Mi történhetett az aukciós oldalakon?
Egy éve ilyenkor vártam a kisfiamat. Egy csomó dolgot a teszveszről, vagy a vateráról vettem neki. Emlékszem néha igazi "harcot" vívtunk egy-két dologért. Pörögtek az aukciók rendesen.
Most szeretnék eladni néhány dolgot, hírdetem itt-ott. Mindegyik aukciós oldalon rajta vannak a dolgaim. Olcsóbban, mint amennyiért anno pörögtek ezek a dolgok és senki nem licitál. Szép, értékes dolgokat árulok töredék áron, de nem mennek a dolgok. Mi történt? Hírtelen ennyi pénze lett az embereknek, hogy méregdrágán megveszik a boltban, vagy már ennyi pénze sem maradt az embereknek, hogy használt, de szép dolgokat vegyenek aukciós oldalakon? Nem értem. Sem én, sem a férjem, sem a barátnőm, aki hasonlóan jár, mint én.
Kedves Utolsó! Ad hozzá, ingyen min. 2 utántöltőt, ami darabonként 2 e ft.
Én vettem a Vaterán új, névtelen babakocsit, hordozóval, mindennel. 35 e ft volt. Egy rakás sz...rt sem ért, eladtam féláron és vettem használtan egy Peg Perego Pliko P3 kocsit 25 e ft-ért.
Szóval nem biztos, hogy az olcsó, új, jobb, mint a használt márkás.
Meg kell nézni, hogy mit adnak az oldalon hozzá pluszban.
Én féláron tettem fel dolgokat, amit előtte boltban vettem újonnan, 2-3 nap alatt elkapkodták.
Ne általánosítsunk
Őszintén? Sokat járok aukciós oldalra, és én az 1 Ft-os aukciókat kifejezetten utálom! Ha nincs villámár, rá se nézek.
Nem szórakozni akarok, hanem vásárolni. Csak akkor vásárolok, ha van rá pénzem. Szóval én nem fogok harcolni másokkal egy nyomorult tricikli miatt például, mert most arra van szükségünk, hanem kinézek egy fix- vagy villámárast, és megveszem. Nem azon az 500 Ft-on múlik, ami miatt sok ember képes harcba szállni.
Ami meg kifejezetten bosszant, ha néha mégis licitálok, hogy valaki úgy licitál rám, hogy az árat jól felnyomja, aztán meg nem száll érte harcba. Akkor minek licitált?! Hogy én még drágábban vegyem meg?!
Borzasztóan idegesít az is, hogy van fenn például 15 Medela elektromos mellszívó. 1-2 ezer forint az eltérés az árakat tekintve. Miért licitálnak akkor arra, amire már más is? Az az 1-2 ezer nem lenne már mindegy?! Választék meg van bőven. Mivel ezek szükséges dolgok, én soha nem licitálok rá, vagy viszem el villámáron más elől az ilyesmit, inkább nézek egy másikat. Másnak is szüksége van rá, talán ő GYES-ből él, nekem meg aránylag jó GYED-em van, szóval "legalább mi kismamák/kisbabások tartsunk össze" alapon hagyom, hogy az vigye el, aki már 5-8-10 napja rálicitált.
Kedves Kérdező! Szerintem legyél türelmes, valakinek előbb-utóbb úgyis kell. Sokan ugranak az 1 Ft-ra is, meg a + ajándékra is (én vagyok a kivétel, aki erősíti a szabályt), esetleg indítsd picit alacsonyabb áron, talán úgy megveszik. Sokat segít a jó termékleírás és a szép, jó minőségű képek is.
Én pl. meg szoktam nézni a hátteret, ha látszik. Egy tiszta, rendezett lakás háttérnek elég csalogató (jobb, mint a pléd mintáját nézni). Így tudom, hogy normális, tiszta helyről veszem meg az árut.
Én 30 000 ezerért vettem ABC Design babakocsit 2,5 éve, hordozóval együtt a Baby Outletben! Szuper kocsi és két gyereket simán kiszolgál. Én inkább figyelem az outlet boltokat (pl csomagolássérült új termékek féláron vannak a múltkor egy 84 darabos Liberot vettem 1500 ft-ért, mert csomagsérült volt), vagy kimegyek a piacra hétvégén, mert mindkettő olcsóbb, mint az aukciós oldalak, legalábbis a baba-mama-gyerek dolgokat tekintve! A piacon pl kb fele annyiért veszek jó minőségű magyar rucit, mint a vaterán használt angolt! Vagy a triciklit újan szintén a piacon 3 ezerrel olcsóbban megvettük!
De szívesen turizok, a múltkor a lányomnak egy nagy szatyor ruhát vettem 2000 ft-ért és mind hibátlan volt.
Én már fürödtem be a vaterán extra krémnek hirdetett ruhákkal, a fele lyukas, használhatatlan volt! És persze ha reklamálok még én vagyok a hülye, mert ha nem tetszik menjek bababoltba!
Hát ilyenekért nem veszek babás dolgokat ilyen helyeken!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!