Mit tehetek ha semmi sem elég neki?
Volt barátnőm akitől van egy 3 éves kisfiam (akit hozzá teszek hogy nem is ismerek) többet szeretne mint amit bárki is megitélne neki.
Külföldön dolgozok a havi fizetésem 1300-1400 euro. A fiamra való tekintettel havonta már 3. éve kifizetem a teljes albérleti költésget rezsivel ami átlagosan 110 +30-40 ezer szóval kb 145 és emellé minden hónapban küldök 80.000ft ot ami kb 680 euro havonta vagyis a fizetésem fele.
Viszont ez nem elég neki. Nem dolgozik pedig már régen bölcsöde érett a gyerek sőt ovodába is mehetne szeptembertől.
Na most jogilag abszolút nem érdekel mert semennyire nem vagyok veszélybe mert fizetésemhez mérten és a gyerek igényeit figyelembe véve is az ügyvéd szerint maximum 80.000ft ot itélnének meg neki havonta és egyeáltalán nem kellene a lakást és a rezsit emellé fizetnem.
Sokkal inkább a kérdésem az hogy mit tegyek hogy felfogja vagy megértse hogy vegyen vissza magából mert hamarosan ha ezt nem fejezi be akkor nagyon kevés pénzből kell megélnie a jövőben.
Az ismeretségi körömben lévők tudják hogy igy is össze teheti a kezét mert mert egy eléggé ronda dologgal esett teherbe (nem szedte a fogamzásgátlót és eltitkolta és hazudott róla példaképpen ennek a forditott esete az ha a férfi leveszi a gumit és direkt ilyen helyzetbe hozza a nőt nem kis botrányok voltak belőlle már magyarországon is) de ha minta apának nem is lehet mondani a tőllem telhetőt megteszem mert a szobámért havonta 200eurot kell fizetnem ami azt jelenti hogy nekem kb 400 euróm marad azaz még magyar viszonylatban sem dúskálok a pénzben ami a végelszámolásnál magmarad de csinálom.
Cserébe hetente 2x láthatom a gyereket kamerán akkor is kb 5-5 percre és mostanában párszor előjön ha nem küldök többet akkor kevesebbet fogom látni a gyereket még ennél is.
10/
Pontosan leirtad az egész lényegét (nem az én történetemnek de a magyar törvényhozás csúcsát)
Rengeteg apa nevelné a gyereket és azért sokszor hallottam olyat is hogy még az anyának pénzt sem kell fizetni... Pedig ez szimplán csak 50 50% ugyan annyi joga lenne hozzá mivel a gyerek is fele fele arányban jött létre. Habzó szájjal úgy képesek kisajátitani hogy az már nagyon durva viszont ha ugyan ezt forditva kellene amit elvárnak azaz az apa miért ne tudná nevelni? (jópár példa volt erre) és az anya fizethet havonta meg mehet érte 2 hetente akkor 1 értelmes választ nem tudnak adni csak káromkodnak és sikitoznak pedig szó szerint ez jut a legtöbb férfinak...
Van egy lány ismerösöm akitől elvették a gyereket de ne tudd meg mekkora jogi procedura kellet hozzá úgy hogy bizonyithatóan dorgfüggő volt az anya... ilyen kategoriát kell megütni hogy egy apa kerüljön előtérbe...
Nyilván vannak olyan férfiak akik tényleg alkalmatlanok lennének a gyereknevelésre és otthagyták az anyát de én mint aki hatalmas forumozó látom hogy 10 ezer számra mennyi apa küzd azért a pici láthatásért is...
A különválásunk biztos volt mert ez egy oriási gerinctelen dolog volt részéről viszont kiköltözésem elött még felajánlottam hogy hajlandó vagyok otthon maradni amennyiben közösem tudjuk nevelni ami nem azt jelenti hogy nála van a gyerek csak én meg látogathatom. (mivel nem anyatejes sőt nem is volt az igy fizikálisan semmi korlátja nem lett volna ennek amit én ne tudtam volna megcsinálni) hallani sem akart róla átváltozott csőlátású anyává.
