Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor lesz jó a gyereknevelés?...

Mikor lesz jó a gyereknevelés? Mikor lesz jó a szülőség?

Figyelt kérdés

Lehet depressziós vagyok, de nem látom értelmét az anyaságnak, nem lelem benne a boldogságomat. Vagyis van boldogság, csak kevés, és a kevés jó nem ellensúlyozza a sok rosszat.

Amikor pici volt, hasfájós volt.

2 éves volt, mire átaludta az éjszakát, addig 5-6x felkelt.

Aztán elkezdett hisztizni, vergődni, kiabálni.

Óvodában is voltak gondok, ordított, amikor nem voltam ott. Meg kis mimóza volt, kikezdték és bántották, óvodát kellett váltani.

A másik óvodában fejlesztéskre kellett járni, mert le volt maradva a többitől. Megint előjött a hiszti-vergődéses korszak, mert akkor kellett fejlesztőre vinni, amikor óvodában udvaros és tesis játék volt, így direkt mindenre rossz megoldást, választ adott, hisztizett, akaratoskodott.

Most iskolásként is vannak vele bajok, meg fog bukni, nem fogják átengedni, mert nehezen megy az olvasás neki (konkrétan két betűt nem tud összeolvasni), a matekból is gondok vannak. Hiába a sok gyakorlás, a pénzes magántanár, semmi nem hat. Megint jön a hiszti, hogy ő nem akar új osztályba kerülni.

Már belefáradtam. Kezdem megérteni, hogy anyukák miért dobják el a gyerekeiket.

Ha megoldódik egy probléma, rögtön jön egy új. Sose lesz vége úgy érzem. Semmi örömöt nem találok a gyerekembe.

2021. máj. 30. 16:20
 1/6 anonim ***** válasza:
95%
És hol van Apuka? Mi baja a gyereknek? Mit mond az orvos és a védőnő?
2021. máj. 30. 16:33
 2/6 anonim ***** válasza:
97%
Nem vagyok a helyzetedben, mert nekem értelmileg mind a 4-en egészségesek, egyikük szívbeteg. De azt gondolom, a nehézségek mellett igenis több a jó dolog a gyermekekben. Amikor a szívbeteg kisbabám leszedálva feküdt az intenzíven, több cső lógott szegényből, mint ahány végtagja van, de mégis tudtam örülni. Egy kakis pelusnak. Annak, hogy 5 ml-vel több tápszert sikerült belenyomni, mint 2 nappal korábban. Annak, hogy csökkent a gyógyszeradagja és még mindig stabil. Annak, hogy olyan nővérek és orvosok vették körül, amilyeneket csak kívánhatok, és hogy magánkórház szintű ellátásban részesült egy sima állami kórházban... mindig, mindenben meg kell látni a jót, különben becsavarodunk. ❤️
2021. máj. 30. 16:52
 3/6 anonim ***** válasza:
97%

Őszinte leszek, egy átlagos gyerekkel nincs ennyi baj, tehát amit írsz az azért nem általános a szülőknél.

Őszintén szerintem az, hogy mikor lesz jobb, az rajtad múlik.

Lehet el kell fogadd, hogy a gyereked sajnos nem lesz éltanuló, hogy gondjai lesznek a tanulással, és mikor elengeded a képet a fejedben, hogy milyennek kellene lennie a gyerekednek, és csak simán elfogadnád a hibáival akkor jobban élveznéd.

Ne azt nézd, mit nem tud hanem hogy miben jó. 110% hogy valamiben jó. Arra koncentrálj.

2021. máj. 30. 17:45
 4/6 anonim ***** válasza:
74%

Ahogy én látom, semmi különös baja nem volt, csak te képzeled bele.

Éjjel fölkel, oké, fárasztó, de azt hiszed, másé nem csinálja?

Ugyanígy: "hiszti, vergődés" - te nem hallottál még a dakorszakról?

A gyereked kicsi korából te csak a hisztire emlékszel, a nevetésekre, a bújásokra, a közös programokra nem? Ez téged minősít, nem a gyerekedet!

Ha az olvasás nem megy neki, eszerint elsős, max. másodikas lehet. Magántanár matekból? Miért? Az összeadást, kivonást nem tudod vele gyakorolni?

