Van egy 5 éves kislányunk,Regina, mindig is tudtuk,hogyha lányunk lesz,akkor csakis ez a név a nyerő.Aztán megszületett második kislányunk is,aki 16 hónapos,és ő a Dorina nevet kapta. Elkezdett zavarni a hasonlóság a neveknek,második nevet??
Nyugi, nekem egy lányom és egy fiam van, mégis néha a másik nevét mondom nekik, ha hirtelen akarom őket megszólítani.
Semmi gond nincs a lányaid nevével. Nekem kicsit sem hasonlítanak. Egy barátnőm két betű eltéréssel nagyon hasonló neveket adott a lányainak, ráadásul köztük csak 1,5 év van, hasonlítanak is egymásra nagyon, most, hogy nagyobbak olyanok, mintha ikrek lennének. Mégis megszoktuk a nevüket.
A két lányom Hedvig és Villő. Folyamatosan keverem őket, pedig semmi hasonlóság nincs a nevek között.
A ti neveitek teljesen rendben vannak, eszedbe se jusson megváltoztatni.
A keveréses példa tényleg baromság, nővérem nagyon sokat vigyázott rám, mert kései gyerek vagyok, és most folyamatosan az én nevemen hívja a babáját mert jönnek elő az emlékei 10 éves korából.
Pedig nem hasonlít a kettő.
Nekem kifejezetten tetszik a Dorina név, és Dorkának becézném és nem csinálnék ebből ügyet.
A 11 kommentjét érzem nagyon igaznak, szerintem is unatkozik az agyad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!