Miért nevezik a childfree-t tudatos gyermektelenségnek?
Ez úgy hangzik, mintha valaki egy döntés következtében nem akarna gyereket.
Nekem pl. nem kellett semmilyen döntést hozni ezzel kapcsolatban, mert világéletemben nyilvánvaló és természetes volt, hogy nem akarok gyereket.
Nem pedig felébredtem egy reggel és eldöntöttem, hogy nem akarok.
Van childfree és van childless.
És de, az egy döntés, hogy nem akarsz. Ami teljesen oké, de ez egy tudatos dolog részedrôl.
#6 igen, pont a “free”-ben benne van az a szabadság is, hogy eldöntheti, mit akar. a döntés szabadsága.
tehát nem úgy gyermek nélküli, mint aki szeretne, de nincs neki (childless). a free még akár meg is gondolhatja magát. vagy nem. az ô döntése
8
Oké nyelvileg, csak éppen egy 18-20 éves még szerencse, hogy free(kivéve ha amúgy akarná) ez meg ugye 18-20 évesen keveseknek megvalósítható.És még akkor se kerekedik senkinek túl nagyra a szeme ha valaki 30 évesen is free...Ettől még marhára lehet hogy jön pista aztán másnap már hú de nagyon akar.Ez egy csinált szó.Divatos manapság,büszkén viselik, ettől még tény hogy viselje büszkén az aki 49-50 évesen se vállalt gyereket,addig max ,,kezdemény" lehet belőle majd free.
#8 vagyok. még azt hozzátenném, hogy nem csak nôkrôl van szó, pedig ezzel kapcsolatban hajlamosak vagyunk a nôkre gondolni.
van olyan ffi ismerôsöm, aki 30 évesen mondta, hogy ô ebben a világban nem vállal gyereket, és ezt a mai napig tartja 🤷🏼♀️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!