Hisztizik, hogy új osztályba kerülne a bukás miatt? Te ezen csodálkozol? Szegényke, kötődik a pajtásaihoz, és nem akar tőlük elszakadni. Neked ez nem evidens?

Neked tényleg örök teher lesz a gyerek, mert minden vele kapcsolatos dolgot tehernek élsz meg. Neked tényleg nem kellett volna gyerek.

Ettől függetlenül a gyerekekkel természetesen rengeteg öröm van, és ezek messze felülmúlják a velük kapcsolatos problémákat. De ha valaki koloncként tekint rájuk és nulla empátiával van irántuk, annak tényleg teher lesz.

2021. máj. 30. 18:06
 5/6 anonim ***** válasza:
83%

Előbbi válaszomra kaptam egy kedves privit. Idemásolom.

"Kussolj be, maradj otthon oszt verd a f....odat!"

(Ő teljesen kiírta az f... betűs szót.)

Nem tudom, ez a kérdező volt-e, vagy más. Ha a kérdező, akkor csöppet sem csodálkozom a gyereke problémáin. Csak nagyon sajnálom azt a jobb sorsra érdemes kisgyereket.

Ha netán nem a kérdező, akkor az előző bekezdés sztornó, és remélem, hogy a kedves üzenetírónak nincs gyereke.

2021. máj. 30. 18:33
 6/6 anonim ***** válasza:
91%

"Ha megoldódik egy probléma, rögtön jön egy új." Itt bukik a dolog. Amiket leírtál, azok nem különálló problémák, egy a gyökere. Nevezetesen, hogy a gyereked több területen le van maradva. Ennek az okát kell megtalálni, kis célokat felállítani és azokat elérni. Azt pedig elfogadni, hogy van egy plafon, aminél többre mostanában nem lesz képes. Ez van, nem kell belehalni. Kinek akarsz megfelelni? Ha te nem fogadod el a gyereked, olyannak, amilyen, akkor ki fogja?

Ha összeolvasási problémái vannak, akkor elsős lehet. Nem buktathatják meg, csak szülői beleegyezéssel. Viszont jót tenne neki az osztályismétlés, mert így egyre több lemaradása lesz.

Azt is meg lehet érteni, hogy nem akar elszakadni az osztálytársaitól. Írtad, hogy "mimóza" volt az oviban. Szerinted egy mimóza gyereknek olyan könnyű barátokat szerezni? Gondolj bele a helyzetébe. A tanulásban csak kudarc éri, a barátaitól el akarják szakítani és meg az anyukája se fogadja el. Valószínűleg idegrendszeri éretlensége is van, ezért ő ezt csak "hisztivel" tudja kezelni.

Így látatlanban nehéz megítélni, látni kéne a papírjait, mert attól függ, hogy mi lenne a jó megoldás, de én 2 lehetőséget látok.

1. Osztályismétlés, vállalva a hisztit, és a nyáron inkább a szociális képességeit erősíteni, akár összeismerkedni, barátkozni a leendő új osztálytársakkal.

2. Nem beleegyezni az osztályismétlésbe, de magántanár segítségével behozni a lemaradást, hogy szeptemberben már készen álljon a következő évfolyamra. Itt viszont az együttműködés érdekében nem mondanám el, hogy maradhat az osztálytársaival. Úgy tálalnám, hogy kap egy lehetőséget, hogy tovább mehessen, de meg kell érte dolgoznia. Ha sikerül felzárkózni, maradhat a barátaival. Ez nagyon motiváló tud lenni, de csak akkor szabad alkalmazni, ha behozható a lemaradás!

Egyébként magántanár vagyok, volt nagyon hasonló tanítványom. Innen tudom, hogy van remény.🙂 Még ma is járok hozzá, de már hatodikos volt. Nagyon szépen fejlődik, jótanuló, a hisztik is megszűntek. Iskolai fejlesztésnél egyébként ő is ugyanolyan hisztit vágott, mint a te gyermeked. Abban a korban még nagyon fontos a szabad játék és gyűlölik, hogy mindig a legrosszabbkor viszik el őket. Hidd el, nekik ez tényleg komoly dráma, hogy mindenki játszhat, csak őket "kínozzák". Büntetésnek élik meg.

2021. máj. 30. 23:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!