"Az meg a másik, hogy nem kell gyereket szülni, ha nem tudsz egyedül megélni. És ha az ember meghal és nem csak elváltok? Akkor mit csinálsz? Képes vagy ilyen baromságokat mondani, bocsáss már meg, hogy mi az, hogy még az anya adja hozzá a megélhetés 50%-át.... :D Nem is értem, hogy jut ilyen eszedbe. Add oda az apjának a gyereket aztán fizesd te a több mint 50%-ot, kíváncsi vagyok, mennyire húznád a szádat.."
A gyereket ketten vállaltuk, nem én egyedül. Ha egy szikrányi gyanú lett volna bennem, hogy le fog lépni, sosem teszem. Ha egy házasságban meghal az egyik fél, a másik árvaellátást és özvegyi nyugdíjat kap, tehát nem marad anyagi támogatás nélkül. Egyébként meg ne keverjük a szezont a fazonnal: a "ha valaki meghal" szerintem marhára nem ugyanaz, mint hogy, "ja bocs, számomra kényelmetlenné vált az állandóan bömbölő gyerek, a rengeteg pluszfeladat, egyébként meg kapuzárási pánikom van, ezért elhagylak titeket".
Minden további nélkül benne lennék a megosztott gyermekfelügyeletben az anyagi hozzájárulás 50%-ával, de "sajnos" nem megoldható, mert ő "annyit" dolgozik. Ugyanígy benne lennék abban, hogy ha ő neveli, én hozzájárulok több mint 50%-kal, nem miattam nem megvalósítható. Az, hogy én mondjuk egyedül nevelve a gyereket nem tudok pl. másodállást vállalni, hogy a szükséges anyagi javakat előteremtsem, hiszen valakinek a gyerekkel is kell foglalkozni, az gondolom kb. senkit nem érdekel.
Azt pedig, hogy kevesebb a jövedelmem, mint az övé, akkor is tudta, amikor azt mondta, hogy szeretne tőlem gyereket.
12-es, ez szomorú, de a kérdező esetében tökre nem erről van szó. Te itt most azt kifogásolod, hogy a kérdező sokall több mint 200ezer Ft-ot kifizetni úgy, hogy a gyereket nem is látja, amikor meg igen, akkor az anya zsarolja, hogy vagy küld többet, vagy ennyit sem láthatja. Ha szerinted ez rendben van, veled vannak súlyos gondok.
Az meg, hogy te a többséghez tartozol, akiket otthagytak gyerekkel, nem tartozik a tárgyhoz, az ilyen válaszokat azok alá a kérdések alá kellene írnod, ahol ez a téma.
Sajnos a saját bőrödön tanultad meg, hogy márpedig gyereket egyedül vállalsz. Persze, eredetileg ketten, de bármi történhet, és neked mint az anyjának képesnek kell lenned egyedül is ellátni. Te ezekszerint nem vagy, de ez most már késő bánat.
Az a helyzet, hogy tudok olvasni, sőt, a szövegértésem is elég rendben van, így aztán tisztában vagyok vele, hogy amiről én írtam, az nem a kérdező élethelyzete. Ugyanakkor időközben felmerült néhány kérdés "te olyat egyáltalán hogy gondolhatsz, hogy.." felütéssel.
Pusztán ezekre igyekeztem válaszolni, a kérdező élethelyzetétől függetlenül.
Egyébként pedig a kérdezővel kapcsolatban semmi olyat nem kifogásoltam, amit leírtál. Nem gondolom, hogy több mint 200e ft-ot ki kellene fizetnie, de azt sem gondolom, hogy az ő jövedelméhez a max 80ezer Ft korrekt lenne.
Ugyanígy nem korrekt, hogy nem láthatja a gyerekét, de a hozzászólásaim nem is erről szóltak.
Menjen dolgozni. Ja mert olyan konnyu elhelyezkedni , erdekli a munkahelyet h bolcsibe viszed , idore kell menned erte, beteg stb.
Am meg igazad van kerdezo nagyreszben megertelek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!