Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit választanátok: szerelem...

Mit választanátok: szerelem vagy gyerek?

Figyelt kérdés

Engem mindig vonzott a szülőség, gyereknevelés, mindig akartam gyereket, gyerekeket. Három és fél éve együtt vagyok életem szerelmével. Már mielőttösszejöttünk, akkor tudtam, hogy nem akar gyereket, de úgy voltam vele, hogy majd biztos meggondolja magát. Nem így lett, nem akar. A családomban, baráti társaságomban, rokonoknál születnek a babák, és nekem egyre nehezebb jó pofát vágnom hozzá. Mert egyre jobban érzem azt, hogy akarok gyereket.

De nem mással. Nagyon szeretem azt a nőt, akivel együtt vagyok, ő életem szerelme és bízom abban, hogy az elkövetkezendő éveket vele élem le. De nagyon akarok gyereket is. Nem hiszem, hogy mástól akarnék gyereket, ha őt szeretem.

2021. jún. 5. 19:10
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
79%

Nem akarok en sem gyereket tehát a páromat választanám, aki szintén nem akar.

Ez nektek hisszútávon nem fog menni.

És igen, sokan vagyunk akik akkor sem gondolják meg magunat

2021. jún. 5. 19:15
 2/39 anonim ***** válasza:
99%
Biztosan nem fogsz vele maradni, ha nem gondolja meg magát.
2021. jún. 5. 19:17
 3/39 anonim ***** válasza:
97%

Gyereket választanám, azért mert a gyerek utáni vágy idővel megöli, sőt megmérgezi a szerelmet is.

:(

2021. jún. 5. 19:23
 4/39 anonim ***** válasza:
83%

Ha eddig nem gondolta meg magát, akkor egyre inkább nem fogja. Én világ életemben akartam többet is, de egyre jobban elkezdett csökkenni bennem a vágy a világot szemlélve, tehát még az is meggondolja aki tényleg akar és a tervezett 20 helyett most 28 évesen kezdtünk el rajta úgymond "dolgozni", de nem

leszek csalódott akkor se ha nem jön össze. Aki pedig nem akart soha, az nem fogja meggondolni, ha pedig rá lesz erőltetve akkor olyan anya is lesz és még csak rá sem igazán fogható, hogy na minek kellett neki a gyerek, amikor igazából nem is kellett.

2021. jún. 5. 19:25
 5/39 anonim ***** válasza:
97%
Ui a kérdésre pedig a válasz: én kihátráltam abból a kapcsolatból, ahol a másik fél homlokegyenest közölte, hogy gyereket márpedig soha.
2021. jún. 5. 19:27
 6/39 anonim ***** válasza:
94%
A gyereket. Te szerencsés vagy, mert férfiként sokáig lehet. Lehet, hogy idővel amúgy is tönkremegy a kapcsolat és akkor nem kell választanod. De tisztább, ha előbb szakítotok, ha nem akar. Én is a nagy ő-től akartam egyébként, ez természetes, de így az utolsó utáni pillanatban már el tudnám fogadni, hogy mástól lesz, de azt nem, hogy senkitől. Aki akar gyereket, az előbb-utóbb eljut arra a pontra, hogy elengedi a kapcsolatot, ha nem egyezik a jövőkép, de korrektebb előbb. Ő őszinte volt, elmondta, hogy nem akar, ne rabold az idejét, hagy találjon ő is olyat, aki hozzá való. Lehet, hogy most azt hiszed, tiétek az évszázad szerelme, de nem. Ott legalább az alap elképzelések egyeznek.
2021. jún. 5. 19:28
 7/39 anonim ***** válasza:
49%

Kérdező, hajlandó vagy a gyerekkel otthon maradni, miután megszületett? Mármint úgy, ahogy az anyák teszik általában. Ha később beteg, vinnéd-e te orvoshoz, lennél-e vele táppénzen? Fejben tartanád minden kis szar iskolai dolgát, barátnőinek a nevét, hogy épp milyen gyakorlatokat csinál rsg-n? Ha ne adj isten elváltok, akkor egyértelmű lenne-e számodra, hogy a gyerek veled maradjon, te ne tudj normális munkát vállalni?

Mert ha igen, és nem a tipikus apaszerepre vágysz, akkor felvethetnéd ezt a szerelmednek, hátha ő csak attól a diszkriminációtól fél, ami a kisgyerekes nők mindennapjainak része.

2021. jún. 5. 19:29
 8/39 anonim ***** válasza:
66%

Nagynéném így járt...

Huszonevesen hozzáment élete szerelméhez, azzal a tudattal, hogy a férfinak van 2 gyereke, többet nem szeretne. Nagynéném úgy volt vele, jobban szereti ő a férfit, minthogy emiatt otthagyja.

35 éves korában rájött, hiányzik a közös gyerek az életéből. Innen egy lejtőn elindult a kapcsolatuk, mert a férfi még mindig nem akart.

Nagynéném egyre jobban becsavarodott, eltávolodtak egymástól. Végül 40évesen elvált. Összejött egy férfivel, egyből bele is vágtak a gyerek témába. De a biológiai óra lejárt. 41évesen elkezdett pszichológushoz járni, hogy feldolgozza, neki már nem lesz gyereke.

43évesen eldobta magától az életét, nem tudta feldolgozni.

2021. jún. 5. 19:43
 9/39 anonim ***** válasza:
92%
Rossz hírem van, az ilyen ember nem fogja meggondolni magát, és nem is várhatod el tőle. Tudhattad a felfogását, miért mentél bele akkor ebbe a kapcsolatba? Én is mindig elmondtam az illetőnek előre, ha komolyra fordult, hogy nem akarok soha gyereket, és soha nem fogom meggondolni magam! Így tudott dönteni, hogy megéri-e neki a kapcsolat. Ezzel te is tisztában voltál, miért nem gondoltál akkor bele? Szegénynek most ez is egy stresszfaktor, ha nyaggatod vele...
2021. jún. 5. 19:46
 10/39 anonim ***** válasza:
95%

Nem lehet életed nag szerelme, mert nem egyezik a jövőképetek.

Nem választanám a gyermektelen szerelmet.

Helyette a gyerekes szerelmet.ergo új kapcsolatot.

2021. jún. 5. 19:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!