheti meg magának, hogy évekig otthon maradjon - és nem a gyed idejére gondolok -, ha apuka kiesése esetén is el tudja tartani magát és a gyerekeket.

Na, ez a feltétel nem szokott ugye teljesülni, ezért van itt minden héten olyan kérdés, hogy "a férjem elhagyott, nincs pénzem, házam, mit csináljak? "

De még az sem kell, hogy apuka elhagyja a családot, elég, ha tartósan munkanélküli vagy beteg lesz. Tiszta hazárdírozás az egész a gyerekek jólétével.

Megjegyzem, ez másoknak nem "baj", nekem aztán mindegy, de attól még lehet véleményem és felelőtlennek meg önzőnek tarthatom az olyan nőket, akik a gyerekeik ellátását teszik kockára, mert nincs kedvük dolgozni.

2021. jún. 13. 10:25
 20/27 anonim ***** válasza:
83%

Most a családtámogatások miatt is elég sokan bevállalják a 3 gyereket. Az 6-9 év otthonlét, úgy, hogy közben sokan 2-3 évet dolgoztak előtte, csak azért, hogy meglegyen a kellő munkaviszony.

Ahogy írta valaki Mo-on aranyelet van ebből a szempontból. Sok országban a maximum az 1 év, ami normális, ha valaki visszatérne a munka világába.

De 7-8-9 év után, lesz a munkáltatónak egy "pályakezdő" alkalmazottja.

Ha csak azt nézem nálunk 2 év alatt mennyit változott és fejlődött minden.....

Ez egyébként leginkább a kormány hibája, mert nagyon jól tud mutatni a statisztikàban a sok papíron dolgozó, de a valóságban otthon lévő alkalmazott.

2021. jún. 13. 11:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!