Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Idegesít férjem családja!...

Idegesít férjem családja! Valakinél hasonló tapasztalat?

Figyelt kérdés

13 éve vagyunk együtt a férjemmel, 4 éve vagyunk házasok. Van egy 1 éves lányunk, most jön majd a második baba. A férjem családjával mindig is nagyon jó viszonyom volt, sose vesztünk össze, mindig segítettem nekik amikor tudtam. Szerettem őket és ők is szerettek engem.

Amióta megszületett a lányunk anyósom elviselhetetlen, borzasztóan zavar ahogy viselkedik a gyerekkel és sokszor olyan érzésem van hogy nem nyúlhatok hozzá a gyerekemhez, mert ha ott vagyunk ők akarnak vele lenni mivel keveset látják. Anyósom mindig lóg a nyakunkon ha ott vagyunk legyen az peluscsere vagy etetés vagy bármi. Veszi ki a gyereket a kezemből hogy majd ő de attól hogy ott vagyunk a gyerekem gyerekem marad és egyre jobban iritál a helyzet. Sógornőmmel szoktunk erről beszélni, ő is ugyan így látja a dolgot és őt is idegesíti anyósom pedig nekik még nincs is babájuk. Anyukáméknál vagyunk többet a babával ketten, az tény és való, és már a párom részéről is megy a számolgatás hogy hány napot van hol a gyerek. Néha úgy érzem talán én reagálom túl a dolgot... Volt valakinél hasonló szitu? Hogy kezelte? Előre köszönöm!

2021. ápr. 12. 08:14
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

#8 Nem sajnálom anyóstól a gyereket, de soknak érzem a viselkedését és zavar. És sajnos ez ilyen, lány vagyok és anyukámat szeretném magam mellett nem anyóst. De ez természetes, és felesleges azon agyalni mi lenne ha fiam lenne. Heti szinten látják, sőt mostanában a költözés miatt több napot is náluk volt a gyerek.

Neki is van egy lánya akitől 2 unokája van, azok már nagyok 20 évesek le sem szarja őket, a gyerekek is csak akkor mennek hozzájuk ha "pénzosztás" van Karácsonkor meg Húsvétkor, és az egyiknek nem ártana ha többször beszélgetne vele valaki mert kezd rossz útra térni. Csak tőlünk várja el az egész családja hogy minden héten utazzunk 40 kilométert hogy tudjanak a gyerekkel játszani. Most a költözés miatt nem tudnak átjönni hozzánk, de eszükbe se jutott soha esetleg egyik hétvégén ők jöjjenek át ne nekünk keljen utazgatni.

2021. ápr. 12. 11:04
 12/19 anonim ***** válasza:
85%

De most mi a gond? Használd ki, hogy ha ott vagytok, ő akar babázni, legalább pihenhetsz egy kicsit. Hadd tegye tisztába meg etesse, dajkálja, neki jólesik, te meg szusszanhatsz egyet. Az én anyósom meg apósom is szeretnek a gyerekekkel foglalkozni, mondjuk ők nem erőszakosak, de látom rajtuk, hogy örömmel unokáznak, hagyom őket. Ha megyünk hozzájuk, mi a férjemmel kb mintha ott se lennénk a gyerekek számára :D de engem nem zavar, legalább van egy délután a héten, amikor nem nekünk kell félpercenként felugrálni mindenért. És amúgy igen, a gyerekek szeretik őket, sosem gond, ha mennünk kellene valahova, ahova nem szívesen vinnék gyereket, mert ott tudjuk őket hagyni.

Ne legyél ilyen kisajátító, főleg ha amúgy anyós teljesen jóindulatú, és nem kioktat meg piszkál állandóan.

2021. ápr. 12. 12:16
 13/19 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem kicsit tulreagalod :) Nekem is hasonlo, hiperaktiv, nagyszaju anyosom van(en is ilyen vagyok egyebkent, ferjemnek nem volt eleg 1 ilyen nő xD). Viszont nagyon jolelku asszony, el hal a csaladjaert, neha tultolja, de ettol fuggetlenul emberileg semmi bajom vele, ha van tanacsa, meghallgatom, de tudja, hogy ugy sem szolhat bele a gyereknevelesbe, ezt a ferjem is kikototte neki az elejen, ha ugy van, siman raszol. Egyebkent ebben a story ban en sem latok rosszat, szerintem azert akar mindenhol ott lenni, mikor ott vagytok, mert tudja, hogy a masik mamaval tobbet van az unoka es probal kompenzalni, segiteni,hogy o is reszese lehessen. En siman hagyon, hogy a nagyszulok pelenkazzanak, dajkaljanak. Addig mi ferjemmel hotelban erezzuk magunkat, eszunk, kavezunk, beszelgetunk, multkor meg egy mini sorozatot is kivegeztunk, mig anyumeknal voltunk hetvegen. Tiszta hawaii volt :D En szoktatom a nagyszulokhoz, mind 2 oldal borzalmasan szereti dajkalni az elso unokat, hat had elvezzek, mar meg is lett mondva, ha nagyobb lesz siman vihetem ottalvasra, mi meg mehetunk baratokkal vagy kettesben valahova. Lehet ez valakinek nem fer bele, de nalunk sima liba, nem erzem ettol magam kevesebbnek :)
2021. ápr. 12. 12:39
 14/19 anonim ***** válasza:
85%

