Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Alívia névről mit gondoltok?

Alívia névről mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Az én kedvenc nevem az Olívia,a férjemé az Alíz. Nem szeretnénk két nevet adni így összeraktuk a kettőt. Szerintetek milyen? Nagyon bugyuta?

Nem valószínű, hogy ezt fogjuk adni, keresünk majd mást, csak kíváncsi vagyok, van-e valaki, akinek mondjuk tetszik😊

2021. máj. 1. 11:55
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
16%
Ez nem a fővárosiakra jellemző, hanem az erdélyi magyarokra.
2021. máj. 1. 13:02
 12/19 anonim ***** válasza:
28%
Off..10 évig Pesten éltem, ott divat az "a" a nevek elé.. jól rám is ragadt, miután hazaköltöztem,szivattak is vele.
2021. máj. 1. 13:06
 13/19 anonim ***** válasza:
39%
Hálistennek Magyarország nem az USA. Nálunk nem lehet akármit adni szerencsétlen gyereknek.
2021. máj. 1. 13:12
 14/19 anonim ***** válasza:
8%
Én meg 74 éve élek Budapesten, csak attól hallottam, aki vidéki és időnként a fővárosban "állomásozik".
2021. máj. 1. 13:18
 15/19 anonim ***** válasza:
37%
Én is tanusíthatom, hogy Budapesten így beszélnek. Nem egyszer voltam, nem egy embert ismerek onnan. A Barátok közt is rohadt idegesítő volt emiatt, nem is néztem sokáig. Lehet nem mindenki beszél így, de elég sokan. Erdélyben tudnak rendesen magyarul. Ők nem " A Peti " - znek.
2021. máj. 1. 13:22
 16/19 anonim ***** válasza:
60%
Ja és "vidéken" is normálisan használják a névelőket. Mondom ezt "vidékiként". Bár nektek a megyeszékhely, nagyváros is vidék.
2021. máj. 1. 13:23
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Veszprém megyéből jelentkezem, itt is használnak névelőt a nevek előtt. :D

Nem feltétlenül engedélyeznék egyébként, abszolút nem létező, kitalált, összegyúrt neveket nem fogadnak el csak úgy, ennyi erővel bárki bármilyen új nevet kitalálhatna. :)

Amúgy szerintem fertelmesen hangzik az, hogy Alívia, már bocsi. Az Olívia sem tetszik, a régi mesefigurák meg az olajbogyó jut eszembe róla. Az Alívia meg olyan, mint valami emésztést segítő gyógyszer.

Ha két név közül nem tudtok választani, akkor legyen inkább egy harmadik, csak ne a kettőnek az összegyúrása. :D

2021. máj. 1. 14:54
 18/19 A kérdező kommentje:
Amint irtam, nem szeretnenk ket nevet és megpedig azért mert en feleslegesnek talalom, szoval nem lesz se Olivia Aliz, sem Aliz Olívia. Es azt is irtam, hogy nem valoszinu, hogy így nevezzuk majd el. De mindenki koszi, aki a kérdésemre valaszolt!
2021. máj. 1. 17:13
 19/19 anonim ***** válasza:

Miért ne adjátok 2 nevet?

Én örülnék ha kettőt is kaptam volna

Egyébként elsőre nem tetszett, de elolvastam párszor és egesz jó, és lehetne Líviának becézni

Valaki írta hogy enm jó mert mindig félreértenék, azt hinnék Olívia. Akkor max előre közli hogy Alívia A-val.

Az én vezetéknevem sokkkkal cifrább, na az tipikus olyan amit elmondok 3sor és TALÁN megértik

Szerintem az Alíviával smemi gond nem lenne

2021. máj. 24. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!