Extrem kora szulott babával ki meddig volt korhazba?
Szia! En nem jartam igy, de gondoltam leirom, hogy jo egeszseget kivanok Nektek! Biztos nagyon nehez, de tullesztek rajta!
Amikor kisfiam szuletett, visszakerultunk (hazahozatal napjan..) sargasaggal es kiszaradas szelen a koraszulott es beteg csecsemo osztalyra, ott volt egy anyuka aki 25 hetre szult. A babaja nagyon kis aranyos volt, elmeletileg egeszseges csak nyilvan ido kellett hogy elteljen, akkor ok mar ket honapja bent voltak.
Köszönöm a válaszokat
Sajnos a napokban kiderült hogy műteni kell a kicsike szívet,mert 2 fő ér helyett neki 3 van és hogy a gépi lelegeztetes miatt lehetséges hogy kronikus tudobetegsege van plusz magas a vérnyomás a tudejeben
Úgy néz ki meg mindig hosszú időt itt kell toltenunk:((
Közeli ismerősöm, 27.hétre szült (600 g volt a baba ekkor).
Ő csak 4 napig kapott légzéstámogatást. Szülés előtt már kapott a baba tüdőérlelőt, így volt ideje hatni. A 7.nap végére már egyedül tudott lélegezni.
2 hónaposan mehettek haza, míg a súlya el nem kezdett normálisan gyarapodni. Az édesanyja tudta szoptatni. Nem kapott agyvérzést a kicsi, ami ilyenkor sajnos a leggyakoribb.
Mostmár fél éves, szépen fejlődik (ami a súlyát illeti), azt nem tudom pontosan, hogy maradt-e maradandó betegsége. Az arca nem pont úgy néz ki mint egy teljesen egészséges babának.
Jobbulást kívánok nektek!
Szia, 28 hetre szulettek az ikreim, 1000g koruli sullyal.
Mivel szamitottunk a koraszulesre 26 hetesen tudoerlelo szteroidot kaptam. Nem voltak gepel lelegeztetve, CPAP legzestamogatast kaptak kb 3 hetig. 52 napot voltunk PIC-en, 4 hetet inkubatorban, 3 hetet pedig posztintenziv reszen.
Melyik korhazban vagytok? Mit mondanak az orvosok?
Sajnos nagyon hosszu ideje van gepi lelegeztetesen, ami sok esetben tudo- es lataskarosodassal jarhat. Agyverzese volt, vagy azt megusztatok?
Kerdezz, kerdezz, kerdezz a kezeloorvosaitol, ne hagyd magad lerazni (tudom hogy sajnos a legtobb helyen igy megy, nekunk szerencsenk volt), JOGOD VAN TUDNI hogy van a babad es mik az eletkilatasai.
Minden jot nektek.
koszonom a válaszod
Hála istennek nem volt agyverzese a légzés támogatáson kívül más probléma eddig nem volt
Több mint 4 hónapba telt az orvosoknak kideritenie hogy mi az oka hogy nem tudják meg mindig levenni a lelegeztetorol magas vérnyomás a tüdőben amit most szteroiddal próbálnak csökkenteni és ha sikerült a magas vérnyomást a tudejeben helyre hozni akkor tudják csak a kis szívet műteni mi Nagy Britanniában élünk kinn 120 napot voltunk egy kisebb korhazba ahol nem volt meg a megfelelő felszerelés és ez miatt lassan 3 hete át kellett jönnünk a fovarosi korhazba ami a mi lakhelyunktol majdnem 2 órás busz
De szerencsere a korhazba kaptam szobat és így minden nap a babammal tudok lenni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!