Ne haragudj, de 40km az semmi :) Tombolnak benned a hormonok.

Én még meg is kérem anyut, hogy cseréljen ő pelenkát, örülök, hogy akkor végre nem nekem kell 😅 Anyósom sose cserélt, mindig csak szólt, hogy “tele a bugyi!!!”, ez sem jó.

2021. ápr. 12. 13:00
 15/19 anonim ***** válasza:
42%

Teljesen megertelek, az en anyosom ugyan ilyen, es en is olyan tipus vagyok mint te, nem szeretem ha belepnek a maganszferamba. En heti egyszer talalkozom veluk, es nyelek egyet amikor ezt az idegesito viselkedeset mutatja. Ha nagyon racuppanik a lanyomra (10 honapos), abbol a gyereknek is elege lesz altalaban par perc mulva es sirni kezd. Ilyenkor elegedetten atveszem es vissza se adom :D mikor nem volt autom (csak egy volt amivrl ferjem munkaba ment) megmondtam neki, ha latnk akarja a gyereket tessek eljonni, nagy nyugdijas unatkozasba epp belefer egy kis csavargas. Hal isten nem jott, ahhoz tul kenyelmes :D ezt persze sejtettem elore hogy ugysem jon, ismerem ot :D en egy bunko menyecske vagyok, kerek perec megmondtam a hatarokat, tudjak hogy nem lehet velem kekeckedni. Persze en is engedek kicsit, hagyom hogy heti egyszer nyaggassa a gyereket, de masba nem igen szolnak bele. Es ez nekem igy jo.

Nem ezek nem a hormonok, ne is vedd figyelembe aki ezt irja. Egyszeruen ket kulonbozo szemelyiseg vagytok. Ha latni akarja az unokat akkor neki kell elfogadni teged es a maganszferad. Ha nem tetszik neki, nem latja az unokat. Ennyi :) te vagy a fonok, te vagy az anya! Jogodban all felallitani a sajat kereteidet.

2021. ápr. 12. 13:13
 16/19 anonim válasza:
48%
Köszönöm a válaszokat! Látom megoszlanak a vélemények, ami természetes. Van akinek a 40 km nem távolság, de nekem az egy kis gyerek mellett mert egész házat el kell hozni, de akinek van babája nem kell ezt bemutatni. Egyszer volt hogy megkértük hogy éjszaka vigyázon a gyerekre,hogy mi tudjunk pihenni, de olyan rémült arcot vágott és a nagyobik fiát hívta maga mellé segítségül éjszakára, így az lett a vége hogy mi a férjemmel aludtunk a gyerekkel az éjjel is. Sosem tud egyedül vigyázni rá, mindig a párom bátyja is mellette van napközben is, pedig 3 gyereket szült szóval nem értem. Anyukám már többször kisegített így probléma nélkül. Egyszer kértem meg amikor ott aludtunk, hogy fürdesse meg, hát ő a haját nem meri így nem sok segítséget kaptam tőle akkor sem. Első két hétben is amikor a kórházból kijöttünk nem azt nézte miben segítsen otthon hanem jött utánam hogy hadd tartogassa a gyereket. De biztos csak én ki vagyok élezve rá és már nem látok tisztán.
2021. ápr. 12. 15:35
 17/19 anonim ***** válasza:
83%
😂 Magadnak válaszoltál és véletlen elfelejtettél felhasználót váltani? Atyaég de sok időd van.
2021. ápr. 12. 15:47
 18/19 anonim ***** válasza:
Ja, arra jó lenne mama hogy éjszakázzon, meg ha ugyvan segítsen be, se amúgy kuss a neve mi? :D
2021. máj. 28. 13:05
 19/19 anonim ***** válasza:
Hetente 40km? Borzalmas távolság, megterhelő az a félóra oda-vissza. :(
2021. jún. 8. 11:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!