Gyerektartás igénylése hpgyan működik?
Exemmel 4 éve nem vagyunk együtt. Gyerektartást 20ezret kapok. Ezen kívül semmit soha nem vesz a gyereknek, születésnapra sem. A saját pénzemért én futkározok minden hónapban, én "könyörgök", hogy adja ide. Nem az a lényeg nekem, hogy többet adjon, hanem hogy rendszeresen. Hol adja hol nem. Van mikor egy honap kimarad és azt sose látom többet. A gyereknek számlája van, azonnal teszem rá a pénzt neki. Apa nem utal, mert elvileg nincs számlája, kézbe kapja a fizut is. Nincs gyerek elhelyezési, akkor viszi amikor szeretné a gyereket. Bár ezzel se él sajnos :( a bíróságon ez hogyan működik?
Azt tudom, hogy be lehet hajtani rajta a 6 hónapot visszamenőleg. Így is lehet, hogy pl a 6ból csak 3at fizetet?? Vagy ez már köcsög dolog lenne?
Köszönöm
Először is gyermekelhelyezesi pert kell indítani és abban kerni a tartásdíj megállapítását is. Jelenleg ah a heylzet, hogy nem kell tartásdíjat fizetnie, hiszen nincs hivatalosan megállapítva.
Visszamenőleg akkor lehet kérni, ha önhibádon kívül nem tudtad korábban inditaninaz eljárást. 4 éve vagytok külön, ez idő alatt lett volna rá lehetőséged, ergo nem igényelheted visszamenőleg.
Ügyvéd valóban intéz mindent, neked csak aláírni kell még megjelenni a tárgyalásokon, de nem olcsó és tulajdonképpen szükségtelen is.
3!
Ezt letiltásnak hívják és csak akkor engedik, ha már van ítélet és az nem megfelelően van teljesítve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!