Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az a gyerek, aki mindig...

Az a gyerek, aki mindig mindenben visszamaradott, mindent később kezd, az fel fogja tudni venni majd valaha a kortársai tempóját, vagy örökké fejlesztésre szorul majd?

Figyelt kérdés
Később kezdett kúszni, mászni, hasról hátra, hátról hasra fordulni, ülni, felállni, menni, mutogatni, szavakat mondani, mondatokban beszélni, verseket, mondókákat mondani. Az iskolában is akadnak gondok, testnevelésből is mindenből alul teljesít, nem üti meg azt a szintet, amit egy annyi idős gyereknek kellene tudnia. Olvasni se tud, le van maradva, a számolással is vannak bajok. Mindenből 2x annyit gyakorlunk és feleannyit se tud. Fejlesztőről fejlesztőre járunk. Az életünk a fejlesztőből áll. Fog ez valaha változni?
2021. máj. 7. 14:08
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
95%
#7! Szó nincs róla, én nem ezt írtam. Arra gondolok, amikor a gyereknek pl.még első év végén nincs kellő betűismerete, akkor lehetetlen elvárás, hogy ne maradjon le másodikban szövegértésből, nyelvtanból stb. Ha közben láthatóan fejlődtek azok a részképességek, amik a lemaradást okozták, akkor az egy év elég lesz ahhoz, hogy felzárkózzon és másodikban már tud olyan tempóban haladni, mint a többiek. Lehet, hogy nem lesz osztályelső, de lesz olyan alap, amire elégséges szinten lehet építeni. A nemlétező alapra semmit nem lehet építeni. Amiről te írsz, az akkor van, ha konkrétan értelmi problémák vannak, mert ott van egy határ, ami fölé nem tud lépni, tehát hiába ismételné az adott évfolyamot akárhányszor, ha nem érti meg a tananyagot. Akkor neki speciális iskola való,mert ott nem is lesz elvárás. Ezt lehet látni, és akkor ismételni az osztályt, ha várhatóan segítene. Ezeket pedagógusként tapasztaltam. Mindenre van példa és azoknak ellenkezőjére is, de túl sokszor hallottam, ezt a nyugtatást,hogy majd behozza. Soha senki nem hozta be, inkább egyre jobban lemaradt az évek során. Olyannal viszont találkoztam, hogy például nem volt érett az iskolához, szülő kérésére még időben osztályt ismételt és nem halmozta a lemaradást, hanem tiszta lappal indult, amikor érett lett rá.
2021. máj. 7. 17:23
 12/23 anonim ***** válasza:
98%

"éghet miatta a pofád, hogy oda jár" mármint speckó iskolába.

Miért égne???

Ahogy a testmagasság nem érdem, és nem is szégyen, az intelligencia sem az. Ha valakinek bármi okból kevesebb jutott, így kell élnie. Egy tanulásban akadályozott gyerekből is lehet becsületes, tisztességes felnőtt. Nem ő lesz az építésvezető, de ha a falat rakja, vagy az anyagot hordja az építkezésen, akkor is önálló felnőtt életet tud majd élni.

Ha pedig erre sem képes, mert súlyosabban sérült, akkor is ember, akit nem kell hogy szégyelljenek se a szülei se más családtagja.

Bármelyikünkkel megtörténhetett volna, hogy agyvérzést kapunk a születésünkor, vagy rubeolás lesz az anyánk a terhesség alatt, esetleg agyvelőgyulladásban betegszünk meg pár éves korban, vagy ki tudja milyen ártalom ér.

Nincs értelme büszkélkedni vele, hogy ez nem történt meg, ugyanis nem a mi érdemünk.

2021. máj. 7. 17:25
 13/23 anonim ***** válasza:
89%

#10! Köszi, sokkal értelmesbben leírtad, amit én is próbáltam.🙂 Maximálisan egyetértek.

