T.i hogy oldottatok meg a takarítást baba mellett? Takarítónőt aki fogadott az mennyiért vállalta és kb.mennyit takarított?
Nem akarom részletezi , nekem borzasztó nehéz. A babám nem alszik nappal csak pár perceket, sír stbstb.
A lényeg én ezt az időszakot takarítónő segítségével vészelném át. (Az első 6hónapot)
Hogyan találjak takarítónőt és mennyit fizessek stb. mire figyeljek?
Ha egy kicsit segit úgyis jó, kavezgatok vele stb nem akarom kihasznalni sem
Baba mellett simán, ha nyűgös volt, akkor felvettem magamra hordozóba és úgy gond nélkül, még a lakás festését is így csináltam, pedig akkor már egy éves elmúlt 😀
Meg hát a férjem is takarított, amikor otthon volt, nem csak én.
Takarító nekünk akkor kellett, amikor már mindketten dolgoztunk, plusz egy ovis, egy iskolás gyerek, mi főzünk is másnapra ebédet, amit viszünk magunkkal a munkahelyre. De amikor otthon voltam egész nap, sokkal egyszerűbb volt ezeket megcsinalni, még nyűgös baba mellett is.
Egyébként kérdező, ha ez megnyugtat, itt gyakorin nagyon gyakran látható, hogy sokan házimunka alatt nem egészen azt értik, amit pl én és ami miatt takarítónőt hívok. Voltak olyan kérdések már, ahol elsorolták a válaszadók, hogy mi mindent csinálnak: beágyazás, mosás, elmosogatás, esetleg konyhapult letörlése. Összesen nincs negyed órás munka, eleve egy mosás berakása 2 perc, tehát nem is gondolnám, hogy számottevő. Mikor a főzésről van szó, ott is sokszor kiderül, hogy a világ legegyszerűbb kajáit csinálják, krumplis tészta, paprikás krumpli. Akkor már tényleg inkább hozatnának kifőzdéből, változatosabb, egészségesebb és még azt a negyed óra melót is megspórolják.
Úgyhogy ne aggódj ezen, ha neked az tesz hozzá a komfortérzetedhez, hogy takarítónőt hívj, akkor tedd azt. Addig is tudsz a babáddal lenni, pihenni, a hobbidnak élni, lényegében pszichésen mind neked, mind a babádnak csak hasznosabban telhet az idő és legalább biztosan rendesen meg lesz csinálva, nem lesz az, hogy gyorsan összecsapod, mert közben a babád sír. Szerintem manapság ebből nem szabad gondot csinálni, amikor meg nyomul az idősebb korosztály, anyós és tsai, hogy ők anno mindent is meg tudtak csinálni, akkor jusson eszedbe, hogy akkoriban bebszták a kiságyba a dedet, azt hadd sírjon, legalább erősödik a tüdeje, de voltak korábban alternatív lenyugtató módszerek is, mint a máktej vagy pálinka.
12es köszi .
100%egyetertek
A babám 3hos és a hasfájás mellé -nem múlt el jon a foga.
Folyik a nyála , mindent ragna, ideges stb.
Tehát tényleg szükségem van segítségre.
12-es, neked mi a házimunka, és hány ember után végzed?
Kérdező, én is hordoztam, ha nem volt el magában, illetve ha jöttek rokonok, elvitték sétálni, és akkor tudtam porszívózni, mert amúgy annak a hangjától sírt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!