Mi a véleményetek az "anyuci" szóról?
Én gyerekkoromban az anyuci-apuci megszólítást szoktam meg, szóval én így hívom a szüleimet a mai napig, kivéve ha mérges vagyok rájuk, akkor váltok muter-faterra, mert gimis koromban rájöttem, hogy ezt utálják a legjobban.
Azt viszont nem akarom, hogy a gyerekem engem is így hívjon, mert én nem vagyok az az anyuci-forma nő. (Az én anyukám velem ellentétben 160 centi magas óvodai dajka, a gügyögés az életeleme, szóval neki nagyon jól áll az anyuci megszólítás :) a növérem gyerekei sem mamának, hanem maminak hívják, ez pont illik az anyucihoz.)
Tizenhetes, jujj, nálunk is ezt csinálja anyósom. Borzongok tőle és nem a jó értelemben, mert ilyen gügyögő hangon teszi. Rémes.
Ezt a szót egyedül anya-gyerek kapcsolatban látom kedvesnek a gyerek részéről, felnőttek között szánalmasnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!