Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Most már ez mindig így lesz a...

Most már ez mindig így lesz a két gyerekkel?

Figyelt kérdés
A sógornőmmel 1 hónap különbséggel szültünk. A két unoka tesó úgy nevelkedik mint egy ikerpár, és tényleg jó látni ahogy együtt vannak. Viszont azzal, hogy a fiam egy icipicit idősebb, hamarabb tehet tesz dolgokat(pl: fordulás, mászás, felállás, evés, járás) Amikor a fiam tesz valamit és boldogan mesélem, hogy képzeld áll a gyerek, rögtön rá kontráznak, hogy a picike meg azt csinálta hogy... Most elkezdett menni a fiam, és a sógornőm rögtön lábra állította a babáját, és járogat vele, ni lássátok ez is megy. Rossz érzés, látni, hogy a pici csetlik botlik, meg magától nem csinálná, de mivel az unokatesó már megy neki is kell. Pedig magyaráztam, hogy ettől semmi nem függ, hiszen 1 év és senki sem mondja meg, hogy melyik az idősebb. Már most félek a ovitól, sulitól szinte látom a versenyt a fiúk között:-((( Hogyan lehet ezt elkerülni? Volt más ilyen hülye helyzetbe?
2010. aug. 25. 11:46
 1/10 anonim ***** válasza:
83%
ne jelentsd be, hogy mit csinál már a gyereked, majd úgyis meglátják. Amúgy meg, ha nem egymáshoz hasonlítják, majd fogják az apukához (ő ilyen korban már futott), a szomszéd kisfiúhoz. Ne produkáltasd a gyereket, ennyit tudsz tenni, mesélj inkább arról, hogy merre jártatok, milyen az időjárás, stb.
2010. aug. 25. 12:01
 2/10 anonim ***** válasza:
50%
Miért kell ennyire "ikertestvér"-szerűen nevelni a két gyereket? Két külön család vagytok. Ha téged idegesít a rivalizálásuk, akkor egy kicsit ritkábban találkozzatok és ne újságold el neki, hogy mit tud a babád. Ha kérdezi, tereld el másra a szót. Nem csak a babákról lehet beszélgetni, felnőttek vagytok:))
2010. aug. 25. 12:01
 3/10 anonim ***** válasza:
Voltam hasonló helyzetben, egy barátnőm kisfia és az én kisfiam között 3 hét korkülönbség van. Nálunk is előfordult, hogy úgy éreztem azért erőltetnek a kisfiúknál dolgokat, mert a miénk már csinálja. Nálunk 1 évesen járt, az övék 15 és fél hósan. Az én kisfiam előbb kezdett beszélni... stb. Én éreztem ettől rosszul magamat, mert úgy éreztem "irigy" arra, hogy az én fiam már tudja ezeket a dolgokat. Ha valamit megtanult az övék, akkor meg olyan hencegés szagú volt, ahogy elmondta. Mi úgy voltunk vele, hogy szinte félve mondtuk el, ha valami történt... aztán egy idő után már nem érdekelt és nem foglalkoztam vele. El akarta vinni a kisfiát dokihoz, azért, hogy a korának megfelelő-e a fejlettsége, pedig különösebb ok nem volt rá, hiszen mindenki látta, hogy egy jól fejlett, okos, értelmes kisfiú. Azt éreztem, hogy arra vágyott azt mondják neki, hogy anyuka, az ön fia egy zseni. Erről szerencsére le tudtam beszélni.( 6 hósan azt mondta, hogy egy 1 éves szintjén van!) Na ezekből lett elegem és azt mondtam nem érdekel, hogy mit mond. A kapcsolatot sem ápoljuk már annyira, mert már dolgozom és nem jut idő olyan gyakran összefutni. Bár annyira nem is bánom. A sógornődet gondolom nehéz lenne elkerülni, a legjobb ha nem foglalkozol vele, mert ha ilyen nem hiszem, hogy meg tudnád győzni, hogy mindennek eljön az ideje és ne erőltesse a picit. Boldog babázást!
2010. aug. 25. 12:35
 4/10 anonim ***** válasza:

Igazat adok az előttem szólóknak, de picit próbáld meg fordítva elképzelni a dolgot.Sok anyuka van akit aggaszt, ha a picikéje bármit is később csinál mint "kéne" vagy mint a másik gyerek, holott nem törvényszerűek ezek az időpontok.Nincs olyan, h minden gyerek 6 és fél hónaposan, 3 naposan és 2 órásan kezd el járni, beszélni stb.Körülbelüli időpontok vannak.

Viszont lehet anyuka úgy érzi, hogy a pici le van maradva, netán (még ha benned ez meg sem fordult soha) azt hiszi azért meséled mert dicsekszel és ha az övé nem csinálja lenézed stb.

Hidd el van ilyen, ezt nem biztos, h direkt csinálja.

Neki is rossz lehet.

Az én kisfiam korababa volt, fel is készítettek, h lesz egy kis "csúszás" a fejlődésben de nagyon észrevehetetlen.

Most 4 éves, csodás, egészséges okos gyerek, a koraszülöttsége annyiban "kísértett", hogy később kezdett beszélni és később lett szobatiszta mint a kortársai.

De nem visszamaradott, nem ostoba, nem beteg.Sőt fizikailag még meg is előzte mindenben (járás, stb) a vele egykorúakat.

