Kedves Anyukák! Találkoztatok már olyan kisbabával,aki egyszerűen nem jelzi ha éhes??? Kislányom most lesz 8 hetes és ébreszteni kell,hogy egyen?! Mi lehet az oka?
1-es, épp az a kérdés lényege, hogy nem jelzi. Attól, hogy te még nem találkoztál ilyennel, még létezik.
A lányomat sem érdekelte soha az evés. Soha nem kért enni, később sem. Rengeteget izgultam miatta, azóta kiderült, hogy feleslegesen, sőt. Csak azt láttam magam körül, hogy minden kisbaba állandóan enni akar. A lányom fél évesen 6 kiló volt, a rokon gyerekek 10-12 kilósak. Azóta ezek a gyerekek 9-16 évesek és csak a lányomnak nincs súlyproblémája.
Én azt javaslom neked, hogy ha a hízása elfogadható, akkor ne nagyon görcsölj ezen. Légy türelmes. Nálunk a hozzátáplálás is nagyon lassan ment. Nagyon kis mennyiségeket evett, de ezt úgy értsd, hogy 30-40 gr-ot (mármint a főzelékekből) és ez után 4 órán keresztül nem fogadott el semmit.
Azt hogy érted, hogy ébreszteni kell? Én akkor etettem meg, amikor ébren volt, de nem magától kérte, nem sírt érte, csak adtam neki, amikor kb. 3-4 óra eltelt az előző evés óta.
Kislányom is ilyen volt. Az elején én is ébresztgettem, aztán később már nem. Akkor jöttem rá, hogy Ő másként jelez. Nem vehemens sírással. Addig Neki nagyon tág volt a tűréshatára, és mivel aggódtam, hogy nem eszik, és megetettem; az elején nem jutottunk el addig, hogy már sírjon. Nagyon jó alvókája is volt. Az első perctől kezdve átaludta az éjszakákat.
Végül rájöttem, hogy Ő először elkezd sokat ficeregni, mint akinek sehogy sem jó; ez már az éhség első jele volt. Onnantól már tudtam, hogy mikor éhes.
A mai napig ilyen nyugodt természetű, alig hisztizős, elfogadó típus.
#4 Jelzés szinten később sem lett sokkal jobb a helyzet részéről addig, amíg nem tanult meg beszélni; inkább azért lett jobb mégis, mert idővel Ő is beállt arra a napi ritmusra, amit következetesen tartottam, meg én is jobban ráhangolódtam a jelzéseire.
Persze, most már szól, hogy 'Anya, éhes vagyok!', és most már nincsenek ilyen problémáink.
Viszont helyette most az ivással szenvedek vele, mert képes egész nap 2 dl-t inni, ha nem én mondanám Neki, hogy 'most iszunk', vagy nem pótolnám ki tudatosan lédús gyümölcsökkel, zöldségekkel. De van, hogy teljesen elutasító ezzel kapcsolatban, és sajnos ilyenkor képes egész nap csak 2x pisilni... Szóval most ezzel küzdök.
És szobatisztaság terén is nagyon tág a tűrőképessége. Képes egész nap tartogatni mielőtt szól. Úgyhogy kénytelen vagyok -jelzés híján- rendszerességre nevelni, és arra tanítani, hogy egészségtelen sokáig tartogatni.
Így mostanra nagyjából kialakult az a rendszer, hogy felkelés után, délutáni alvás előtt, és után, és este, fürdés előtt meg kell próbálni, nem baj, ha nem sikerül.
Ezzel kezd most rendszereződni a helyzet, és egyre kevesebbet tartogatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!