Szerintetek mennyire lehet kényelemsen élni egy 43nm, 2
szobás lakásban 1 kisbabával? (1 háló + nappali)
Figyelt kérdés
Lakásvásárláson gondolkodunk és lenne egy 43nm-es, 2 szobás lakás. Eg yoylan 3-4 év múlva szeretnénk csak gyereket és majd olyan 6 év múlva szeretnék utánna egy naogybb helyre menni. Szeritnetek mennyire megoldható egy 2-3 éves gyerekkel egy szobában lakni?
Nagyon jó terv, anlakásnkicsit kicsit, de ugye csak ugródeszkának kell. Mi is anno 46m²-en laktunk, tesómmal miénk volt a kisszoba, anyuéké meg a nagyszoba. Sajnos, nagyobb lakás törlesztőjét nem engedhették meg akkor, de végül a kamaszkorunk kezdetére sikerült nagyobb lakásba menni.
2021. máj. 28. 09:00
12/28 anonim válasza:
Emberfüggő. Én sokszor akkor is kicsinek éreztem a 48 nm-es lakásomat, amíg egyedül laktam, szingliként. Gyereket oda végképp nem szültem volna. Számomra kényelmetlen az, ha a nappali egyben a hálószobánk is, hogyha jönnek vendégek, oda ültetjük le őket, ahol este alszunk stb. Számomra a nappali az egy közösségi tér, a hálószoba pedig a miénk a párommal.
Mi nem költöztünk volna ennyire kicsi lakásba, és lehet emiatt ujjal mutogatni ránk, meg jönni azzal, hogy sznobok vagyunk, de szerintem nem egészséges, amikor 3 ember egy szobába bezsúfolva él.
2021. máj. 28. 09:29
13/28 anonim válasza:
12-vel egyetértek.
Én alapból olyan vagyok hogy majd ha lesz baba a saját szobájában fog aludni (legalábbis ez a terv) de ha itt tudjátok hogy egy szobába akartok vele aludni az elején akkor oké.
Viszont 2-3 évesen szerintem már nektek is meg neki is kényelmesebb lenne a saját szoba/ágy. Legalábbis ha abból indulok ki hogy az egyik rokonoméknál is onnan aludt normálisan a gyerek is meg a szülők is amikor a saját szobájába és ágyába került a gyerek mert úgy elfértek normálisan mind.
Meg amúgy is mint mondtam egyetértek a 12-es válaszolóval hogy a háló az háló és a nappali az nappali.
Ezért azt még megértem hogy nagyobb házra majd kb 6 év múlva lesz meg nektek a megfelelő körülmény.(akár anyagi akár más) Viszont akkor most miért nem olyan lakást kerestem amibe ezeken kívül van még akár csak egy fél szoba is?
Én úgy látom hogy az kényelmesebb lenne és jobban megérné.
2021. máj. 28. 10:31
14/28 anonim válasza:
kerestek*
2021. máj. 28. 10:33
15/28 anonim válasza:
Mi 46 nm-es, másfél szobás lakásban élünk a 14 hónapos kisfiunkkal. Mi egyáltalán nem férünk el. Rengeteget cuccunk van dobozban a szekrények tetején, a földön is. A konyhapult majdnem tele van, a konyhaasztalon is sok dolog van. Nem tudunk hova pakolni. Ha vendégek jönnek, akkor nem lehet hova leültetni őket, én is utálom, hogy az ágyunkon fetrengnek utcai ruhában. Utálom az egészet, de sajnos egy darabig itt maradunk.
2021. máj. 28. 10:50
16/28 anonim válasza:
Akik szerint a 40x nm kicsi és zsúfolt és biz Isten nem szülne oda, azt jól megtolták a szülei ugye, hogy egyből egy az igényeinek megfelelő palotába mereszthette be a seggét? Csak mert elég kevés embernek van lehetősége arra, hogy egyből huszonévesen 200 nm-es hodályba ruházzon be, ahova már hajlandó gyereket vállalni. Az aki pedig emiatt lesajnál mást az maradjon is a birodalmában mert elég taszító, beképzelt egy ember lehet...
2021. máj. 28. 11:02
17/28 anonim válasza:
10es vagyok. Le lehet pontozni, attól ők még megoldották. Kisiskolás korig nem kell külön szoba a gyerekeknek. És a legtöbb házban úgyis a nappali az élettér, ahol játszanak. Annyi a macera, hogy kanapéágy volt, amit minden reggel meg kellett csinálni, nem csak bevetni.
2021. máj. 28. 11:10
18/28 anonim válasza:
16-os, gyerekeddel is ilyen stílusban tárgyalsz?
Édesanyád kimoshatta volna a szádat szappannal még gyerekkorodban, talán akkor nem lenne ilyen mocsok stílusod. Sz_r lehet az irigység, de ne másokon akard levezetni a feszkót.
2021. máj. 28. 11:27
19/28 anonim válasza:
#16 Persze az aztán hatalmas nagy megtolás hogy igyekszik az ember olyan lakást keresni ahol nem 1 szobában kell aludni 3-4 embernek ha ez neked luxusnak számít akkor tényleg bajok vannak :D
Ha már lakást keres akkor mibe fájna olyant találni amibe van még egy plusz szoba is (még ha nem is nagy) most őszintén?
2021. máj. 28. 11:37
20/28 anonim válasza:
Igen, mert ugye a szobák számával nem nő sem a nm és ezáltal az ár sem, de nyilván jó lenne egyből egy legalább 4 szobásat venni, kár hogy ez árban a duplája a 1,5 szobásnak... Irigy pedig nem vagyok, saját tulajdonú, hitelmentes ingatlanunk van ami nem nagy de nekünk egyelőre megfelel, mire legyek irigy? A hiteletekre, amit az igényeiteknek megfelelő szobaszámért fizettek? 😂
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!