Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért ilyen tájékozatlanok az...

Miért ilyen tájékozatlanok az anyák sok dologban?

Figyelt kérdés
Már minden eszköz adott ahhoz, hogy utánajárjon az ember a dolgoknak. Mégis annyi baromságot képesek összehordani. A szoptatásról, baba kompról meg egy csomó mindenről. Miért nem lehet utána olvasni?
2021. ápr. 28. 12:22
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
85%

Én utána olvastam, de a szeparációs szorongást, növekedési ugrást először a barátnőmtől hallottam, akinek 1 évvel idősebb a kisfia. Nem mindenkinek van ilyen a környezetében.

Hiába tűnik egyértelműnek Neked az, hogy utána olvasol a dolgoknak, van akinek elég az ösztön és az ősök tanácsa.

2021. ápr. 28. 13:32
 12/30 anonim ***** válasza:
62%

Én speciel utána olvastam.De sehol se írták, hogy 6 és fél hónaposan már szepázhat a baba.Egyedül maradtam vele 2.5 hónapra míg férjem kiküldetésbe volt, az amúgy 10-20-30 percig ellévő babából lett egy állandóan ölbe lévő,állandóan üvöltő baba, aki mellől nem lehetett mozdulni.A védőnőm 2 gyerekes meg kiröhögött, hogy hehehe.. hogy lenne már 6 és fél hósan szepa az később jön.Itt kiírtam egy kérdést és mindenki azt mondta rá hogy szepa.És kb 4 hét alatt le is ment róla az egész, mert tényleg szepázott:D

Az egy dolog hogy könyvben,neten leírva olvasol egy átlagot de baromi sokszor nem átlagosan fejlődik egy baba ,sok eltérés van időben is+ hogy épp miben hol jár.

2021. ápr. 28. 13:43
 13/30 A kérdező kommentje:
De sokan ezt at átlagot se tudják. Oké előbb jött a szepa de van aki azt se tudja mi az. Sőt van aki ezen is fenn akad hogy nem egyformán fejlődnek a gyerekek. Pedig ehhez meg csak józan paraszti ész kell.
2021. ápr. 28. 13:51
 14/30 anonim ***** válasza:
31%

Nagyon jo kerdes! En is sokszor elgondolkodtam ezen. Sajnos a legtobben azt hiszik, hogy minden jon majd magatol, es a gyerekneveles olyan mint kb. a biciklizes, megy mindenkinek.

Ahhoz, hogy autot vezessunk jogositvanyt kell szerezzunk, ugye ? Szerintem ugyanilyen jogositvanyt kellene szerezni gyerek nevelesbol is, mert tonkretehetjuk a gyerek eletet a butasagunkkal es a szuk latokorunkel.

Es meg egy nagyon karos dolog: az emberek (a kornyezetemben) azt hiszik, hogy azzal hogy etelt, italt, ruhakat es fedelt adnak a gyerek feje fele, ok ezzel jo szulok. Hat sajnos nem igy van, ez meg a minimum se..

2021. ápr. 28. 14:02
 15/30 anonim ***** válasza:
59%
Téged miért zavar, hogy itt megkérdezik? Valakinek nem egyértelmű, nem olvas róla irodalmat a neten és a védőnő sem tájékoztatja részletesen. Pont, hogy jó helyen kérdez, mert itt sok anyuka van, akik hasznos tanácsot tudnak adni és célzottan a problémára tud rákérdezni.
2021. ápr. 28. 14:58
 16/30 anonim ***** válasza:
42%
Engem az idegesít,mikor azt mondják könyvből nem lehet gyereket nevelni...Igen, ez igaz, de azért alap dolgokkal legyünk már tisztában, meg nézzünk utána. A másik kedvencem az (általában idősebb generációtòl származò) ti is felnőttetek/x gyereket felneveltem nekem ne mond meg típusú megszólalàsok. Egyébként meg rengeteg a az ostoba ember sajnos. Ezt most csúnyán hangzik, de néhányan jobban tették volna ha nem vállalnak gyereket.
2021. ápr. 28. 15:19
 17/30 anonim ***** válasza:
75%

Én azt nem értem, hogy lehetsz ezekben ilyen biztos. MINDENRŐL van 15 ezer féle látásmód.. nekem pl a bébikompot a védőnő javasolta, hogy szuperül el van benne a gyerek, ne hagyjam benne órákat és nem lesz gond, imádják..

