Akinek koraszülött lett a babája, meddig kellett bent maradnia a kórházban? Milyen súllyal született a baba?
Nem közvetlen tapasztalatok:
- 35. héten született baba 3200g, két nap múlva mehettek is
- 25. héten 490g, több mint három hónap.
Általánosan elvárások:
- 2500gr legyen
- Önállóan tudjon enni (tehát ne kelljen szonda)
- Önállóan tudjon lélegezni
Március 16án császároztak, akaratom ellenére.
(Elkaptam a covidot, a háziorvos beküldött a kórházba, benn is fogtak, pedig otthon is simán elvoltam, annyi hogy köhögtem. Bevittek, másnap megcsaszaroztak és ok nélkül 2hétre elaltattak, lélegeztetőre raktak).
A fiam 1.3kg-al született a 29.héten. még nem hozhattuk haza, csak ha a 2.5kg-t eléri. Egyedül eszik már (pontosabban szonda nélkül, üvegből tápszert)
Elvileg a napokban jöhet haza, nagyon várjuk.
37.heten született a lányom 2400 g-al, nem lett koraszülött.
2300g-al jöttünk haza és PIC, NIC-en nem jártunk.
Szóval ezzel csak cáfolni akarom azt, hogy el kell érni a 2500 g-ot. Nyilván a baba állapotától függ, de már nincs mindenhol az a határ, hogy 2500g alatt koraszülöttnek minősül.
Legalábbis régen így volt, hogy 37 hét előtt VAGY 2500 g alatt koraszülött
Én koraszülött gyerek vagyok, ha ez számít.
-27 hétre születtem, 1200 grammal, 36 centivel. Több, mint két hónapig voltam kórházban és maradandó egészségkárosodásom lett.
ja, igen és azt elfelejtettem, hogy a szüleim saját felelősségükre és szigorú orvosi kontrollt tartva 210 grammal vihettek haza. Enni tudtam a kezdetektől, nem kellett szondázni, ezen a dokik is csodálkoztak. Igaz hogy a cumi nem fért a számba, olyan pici voltam.
#7 voltam
Kislányom 35.hétre 2300grammal született
5napot töltöttünk bent, első nap-éjszaka inkubátorban volt, mert nem tartotta a testhőt
2órán át kapott oxigént, és leesett a cukra, amit orvosoltak gyorsan
Második nap már velem volt
2150-el jöttünk haza
36+0ra született a fiam 3290grammal. 12 napot voltunk a kórházban.
35+5re született a lányom 2930grammal. 7 napot voltunk a kórházban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!