Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért ilyen tájékozatlanok az...

Miért ilyen tájékozatlanok az anyák sok dologban?

Figyelt kérdés
Már minden eszköz adott ahhoz, hogy utánajárjon az ember a dolgoknak. Mégis annyi baromságot képesek összehordani. A szoptatásról, baba kompról meg egy csomó mindenről. Miért nem lehet utána olvasni?
2021. ápr. 28. 12:22
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
92%
Mert bíznak a környezetükben. Anya, mama, szomszéd is így csinálta, akkor biztos jó.
2021. ápr. 28. 12:25
 2/30 anonim ***** válasza:
69%

Mert aki ide jön azzal, hogy a doki szerint minden rendben, de szerintetek?

Meg mekkora a 7 hetes embrió?

Vérzek és görcsölök, más is volt így? (Persze mentő minek)

Ez negatív vagy pozitív teszt? Ahelyett, hogy szakirodalmat esetleg guglit használjon és megbízható forrásból tájékozódjon, az luxus.

Aki az internetet nem tudja használni, az a gyakoriig jut.

2021. ápr. 28. 12:32
 3/30 anonim ***** válasza:
78%
Mert össze vissza irkálnak mindentt. Én ikreket várok és a terheség 18 hónapját olvasgatásal töltöm de nem értek semmit most se.
2021. ápr. 28. 12:36
 4/30 anonim ***** válasza:
73%
Sajnos az a tény hogy mindenkinek a zsebében az egész világ, nem mindenkit vitt előre, van aki totál életképtelen lett ettől.
2021. ápr. 28. 12:43
 5/30 A kérdező kommentje:
3 Mi az amit nem értesz? Persze van amiben nem egységes az álláspont, de egy csomó minden van ami egyértelmű csak utána kell járni 🤷
2021. ápr. 28. 12:43
 6/30 anonim ***** válasza:
88%
Többek között azt sem érti, hogy a terhesség nem 18 hónapig tart attól, hogy ikreket vár. :-)
2021. ápr. 28. 12:44
 7/30 anonim ***** válasza:
78%

Mondjuk az internet se egyazon véleményen van bizonyos dolgokban. Én például különböző füvekből szoktam teát csinálni, akármelyikre kerestem rá, hogy lehet e terhesen inni, totál más vélemények voltak, és egyik sem tűnt egy betonbiztos hiteles forrásnak.

Ugyanez igaz mindenféle babacuccra, ha az egyik vélemény tábor szerint jó is egy adott termék, a másik szerint nem lesz az. Pl rácsvédő. Ebben folyamatos ellentétek vannak, egyik szerint ártalmas sőt halálos, másik szerint meg kötelező darab.

Na orvosi vélemény dettó. Egyik szonográfus szerint mellsőfali a méhlepényem, másik szerint hátsó fali. Pedig erről aztán már kvára azt gondolnám, hogy nem nagyon lehet máshol, és látod.

Én is első gyerekes leszek, próbálok interneten tájékozódni mindenről, de úgy tűnik ez egy olyan téma, amiben kevés kézzelfogható tényszerű dolog van. El tudom hinni, hogy akiknek butaságnak tűnik a kérdésük, már megpróbaltak utána járni és ellentétes véleményeket kaptak (akár orvostól is).

2021. ápr. 28. 12:45
 8/30 anonim ***** válasza:
66%

Sok helyen pld nincs nemrég szült ismerős,nagymama rég volt szülő így az akkori ajánlások nem egyeznek a maival,azt gondolják tapasztaltaktól kérdeznek névtelenül.Szerintem sok az unatkozó kismama,anyuka és ,,lemérik" a gyerek tudását,összehasonlítják másokéval, megerősítést keresnek.Sokan trollkodnak,önmagukat szórakoztatják itt.Meg én mondjuk a kora terhességi kérdéseket egyáltalán nem értem.Annyi félék vagyunk, egy-egy tünetnek ezer vége lehet.Ez ilyen.Azt sem hiszem el hogy a nőgyógyász mindenkit lecar és nem lehet tőle kérdezni.Vagy a magzatméret, orvos nem mondja hogy baj van ,de feljövök ide és itt kérdezek? Minek???Ha az orvos nem mondja hogy gond van akkor nyilván jól,megfelelően fejlődik...pff.

Én terhesen egy kérdést se tettem fel.Utána maximum arra voltam kíváncsi, hogy a korához képest hogy fejlődik az én gyerekem, és rendszeresen volt a kérdésemnél a 6 hónaposan már beszélt és disszertációt írt típúsú válasz, mert van aki még ezt se tudja reálisan megítélni ,szóval még itt is muszáj túloznia és rossz érzést keltenie a másikban.

2021. ápr. 28. 12:49
 9/30 anonim ***** válasza:
24%
7esnek igaza van, úgyhogy több empátiával kéne lennetek embertársaitok felé.
2021. ápr. 28. 12:50
 10/30 A kérdező kommentje:
Mint leírtam nem a megosztó dolgokra gondolok. Ami egyértelmű. Pl bizonyított a kompról hogy nem egészséges, mégis kompoztatják a gyereket. A szoptatásról sokan azt hiszik, beteszik a szájába és ömlik a tej. Pedig ha kicsit utána néz az ember, megtudja hogy olyan 90%ban nem így működik. Nincsenek tisztában a növekedési ugrás fogalmával, szeparációs szorongással, dackorszakkal..... Stb
2021. ápr. 28. 12:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!