Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van olyan dolog, amit a...

Van olyan dolog, amit a babavárás idején megvetettek és később felesleges pénzkidobásnak bizonyult?

Figyelt kérdés
2010. aug. 24. 07:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
cumisüveg sterilizalo,ragokak,cumisüveg melegitö,kenguru nekünk nem valt be,,legzesfigyelö megvettük majd 50000ft ert es nem is hasznaltuk,el is adtam felaron.
2010. aug. 24. 09:39
 12/18 anonim ***** válasza:
Nekünk nagyon bevált a babaolló. NUK-ot vettem, de simán le tudom vágni vele a kis körmét. Feleslegesnek a kézi mellszívó bizonyult. Nálam semmit nem ért. És sok "menő" kis divatos, felnőttes ruci, aminek jórészét kaptuk, vagy turiban vettem neki. Gondolok itt pl. a kis kapucnis melegítőfelsőkre 50-56 méretben. Akkor tudtam ráadni ha kimentünk, de nem használtuk ki egyáltalán.
2010. aug. 24. 10:02
 13/18 anonim ***** válasza:

nagyon dizájnos babafarmer... ami tök kényelmetlen és a kantáron lévő hatalmas gomb nyomja a baba arcát

cipzáras holmik, mindig nyomta, piszkálta a kis nyakát

68-as bundazsák, mondván majd aláöltöztetem...hát májusra bele is nőtt:)

cumisüvegek 0-s cumival - sose használtuk

mellszívó nekünk jól jött, kenguru és a hordozókendő is

mikrós sterilizálót is csak 1-2 hónapig használtuk, míg fejtem

cumi - sose adtam a szájába

ágynemű-garnitúra - majd talán 2 évesen tud benne aludni, addig használjuk a rácsvédőjét és a baldachint, a takarója hatalmas, kispárna nem kell

légzésfigyelő - ezt mondjuk kaptuk, de kb. 5x, ha használtuk, mert velünk alszik a baba, nem az ágyában. de ezt nem tudhattuk előre.

bimbóvédő - megvetette a védőnő, ki se bontottuk

itt olvastam, hogy egy anyuka tápszerrel készült, szerintem az is tök felesleges, ha kell, tudtok venni bármikor, hacsak nem a világ végén laktok. bár feltehetőleg ott is van egy-egy tesco:)

2010. aug. 24. 11:38
 14/18 anonim ***** válasza:
Nekem a kis szájú cumisüveg lett felesleges. Sosem használtam,mert nem tudtam elmosogatni normálisan. A széles szájú cumisüveg jól bevált. A körömvágó kisolló a lányomnál jól működik, a fiamnál nem. A ruhák vásárlásánál figyelj a baba kényelmére, ne a ruha aranyossága legyen a döntő. Van olyan matrózruhánk, amit egyszer feladtam a gyerekre és le is vettem, mert nyomta a hátát. A gyerekágyneműt is megvettük még nem használtuk.
2010. aug. 24. 14:53
 15/18 anonim ***** válasza:
Bár nem nagy kiadás, de ide tartozik a vízhőmérő. Ki se bontottuk.
2010. aug. 25. 08:29
 16/18 anonim ***** válasza:

Szerintem alapvetően rendezzétek be a szobát, tehát a nagy dolgokat mindenképpen vegyétek meg (ágy, matrac, pelenkázó, kiskád, bébiőr+légzésfigyelő, pelenkavödör), az apróságok pedig úgyis útközben derülnek majd ki. Mindent úgysem tudsz megvenni, hetente jön majd, hogy még ez kellene, az kellene stb.

7 hónapos, kizárólag szoptatott kisbabám van, de látszik, hogy mindenkinél más jön be. Mi pl. vettük és használtam is ezeket: babacsipesz, rágókák, kézi mellszívó, sterilizáló, 1db cumisüveg víznek, bimbóvédő (átmenetileg 2 hónapig használtam ezt is, most 3 hónapja megint anélkül szoptatok), látod, mások meg ezeket feleslegesnek tartották...

Viszont amit nem használunk, az a babágynemű (paplan és párna sem kell). Képtelenség betakarni az izgő mozgó babát, így hálózsákot használunk. Fejvédő kell, baldachin csak addig, amíg magától le nem szereli... :))

2010. aug. 31. 11:29
 17/18 anonim válasza:
A babkocsin akartam spórolni: vettem egy használtat 25 ezerért. Kicsi lett a kereke, itt Érden nem tudtam használni. Vettem egy nagykerekűt akciósan 25 ezerért, nem fért a csomagtartóba, csak,ha kiszereltem a kerekét... Vettem egy esernyőre csukhatót, olyat, amiben aludni is tud, mert merev és állítható a hátoldala, 37 ezerért. Na ez bevált. Ha az egészet összeadom, simán megvehettem volna azt amit legelőször kinéztem, sokfunkciós, hordozós, nagykerekű, összecsukható 60 ezerért. Tehát, gondold át, mire és hova fogod a babakocsit használni, mert elég nagy befektetés.
2010. aug. 31. 12:42
 18/18 anonim válasza:
Szerintem is a nagyobb,drágább dolgokat kell először beszerezni.Ágynemű,bébiőr nekünk is felesleges volt.Viszont már a második babánknál használjuk a légzésfigyelőt,a Canpol baba körömvágót.Az elsőnél kellett mellszívó,elektromosat vettünk,most a kicsinél elromlott kellett egy,most kézit vettünk.Nekem ez is bevált.Babakocsival mi is a harmadiknál tartunk.Nem szabad drágát venni,mert használat közbe derül ki hogy még se jó,meg kimegy a divatból is :) Mert hát a babyknél nagyon megy a flanc mindenben ... Főleg falun...
2010. szept. 2. 22:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!