3 honap múlva lesznek 3 évesek és nem beszélnek. Pár szót mondanak, de nem sok rendes szó van benne, szavak elejét mondják. De csak ami tetszik nekik vagy nem tudom. Fiúk, azt mondják várjuk meg az ovit, akkor beindul nekik, de szerintem már nagyon el vannak késve. Ikernyelv kialakult, egymást megertik. Minket is értenek, bármit mondunk csinálják.
2021. jún. 1. 08:12
1/7 anonim válasza:
A beszédindítással gyógypedagógusok, konduktorok foglalkoznak, nem logopédusok (kivétel: ha a logopédus gyógyped végzettségú is. Az nagyon szerencsés). És leginkább nagymozgásos feladatokon keresztül zajlik.
2021. jún. 1. 08:38
2/7 anonim válasza:
Az én lányom 3 éves 2 hónaposan kezdett mondatban beszélni, két és fél éves korától járt logopédushoz, szerintem az nem segített semmit. A tsmt vált be nagyon, esetleg azt érdemes kipróbálni, de anélkül is elkezdenek beszélni, ha nincs más gond és mindent értenek nem aggódnék.
2021. jún. 1. 08:39
3/7 anonim válasza:
1 ez hülyeség, a gyerekem beszédfogyatékos sni-s és mindig logopédus foglalkozott vele.
2021. jún. 1. 08:40
4/7 anonim válasza:
1es! Minden logopédus gyógypedagógus, hiszen a gyógypedagógia egyik szakiranya a logopédia, ahogy van szomato-,tiflo-,szurdopedagógia stb. Konduktorok idegrendszeri sérülés miatt mozgássérült gyermekekkel foglalkoznak hivatalosan, persze ezenkívül az óriási szakember hiány miatt sok más problémával küzdő gyereket is ellátnak.
Helyedben elvinném oket megmutatni logopédusnak, de az első tanácsa úgyis az lesz, hogy hallásvizsgálatot végeztessetek. Tsmt valóban jó beszédindításra de nem minden esetben es nem a gyk-s közösség dolga terápiát javasolni. Keressetek fel egy szakembert, útba igazít titeket.
2021. jún. 1. 09:55
5/7 anonim válasza:
4, akkor hogy lehet az, hogy az ovis logopédus most végzi a gyógypedagógus szakot? 🙈
2021. jún. 1. 10:09
6/7 anonim válasza:
4!
Úgy, hogy lehet nem logopédus, hanem fejlesztőpedagógus és ő látja el szakember híján a logopédiai feladatokat. Vagy plusz szakirányt végez gyógypedagógia szakon, vagy mesterképzést végez stb...
Szerintem meg úgy, hogy az ovis logopédus most tanulásban akadályozottak pedagógiája szakra jár, amit a laikusoknak úgy szoktak mondani, hogy gyógypedagógia szak, mert nekik a kettő ugyanazt jelenti általában. Ettől még a logopédus is gyógypedagógus.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!