Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Általában mindenhol nehezen...

Általában mindenhol nehezen kezdődik a szoptatás? Vagy van akinél rögtön könnyen megy?

Figyelt kérdés
2021. máj. 14. 07:07
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Szerencsém volt,mert nagyon könnyen ment. Első gyerek,gőzöm nem volt semmiről,csak vártom ott a kórházban valakire,hogy majd segít,megmutatja stb. Én kis balga,senki nem jött csak betolták a fiam és ránk se nagyon bagóztak. Ösztönösen próbálkoztam. Oda tettem a mellemhez és már fordult is rá,szépen szopott. Császáros voltam,3.nap lövellt be a tejem. Itthon sem fájt soha,nem lett sebes,talán az elején pár hétig az első fél perc,mikor beindult a tejleadó reflex kellemetlen volt,de ez is hamar elmúlt. Most 1,5 éves még mindig iszsz szopik,de már szépen eszeget mellette. Attól is féltem,hogy ha már lesz több foga akkor az fájdalmas lesz esetleg. 12 foga van,de nem érzem szoptatásnál,nem harap vagy ilyesmi.
2021. máj. 14. 10:22
 12/14 anonim ***** válasza:
Én nagyon szerencsés vagyok ebben. Könnyen indult, nem gyulladt be a mellem soha, nem sebesedett, a kislányom azonnal ráérzett. Később az elválasztás is gördülékenyen ment. Ahogy egyre kevesebbet kapott, úgy fogyott. A végén még már csak simán nem kapott cicit, és a tejem el is tűnt 3-4 napon belül, minden gond nélkül. Amikor menet közben úgy láttam, hogy kevesebb akkor két napig gyakrabban mellre tettem és jött vissza azonnal a mennyiség. Szóval komolyan, álom szoptatás volt. Ugyanakkor a két testvéremnek mást dobott a gép és megküzdöttek vele, Édesanyám pedig egyáltalán nem tudott szoptatni.
2021. máj. 14. 11:30
 13/14 anonim ***** válasza:
Mindkét gyereknél második napon beindult a tej, pedig az első császárral született, mindkettő ügyesen és hatékonyan szopizott, mégis nagyon fájdalmas volt az első kb egy hét. Kisebesedett, vérző mellbimbó amire ragadt minden, elzarodott tejcsatorna, fájdalom a szoptatás kezdetekor.. De legalább a másodiknál már tudtam, hogy elmulik a kezdeti nehézség, aztán már jól ment. Sajnos az elsőnek hat hetesen elkezdtem tapszert is adni, mert nem bíztam benne, hogy elég lesz neki a tej, és éhes volt. Valószínűleg pár nap alatt beállt volna.
2021. máj. 14. 12:39
 14/14 anonim ***** válasza:
Én borzasztóan megküzdöttem vele, öt mellgyulladásom volt. Végül egy évig tudtam szoptatni.
2021. máj. 14. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!