Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A barátnőim szerint a fiam...

A barátnőim szerint a fiam túl sokat ül a gép előtt, de nem szeretném megbántani. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Van egy 16 éves, másodéves gimnazista fiam. Az informatika, web fejlesztés, tervezés, designolás, valamint a 4d modellezés érdekli, és napiszinten körülbelül 5-6 órát ül a gépnél! (az online órákon kívül). Körülbelül hat hónapja minden hétvégén, és sokszor hétköznapokon is dolgozik, ételen kívül szinte mindent ebből a pénzéből vesz (nem is engedné, hogy drága cuccot vegyek neki..), a számítógépet is saját magának vette. Én büszke vagyok rá, és örülök, hogy ennyire benne van, sportol is, barátai is vannak, de a barátnőim szerint túl engedékeny vagyok, és el kellene vennem a gépét. (Ezt nyilván nem teszem meg vele) Azt mondták, akkor is le kellene kódolnom a gépét, hogy csak akkor használhassa, ha azt én szeretném. A kérdést nem dicsekvésből írtam, inkább olyasmi céllal, hogy ti mit tennétek a helyemben?
2021. ápr. 8. 09:31
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
95%
A barátnőd foglalkozzon a saját gyerekével, már ha van neki. Te úgy neveled, ahogy jónak látod. Ha ebből a hobbiból tud pénzt csinálni és ez érdekli a továbbiakban, teljesen rendben van, főleg ha még barátai is vannak és sportol is. A drága barátnő meg valószínűleg egy kontrollmániás p..csa, vagy szimplán irigy.
2021. ápr. 8. 09:42
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem igazán értelek. A gyereked ezek szerint tanul es dolgozik - csak épp a mekiben való rohangálás helyett a számítógépezéssel keresi a pénzt. Ki nem kakkantja le, hogy mit szolnak a barátnőid? Kozolnem velük, hogy a saját dolgokkal foglalkozzanak.
2021. ápr. 8. 09:44
 3/16 anonim ***** válasza:
96%
Én helyre raknám a barátnőt. Elmondanám amit itt leírtál. Nem is értelek. Ha dolgozik és pénzt is kap érte akkor nem játszik stb .
2021. ápr. 8. 09:44
 4/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Mivel még fiatal, nem számítógépes munkakörben dolgozik még, hanem egy közeli sparban (illetve alkalomadtán reklámvideókat készít közeli ismerősöknek), azt mondta, ezt csak érettségiig, utána nekiáll informatikus állást keresni, illetve megbízásokat vállalni. A barátnőm fia ugyanott dolgozik, ahol ő, annyi különbséggel, hogy az ő havi bérének kb. 40-50%-át követeli minden hónapban. Akkor megnyugodtam, hogy nem én kényeztetem el a fiam, csak ő egy kontrollmániás p.csa, ahogy #1 mondta :)
2021. ápr. 8. 09:49
 5/16 anonim ***** válasza:
76%
Ne haragudj, de te hány éves vagy, ha szabad kérdezni?
2021. ápr. 8. 10:01
 6/16 A kérdező kommentje:
A gépén pedig ugyan sokat játszik, de akkor is vagy a barátaival online, vagy pedig a barátnőjével versenyezgetnek játékokban. De emellett természetesen megannyi ő általa elkészített projektje van, hogy én is látok benne jövőt. Most pont lyukas órája volt, megbeszéltem vele, azt mondta, ha tényleg nagyon soknak látszik akkor próbál picit csökkenteni, majd röhögve azt mondta, ha le is kódolná a "hülye barátnőd", simán kiütné a jelszót :)
2021. ápr. 8. 10:02
 7/16 A kérdező kommentje:
#5 51 éves vagyok, a kisfiam pedig egyedül nevelem
2021. ápr. 8. 10:02
 8/16 anonim ***** válasza:
86%
Ha tényleg van affinitása az informatikai dolgokhoz, akkor járasd különórákra, hogy tudjon fejlődni, kontrolláltan. Ha pedig 18 lesz, akkor ne "állásokat" vadásszon, hanem menjen fősulira, egyetemre, és ott teljesítse ki a tudását.
2021. ápr. 8. 10:15
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Nemhogy elvenném a gépét, hanem mindent megtennék, hogy ebben sikeres legyen.

Szerinted ha Bill Gatesnek annak idején elveszik a gépét, most ugyan itt tartana?

A számítástechnika nem a sátántól származik, és ha ez érdekli, ezt szereti csinálni, akkor miért kellene csak azért is ráerőltetni más elfoglaltságot? A barátnődet kell helyre tenni!

Néhányan úgy kezelik a képernyő előtt töltött időt, teljen az bármivel, mintha rosszabb lenne mint mondjuk ha bulizna meg piálna egész héten.

2021. ápr. 8. 10:33
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Támogasd a fiad, ne tiltsd, ahogy a "hülye barátnő" javasolta. Valószínű féltékeny a csaj, a te fiad többre viheti/ illetve már most viszi, mint az ő fia.

Érettségi után viszont tanuljon tovább ebbe az irányba.

2021. ápr. 8. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!