Szerintetek jár a gyerektartás?
(Volt) férjemmel beadtuk a válást, ő lemondott a közös házról a gyerektartás fejében, lepapíroztuk, de a bírónak ez nem tetszik. A házat 28 millióért vettük, 7 millió önerőel, 7 millió csokkal, a többi hitel. 3 éve fizetjük, 3 gyerek van. Tehát ő nem fizet gyerektartást, nekem meg maradt a hitel.
Mit gondoltok, így jogos a lemondás vagy ezek után is jár valamennyi gyerektartás? Köszi
Ha lemond a házról de rajtad marad a hitel, az nem egy jó biznisz.
Ha kifizeti a torlesztőket vagy előtörleszti a hitelt, ennek fejében külön gyerektartást nem fizet, az már valami.
Hát ez nem csak a bírónak nem tetszik,nekem se.
hogy mentél ebbe bele? A gyerek tartás a jelenben felmerülő költségek fedezetére szolgál, valamint ruhazkodas, étel iskola térítésére nem arra, hogy majd lesz egy házad valamikor tehermemtesen ha bírod fizetni.
Butaság volt ezt elfogadnod
Szerintem ez akkor lenne jogos ,ha nem fizet gyerektartast, de a hitelt ő fizeti.
Picit gondolj bele. Te tartod el a 3 gyereket, fizeted a lakáshitelt. Ő mit csinál? Él,mint Marci hevesen? Elég szemét az exed, te pedig nem vagy túl okos, már bocsi, és ezt ő ki is használta.
"Te tartod el a 3 gyereket, fizeted a lakáshitelt. Ő mit csinál"
Ahogy én értelmezem, lemond a házról és megy tovább pucér fenékkel. Mint írtam, lehet azt a verziót is választani, hogy feleződjön a vagyon és fizessen gyerektartást a pasi, de ezesetben a fentiek alapján egyből keletkezik legalább 21 millió forint visszafizetendő összeg. Most ha időközben már mondjuk 35-ért el tudják adni a házat, mert felmentek az árak, akkor a visszafizetés után elfelezik a megmaradt pénzt és a kérdezőnek marad majd kemény 7 millió forintja.
Na most, mit kezd 7 millió forintból, miközben ott van még a 3 gyerek? Lakáshitelt nem valószínű, hogy kap egyedülállóként, albérletbe meg ki engedi be 3 gyerekkel? A férjet meg majd kötelezik havi 50-70 ezer forintra és ennyi.
Ha mondjuk 50.000 Ftot allapit meg a bíró, és 15 évig fizeti akkor is csak 9 milliót ad a csaladjának de ezt 15 év alatt.
50 ezerből már a havi likviditás egy kis része megvan és a hitel sem megterhelő. Még akkor is ha egy bevásárlasra elmegy az összeg
Az 50 ezer Ft helyébe tetszőleges összeg illeszthető, nem tudom mennyit állapítanak meg 3 gyermekre. 1 re kevesebbet azt tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!