Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Melyik módszert válasszam, ha...

Melyik módszert válasszam, ha egy bizonyos célt akarok elérni?

Figyelt kérdés

Amit szeretnék, hogy a férjem ne az anyagiak miatt mondjon nemet a gyerekre. Hitel van a házon, őt ez zavarja, pedig kényelmesen tudjuk fizetni, sőt még félre is teszünk mellette. Azt mondta hogy majd ha kifizettük a hitelt, lehet róla szó, addig nem mer. De egyébként ő is mindenképpen szeretne, csak ez nyomasztja. Én viszont részletesen kiszámoltam, hogy nem sokkal járunk jobban, ha csak utána vállalunk gyereket. Melyik módon adjam elő?

1: nézd, szívem, nem is kell aggódni a hitel miatt, még a gyerek mellett is tudnánk félretenni, legkésőbb 6 év múlvára végtörleszteni is tudunk, és még marad is fél évre elegendő megtakarítás 3munknak. Míg ha gyerek nélkül várjuk meg, 6 év múlva szintén tudunk végtörleszteni, bár úgy majdnem egy évnyi megtakarítás marad kettőnknek. Csak az a bibi, hogy addigra 38 éves leszek, már nem biztos hogy be merném vállalni a korom miatt. Szóval nagyrészt ugyanott tartanánk, csak az a kérdés hogy gyerekkel vagy gyerek nélkül.

2: hát szívem, neked van igazad, tényleg nem éri meg gyereket vállalni. Így is úgy is 6 év kell a végtörlesztésig, de ha ketten maradunk több megtakarítás marad utána. Addigra viszont nekem már késő lesz gyereket vállalni, úgy hogy inkább le is mondok róla, neked sem kell ezen görcsölni. Majd ketten eléldegélünk.

2021. máj. 10. 07:53
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Azért fordított mert ha tényleg akar, akkor nem fogja hagyni hogy lemondjak róla és inkább hamarabb belemegy.
2021. máj. 11. 07:39
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Értem én (függetlenül attól, amit éjjel írtam :)), de erre simán mondhatja, hogy de jó, én is pont így gondolom (azaz ne legyen gyerek).

Egy másik megközelítés: mi lenne, ha egy darabig, pl. fél év, egyáltalán nem beszélnél a gyerekvállalásról? Kényes kérdésekben könnyű ellenszenvet és elutasítást kiváltani, ha túl gyakran hozzuk fel.

2021. máj. 11. 11:35
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

11

Nem

Ezt a női agyad mondja

A férfiak ezt nem értik

Hidd el!

2021. máj. 11. 11:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!