Semmi baj nincs ezzel, viszont nekem is rossz volt hallgatni, h mesélték barátnők "az enyém két éves és teljesen szobatiszta, folyékonyan beszél stb"

Valszeg ők sem azért mondták h az enyémet lenézzék de bennem is ott bújkált a csalódottság és nagyon szerettem volna ha az én fiam is behozná már őket.De ennek ellenére nem erőltettem, értelme se lett volna.

Tényleg próbálj meg minél kevesebb ilyet elmesélni, úgyis látják mit tud, mit nem a gyermeked, inkább dícsérd sokat az övét és beszéljetek másról.Ne mindig a gyerekek fejlődése legyen a téma.

2010. aug. 25. 13:07
 5/10 anonim ***** válasza:
Mi az egykori barátnőmmel 1 hónap különbséggel szültünk és ő már terhesen azon versenygett, hogy kinek nagyobb a gyereke. Amíg az övé volt nagyobb/lévén az egy hónap különbségnek/ addig még nagyon jó viszony volt köztünk. Aztán fordult a helyzet, mert amíg még mind2 pocakban volt már nagyobbnak mondták a mienket. Szánalmas, hogy amikor szült akkor 3,40-et írt sms-ben nekünk, de mi bementünk meglátogatni és 2,60-al született a gyereke. A mi babánk 1 hónappal később 4455 grammal. Mondanom sem kell, 2 évesek a fiúk, több mint egy éve nm találkoztunk. Most is babát várok, de fel nem emelné a kagylót, hogy hogy vagyok, nem jönnek hozzánk és ha mi mennénk akkor nem érnek rá. Ennyi volt a barátság. Mivel a mi fiúnk az egy hónap különségtől eltekintve is hamarabb ment mint az övéké a mienk már beszél az övé még nem és ezt nem tudja feldolgozni. Én senkinek semmit nem dicsekszek, de látják mit csinál és mindig csak nyugtatom az anyukákat, hogy majd fog, nem fog semmiről lekésni, de ők bezzeg nyomatják a szövegüket. Szánalmas ez az anyukák között! Komolyan :O(
2010. aug. 25. 13:32
 6/10 anonim ***** válasza:

Nálunk a nővérem kisfia és a kislányom között van 3 hét korkülömbség. Az ő fia nagyobb súllyal született, ezt nem győzte hangoztatni, engem meg egyszerűen nem érdekelt. Hamarabb megfordult, aminek együtt örültem az anyukájával. Egy utcával arrébb laktak, mindig együtt sétáltunk, egy játszószőnyegen játszottak, stb... Folyamatosan dicsekedtek az unokatesó termetével, amit bevallok irigykedve hallgattam, mert a kislányom a mai napig nádszál karcsú, hiába tömöm bármivel.

Aztán elköltöztünk. Kislányom egy évesen elindult és kb. tíz centivel lett magasabb mint a nővéremék gyermeke. Ezt viszont ők vették nagyon nehezen. Hiába mondtam, mondom a mai napig is, hogy minden gyerek más, máshogyan fejlődik, másban jó, mégis látom a féltékenységet, irigységet az arcukon amikor együtt vagyunk. Pedig tényleg vannak dolgok amikben az ő gyerekük jobb, például sokkal szebben beszél. Én igyekszem nem beszélni velük a gyerekek képességeiről. Igaz, bevallom férfiasan a férjemmel mindig megbeszéljük utána, hogy a kicsi gyöngyszemünkre miért is lehetünk büszkék. De ezt csak magunk között hirdetjük.

2010. aug. 25. 15:02
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Én sem kérkedek, és nem produkáltatok. Szerintem a téma elterelés lesz a legjobb megoldás:-) Szeretném, ha a jó unokatesók lennének és büszkék lennének egymásra nagy korukba.
2010. aug. 25. 16:06
 8/10 anonim ***** válasza:
Ennyi idősen még számít az egy hónap, de hidd el, mire ovisok lesznek, már egyáltalán nem fog számítani.
2010. aug. 25. 17:13
 9/10 anonim ***** válasza:
Szerintem vannak emberek akik alkatilag ilyen versengő, féltékeny típusúak és nehéz velük bármit is kezdeni, annyira a személyiségük része. Ők sajnos mindig is találni fognak valamit amiben rivalizálni lehet a testvérrel, sógornővel. Mindig lesz olyan terület, amiben úgy érzik hogy le vannak maradva, bizonyítaniuk kell, szinte mindegy milyen áron. A mi családunkban is van ilyen sajnos. Próbáld kerülni ezeket a szitukat velük amennyire lehet és nem venni tudomást róla, hogy versenyeznek, mert mindig is fognak.
2010. aug. 25. 21:09
 10/10 anonim ***** válasza:
A barátnőimmel egyszerre születtek a lányaink, néhány hét eltéréssel. Semmi gond nem votl, ki ezt csinálta előbb, ki azt. A második körben fiaik születtek (én "kimaradtam" ebből a körből)és mintha ezzel együtt az agyukat is eldobták volna, elindult a "verseny". Ki született nagyobb súllyal, ki sz*rik többet egy nap, ki eszik többet, kinek nagyobb a haja, ki hízott többet...Kész vagyok tőlük. Nekem nemrégiben született meg a második lányom, és annyira örülök, hogy egyedül babázgatok, mérce nélkül.
2010. aug. 26. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!