2021. máj. 7. 17:27
 14/23 anonim ***** válasza:
69%
#8 jó nagy kretén vagy.
2021. máj. 7. 18:42
 15/23 anonim ***** válasza:
93%

Én a helyedben évismétlést kérnék, hogy ne örök lemaradásról szóljon az iskolai élete.

Nem írtad, hány éves és hányadik osztályos idén.

A mi sulinkban, ahol gyógypedagógus vagyok, ilyen esetekben az évismétlés bizonyult már több esetben is jó megoldásnak. Ne hagyjátok abba a fejlesztést sem, de minél jobban lemarad, annál nagyobb lesz a baj. Persze ennyiből nehéz ezt megítélni. Kérdezd meg a tanítót, a fejlesztő szakembert, de ha ők is egy általános éretlenséget látnak, szerintem ne hezitálj.

2021. máj. 7. 19:05
 16/23 anonim ***** válasza:
33%

"Nem ő lesz az építésvezető, de ha a falat rakja, vagy az anyagot hordja az építkezésen, akkor is önálló felnőtt életet tud majd élni."

Igen, és akkor már 35 éves korában elkezdődik az "itt fáj, ott fáj, amott fáj" korszak, 40 évesen meg már menni is alig fog bírni, de hát mit számít?

Mondf ezt egy olyan anyának, akinek a gyereke speckó iskolába jár.

Nekem mindig ég a pofám, amikor be kell mutatkoznom valahol, és kérdeznek a gyerekről, hogy hova jár a gyerek.

2021. máj. 8. 06:15
 17/23 anonim ***** válasza:
85%

Megdöbbentő hogy egy ilyen több diplomás agyoniskolázott személy mint Te, ennyire lenézze az egyszerű kétkezi munkást.

Nem lesz mindenkiből atomfizikus!

Attól hogy valaki "csak" munkás, még nem lesz belőle feltütlenül rokkant.

Lehet h az összefüggést nem látja majd az az atomok kapcsolódásában, de igen is tud logikusan (józan paraszti ésszel) gondolkodni.

Talán nem fog beszélni 5 idegennyelvet, de a világban történtekről, az életről nagyon jót lehet majd vele beszélgetni, jó meglátásai lesznek.

A mai világban azt szégyellni hogy a gyerekem speckó iskolába jár, olyan mintha szégyenletes lenne hogy mondjuk siket vagy vak!

2021. máj. 8. 06:33
 18/23 anonim ***** válasza:
89%

Nekem sok volt osztálytársam lett mérnök, közgazdász úgy, hogy alsóban ketteseik, hármasaik voltak(6.osztályt jártunk együtt), az egyik híres chef lett, másik villamosmérnök, volt ott túrizmoson végzett főiskolás meg kommunikáció szakos, meg egy két külföldön tanult.. pedig bukás is volt nála képben.. Aztán lettem én, aki még diplomamentes, pedig kitűnő voltam végig általánosban és erős gimiben is jól teljesítettem.

Nem tudod megjósolni ezeket a dolgokat, sok odafigyelés, gondoskodás kell és segítségnyújtás. Abban a rendszerben, ahol most vagyunk nem baj, ha csupa kettes, majd duplázza az érettségi pontokat, lerak egy pluszpontos szakmát, egy nyelvvizsgát és bent is van államin. Nem tudod alsóban megmondani, melyik gyerekből mi lesz.

2021. máj. 8. 09:02
 19/23 anonim ***** válasza:
3%

"A mai világban azt szégyellni hogy a gyerekem speckó iskolába jár, olyan mintha szégyenletes lenne hogy mondjuk siket vagy vak!"

Miért? Akkor dicsekvésre méltó lenne, hogy a gyereked átlag alatti?

2021. máj. 8. 16:47
 20/23 anonim ***** válasza:
93%

Olyat el se tudsz képzelni, hogy nem dicsekedsz, de nem is szégyelled szerencsétlent?

A dicsekvés amúgy is irritáló viselkedés, itt a gyk-n is agybajt kapok pár kommenttől, pedig nagyon nincs okom féltékenynek lenni más kisbabás anyukára.

2021. máj. 8. 17:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!