Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek mennyire lehet...

Szerintetek mennyire lehet kényelemsen élni egy 43nm, 2 szobás lakásban 1 kisbabával? (1 háló + nappali)

Figyelt kérdés
Lakásvásárláson gondolkodunk és lenne egy 43nm-es, 2 szobás lakás. Eg yoylan 3-4 év múlva szeretnénk csak gyereket és majd olyan 6 év múlva szeretnék utánna egy naogybb helyre menni. Szeritnetek mennyire megoldható egy 2-3 éves gyerekkel egy szobában lakni?
2021. máj. 28. 00:10
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
91%
Mivel még évekig kettesben lennétek, bőven elég. Ha lesz majd gyerek, akár alhatnátok ti a nappaliban, ha saját szobára volna szüksége.
2021. máj. 28. 00:20
 2/28 anonim ***** válasza:
93%
A mi lakásunk 49 nm, 1,5 szoba. Kettőnknek majd hogy nem nagy volt, így a gyerekkel (3 éves) is teljesen kényelmes. A kisebb szoba az ő szobája, a nappaliban pedig van egy kanapéágy, így a helység nappal nappali, este hálószoba. Nekünk ez így teljesen kényelmes egyelőre, majd ha jön a tesó akkor tervezzük csak eladni és venni egy nagyobbat.
2021. máj. 28. 00:26
 3/28 anonim ***** válasza:
64%
Két embernek bőven elég. Én személy szerint gyereket ilyen kicsi helyre nem vállalnék. De ez csak az én véleményem. abba is gondolj bele, hogy ha meglesz a gyerek, és csak utána akartok nagyobb helyre menni, az is macerásabb lesz, mintha most keresnétek meg az ideális lakást, amíg még nincs gyerek.
2021. máj. 28. 00:33
 4/28 anonim ***** válasza:
75%

A nappali nem létszükséglet. Ha két szoba, akkor az egyik simán lehet gyerekszoba, teljesen jól el lehet lenni, amíg kicsi.

(Nyilván nagyobbként már ideális, ha a szülőknek is van saját hálója.)

2021. máj. 28. 00:38
 5/28 anonim ***** válasza:
89%
Nem azzal van a baj, hogy csak 2 szoba van, nekünk sem volt külön nappali, anyuéké volt a nagyszoba. Nekem a 43 nm tűnik nagyon szűkösnek de ha nem nagyon hosszú távra terveztek akkor jó lehet. De amúgy meg miért kéne mindannyiotoknak egy szobába tömörülni? Ennyire fontos hogy legyen külön nappali?
2021. máj. 28. 00:41
 6/28 anonim ***** válasza:
73%
Egyetértek abban, hogy a 2 szoba oké, de a 43nm szerintem nagyon kicsi. Nekünk az lenne.
2021. máj. 28. 00:51
 7/28 anonim ***** válasza:
53%
Teljesen jó terv szerintem.
2021. máj. 28. 06:00
 8/28 anonim ***** válasza:
63%

Nem lenne érdemesebb most nagyobb helyre menni?

Vagy ha jön a baba?

Mert gyerekkel ügyet intézni, költözni nem egyszerű.

Meg ha úgyis akartok nagyobbat....

2021. máj. 28. 07:04
 9/28 anonim ***** válasza:
91%
Mi pontosan ugyanezek az elgondolások mentén vettünk anno 42 nm-es 1,5 szobás lakást. 3 évig éltünk benne kettesben (+macska) abszolút kényelmesen. Aztán jött a baba, most 10 hónapos, még mindig kényelmes. Velünk alszik a hálószobában, sokszor velünk egy ágyban is, és szerintem ha 100 szobás házunk lenne is még az első 1-2 évében velünk aludna, szóval teljesen megfelelő ez így. Most. Mi jövőre, legkésőbb 2 év múlva tervezünk költözni, egyrészt mert szeretnénk még egy(-két?) babát, másrészt meg idővel a kislányunknak is szüksége lesz nagyobb térre, és egyszerűbb már az ovit is úgy kezdenie, hogy a végső lakcímünkön. Persze ha ez nem megvalósítható, akkor is legkésőbb az iskolakezdésig költöznénk (ebben az esetben a korábban említett, felnőttek ki a nappaliba c. megoldással élnénk).
2021. máj. 28. 07:14
 10/28 anonim ***** válasza:
42%
Férjeméknaz exével 2 szobás lakásban éltek két gyerekkel. A gyerekeké volt a szoba, a szülők a nappaliban aludtak. Teljesen megoldható volt.
2021. máj. 28. 08:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!