De szoptatásról(3óránként-igény szerint) szobatisztaságról(vannak akik hagyják a trutyiban, mások wc fölé teszik pár hónapos kortól, mások meztelenül hagyják mászkálni, másoknak meg 3 évesen sem gond, ha nem alakult ki, mert várnak az érésre..) hozzátáplálásról(vannak táblázatok, meg vannak akik külföldi táblázattal is szórakoznak, mert mi az, hogy délen a mangó alap, nálunk meg csak xedik hónap után lehet, illetve a tápszeres-anyatejes is megoszlik).. Sírni hagyás, nem sírni hagyás, ilyen olyan nevelés, bünti, nem bünti, napirend, gyerek ritmusát felvenni, meg ilyenek.. na meg van egy cosmófajta fejlesztőjáték ötlet, mások szerint marhaság.. na meg a személyes tapasztalat Pl szerintem a dackorszak nem létezik(az én gyerekemen nem létezett, eltartott 1 éves kortól 4,5 éves koráig), vagy nekem problémát okozott legelsőre a pelenkázás, hiába volt lerajzolva, valahogy nem klappolt, kellett, aki megmutatta.. a fürdetés is csak elméletben volt meg, az első pár alkalommal egyedül nem mertem.

Meg vannak ilyen babamasszázs függők, természetes szerek erre arra, nem természetes szerek erre arra..

NAGYON NEHÉZ hiteles forrást találni. arról nem is beszélve, hogy a 3 évvel ezelőtte anyák nagy könyvét az orrom elé dugták, hogy ott van leírva, hogy tojás asszem 6 hónapos kortól, az én táblázatomban 2014es volt, meg 4 hónappal rakták későbbre(azthiszem). Szóval a források is frissülnek, folyamatosan az új információk, és hiába mutogatják itt Vekerdyt, mint a gyereksuttogót, ott van 500 másik kevésbé népszerű pszichológus, aki mást vall a gyereknevelésről, vannak egészen szélsőségesen ridegek, mások óraműszerűek, mások tutujgatósak, harmadik önálló tapasztalásra ösztönöznének.. Pont ahogy 20 évvel ezelőtt is egészen más számított egészséges étkezésnek, helyes gyereknevelésnek, most is változni fog a dolog, ha bejön a divatba valami új..szerintem sokat fognak még változni a dolgok az évek alatt.

Szóval én mindenfélét elolvasok, de leginkább azt teszem, ami szerintem helyes(és persze törvényes)

2021. ápr. 28. 18:23
 18/30 A kérdező kommentje:

A kompról akkor is bizonyított, hogy káros. Lehet 1 pár perctől nem lesz baj, de ez nem változtat a tényen. Mondjuk én pár percre se tettem bele. Nekem nem ért annyit h addig is csendben van.

A szoptatásnál is bizonyított, hogy az igény szerinti jobb. Az más kérdés, hogy egyik anyuka erre esküszik más meg a 3 órára. Attól a tény az tény.

A sírni hagymás stresszhormont termel. Ez is tény.

Szóval ha valaki a tényeket nézi nem az itt vitatkozó anyukákat akkor eléggé egyértelműek pl ezek a dolgok.

A hozzátáplálás igen pl egy olyan téma ami megosztó.

2021. ápr. 28. 18:38
 19/30 A kérdező kommentje:
De találkoztam pl olyan anyukával aki a hordozásra azt mondta baromság mert leesik a gyerek, nem tud mozogni, nem lát... De kompba órákra is betette mert milyen cuki🤷
2021. ápr. 28. 18:43
 20/30 anonim ***** válasza:
77%
Igen kérdező, de a gyerek nem tudja, hogy mi mit tekintünk ténynek.
2021. ápr. 28. 19:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!