Miért baj az sokaknak, ha valaki nem dolgozik évekig vagy amíg gyereket nevel?
Több ilyen választ láttam mostanában, csak egy példa: valaki írta, hogy nehéz lesz visszamenni dolgozni x év után és erre jött több negatív válasz, hogy eltartott, kitartott, nincs jogod panaszkodni, …
Én úgy gondolom, hogy az elsődleges kérdés az, hogy egy család gyerekekkel mit engedhet meg magának. Ha szükség van rá, hogy mindenki visszamenjen dolgozni, akkor egyértelmű, hogy mi a helyes. Ha nincs, akkor rengeteg lehetőség van: anya marad otthon, apa marad otthon, részmunkaidőben megy vissza,…
Miért gond ez? Miért van mindenki lehurrogva és lepontozva, aki az otthonmaradást választja.
Itt azért lépjünk hátra kicsit és vizsgáljuk azt is, hogy ez a fórum sokszor nem mások segítéséről szól, hanem a saját frusztrációnk levezetéséről, vagy tökeletlen életünk önigazolásáról.
Innentől a kapott válaszok javát, de egy részét bizonyosan, illik fenntartásokkal kezelni és nem a szívünkre venni.
5. Igen Amerikában így van, de Németországban talán egy év jár, amiből valamennyit az anya át is ruházat az apára.
4. A kérdésben benne van, hogyha nem tehetik meg akkor egyértelmű, hogy vissza kell menni…
3. Biztos van ilyen is. Az én ismerőseim között, aki otthon maradt be van biztosítva, van saját félretett pénze, támogatná a családja is és visszamehet dolgozni bárki, ha úgy adódik, hogy kell. Úgy senki ne maradjon otthon, ha fel éven belül éhenhalnak a férje fizetése nélkül…
csak ha valaki teszemazt 40 éves koráig nem dolgozik, szerinted milyen munkát talál?
azért szerintem nem túl széles az a réteg, aki ezt úgy megengedheti magának, hogy ha változik a helyzet, akkor is fenn tudja tartani egyedül ugyanazt a színvonalat
Kérdező: Nekem olyan éles tapasztalatom volt, hogy az illető anyuka konkrétan nem akart visszamenni dolgozni, és nem érdekelte, hogy beleszakadok.
Azt mondta, hogy neki jár az a 3 év, és eszében sincs dolgozni.
Hát ezért írtam ilyen vitriolosan.
#4.
(Ja és nem tehette volna meg, valóban, de ez őt nem érdekelte).
Még mindig a #4
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!