Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, ha meglenne minden...

Anyukák, ha meglenne minden (munka, lakás), kiköltöznétek külföldre? Ha igen, melyik országba? Ha nem, miért nem?

Figyelt kérdés
2021. ápr. 20. 13:29
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
88%

Nem szívesen költöznék ki külföldre, csak ha itthon valamiért úgy érzem a családunk élete veszélybe kerülne, ha maradunk (ez lehet politikai/társadalmi ok, vagy anyagi szempont is). Viszont ha mennék, akkor mindegy hogy van munka vagy lakás.

Tudom, hogy Magyarország olyan, amilyen, és külföldön lehet, hogy többet keresnénk, de nekem szimplán honvágyam lenne. Én férjet is így kerestem, hogy mindketten elsősorban Magyarországon gondolkodjunk. Abszolút megértem azokat is, akik elmentek, mi vagyunk furák talán.

2021. ápr. 20. 13:35
 2/21 anonim ***** válasza:
87%
Itt vannak a rokonok, barátok, más országban idegennek érezném magamat. Úgyhogy nem mennék ilyen feltételek mellett sem, csak ha nagyon muszáj lenne.
2021. ápr. 20. 13:37
 3/21 anonim ***** válasza:
85%

Én szívesen neki vágnék, de nekem +ba a biztos nyelv tudás kéne, mert sajnis nyaralni is azért nem szeretek külföldön.

Bárhová mennék csak ne legyen több eső meg hideg mint itt😁

2021. ápr. 20. 13:42
 4/21 anonim ***** válasza:
96%

Én mennék, vagyis mondhatom, hogy mi mennénk, napirenden is van a téma.

Két gyerekünk van, még kicsik, mi angolul folyékonyan beszélünk. Mindketten multinál dolgozunk, pontosabban én most megyek vissza.

Ha a férjemnek felajánlják a külföldi melót, és meg tudnak állapodni a részletekben, megyünk.

2021. ápr. 20. 13:55
 5/21 anonim ***** válasza:
81%
Nekünk otthon, Magyarországon nem sikerült. Pedig nagyon igyekeztünk. Mi egyszerű, érettségivel és erre épülő szakmával rendelkezünk, miután megszereztük a szakmánkat, még kb 5 évig Magyarországon dolgoztunk, mindent beleadtunk, rengeteget túlóráztunk, plusz munkákat vállaltunk, de semmire sem jutottunk, spórolt pénzünk sem volt, mert elment a megélhetésre. Csak lenézést kaptunk, mert nem volt diplománk. 2013-ban Ausztriába költöztünk. Én kitűnően beszéltem németül, párom akkor tanulta, de mindketten a szakmánkban tudtunk elhelyezkedni, hamar befogadtak minket, végre jól kerestünk. Következő évben már nagyobb lakásba költöztünk, autót cseréltünk és elmentünk életünk első repülős nyaralására is. Azóta másik város melletti faluba költöztünk el, saját házunkba, várjuk a második babánkat. Néha van honvágy, de ameddig nem volt a járvány, addig minden hétvégén haza tudtunk menni és a család és barátok is el tudtak jönni (mert annyira nem lakunk messze a határtól). Sajnálom, hogy otthon nem sikerült, pedig igyekeztünk. Egyébként nagyon nehéz döntés volt, mindig azt hittük, hogy most jobb lesz és maradjunk, de ahogyan látjuk, semmi, semmivel nem lett jobb otthon.
2021. ápr. 20. 13:56
 6/21 anonim ***** válasza:
84%

Nem

Az oka, hogy nem lenne hozzá merszem, nagyon nem szeretek kilepni a komforzónámból.

Lehet az is számít, hogy stabil jelenleg az életünk itthon, illetve voltam munka miatt 3 országban (Finno., Belgium, Spanyolország) - igaz rövid időt (max 1 hónap) és nem éreztem vágyat, hogy pl ebbe a 3 országban éljek.

7/21 anonim ***** válasza:
51%
A horvát tengerparton szívesen eléldegélnék.
 8/21 anonim ***** válasza:
84%
Én nem mennék, itthon van a családunk. Persze ha jön a teljes família akkor felőlem mehetünk egy osztrák kis faluba, de amúgy nem.. az elmúlt egy évet is nehezen viseltük és örülök, hogy egyre több spontán találkára van lehetőségünk.
2021. ápr. 20. 14:03
 9/21 anonim ***** válasza:
80%
Mi kiköltöztünk Németországba, úgy érezzük jól döntöttünk.
2021. ápr. 20. 14:08
 10/21 anonim ***** válasza:
82%
Igen sőt, én magam azért tanultam meg olaszul, mert eredetileg oda akartam költözni. Párkapcsolat miatt maradtam itthon, most már így is marad, mert már berendezkedtünk, itt az első babánk is. Ha csak nem lesz vmi felfordulás, esetleg a politika megy el olyan irányba, ami már a hétköznapi életünkre is hatással van, akkor megyünk. Vmint én a nyugdíjas éveinket is úgy képzelem el, hogy külföldön. Azori-szigetek, Madeira (tudok portugálul is), ami mindkettőnknek esélyes lenne, de nekem még az Egyesült Királyság is nagy szerelem.
2021. ápr. 20. 14:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!