Most már ez mindig így lesz a két gyerekkel?

Igazat adok az előttem szólóknak, de picit próbáld meg fordítva elképzelni a dolgot.Sok anyuka van akit aggaszt, ha a picikéje bármit is később csinál mint "kéne" vagy mint a másik gyerek, holott nem törvényszerűek ezek az időpontok.Nincs olyan, h minden gyerek 6 és fél hónaposan, 3 naposan és 2 órásan kezd el járni, beszélni stb.Körülbelüli időpontok vannak.
Viszont lehet anyuka úgy érzi, hogy a pici le van maradva, netán (még ha benned ez meg sem fordult soha) azt hiszi azért meséled mert dicsekszel és ha az övé nem csinálja lenézed stb.
Hidd el van ilyen, ezt nem biztos, h direkt csinálja.
Neki is rossz lehet.
Az én kisfiam korababa volt, fel is készítettek, h lesz egy kis "csúszás" a fejlődésben de nagyon észrevehetetlen.
Most 4 éves, csodás, egészséges okos gyerek, a koraszülöttsége annyiban "kísértett", hogy később kezdett beszélni és később lett szobatiszta mint a kortársai.
De nem visszamaradott, nem ostoba, nem beteg.Sőt fizikailag még meg is előzte mindenben (járás, stb) a vele egykorúakat.
Semmi baj nincs ezzel, viszont nekem is rossz volt hallgatni, h mesélték barátnők "az enyém két éves és teljesen szobatiszta, folyékonyan beszél stb"
Valszeg ők sem azért mondták h az enyémet lenézzék de bennem is ott bújkált a csalódottság és nagyon szerettem volna ha az én fiam is behozná már őket.De ennek ellenére nem erőltettem, értelme se lett volna.
Tényleg próbálj meg minél kevesebb ilyet elmesélni, úgyis látják mit tud, mit nem a gyermeked, inkább dícsérd sokat az övét és beszéljetek másról.Ne mindig a gyerekek fejlődése legyen a téma.

Nálunk a nővérem kisfia és a kislányom között van 3 hét korkülömbség. Az ő fia nagyobb súllyal született, ezt nem győzte hangoztatni, engem meg egyszerűen nem érdekelt. Hamarabb megfordult, aminek együtt örültem az anyukájával. Egy utcával arrébb laktak, mindig együtt sétáltunk, egy játszószőnyegen játszottak, stb... Folyamatosan dicsekedtek az unokatesó termetével, amit bevallok irigykedve hallgattam, mert a kislányom a mai napig nádszál karcsú, hiába tömöm bármivel.
Aztán elköltöztünk. Kislányom egy évesen elindult és kb. tíz centivel lett magasabb mint a nővéremék gyermeke. Ezt viszont ők vették nagyon nehezen. Hiába mondtam, mondom a mai napig is, hogy minden gyerek más, máshogyan fejlődik, másban jó, mégis látom a féltékenységet, irigységet az arcukon amikor együtt vagyunk. Pedig tényleg vannak dolgok amikben az ő gyerekük jobb, például sokkal szebben beszél. Én igyekszem nem beszélni velük a gyerekek képességeiről. Igaz, bevallom férfiasan a férjemmel mindig megbeszéljük utána, hogy a kicsi gyöngyszemünkre miért is lehetünk büszkék. De ezt csak magunk között hirdetjük.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!