Mit lehet tenni az állandó éhséggel, "rágcsálási vággyal" koraterhesen?
5-6 napja azt vettem észre, hogy folyamatosan ennék, rágcsálnék.
Próbálom tartani a napi 4-5 étkezést, normális, változatos ételekkel, adagokkal. Viszont a köztes időkben is folyton azt érzem, hogy éhes vagyok...
Ekkor próbálok gyümölcsöt-zöldséget rágcsálni, de simán lemenne 2-3 adag ebéd/vacsora még. Az első napokban ilyenkor még ettem rendes ételt többször, de azért ez heteken keresztül nem mehet így.
Számolj azzal hogy nagyjából a napi normál bevitelt 300 kcal-val kell emelni.
Ha nincs cukorbetegséged, akkor gyümölccsel zöldséggel, korpovittel nem viszel be annyival többet, hogy ez gond legyen
A zöldségen kívül amit fenn írtak, még a magokat javaslom (dió, mogyoró, mandula stb.). Diákcsemegével csínján, mert az aszalt gyümölcsökben rengeteg a cukortartalom.
Egyébként tényleg fontos tudatosan állni az evéshez, sokszor akkor is eszünk amikor igazából szomjasak vagyunk.
Köszönöm a válaszokat! Zöldség - gyümölcs az megy, csak sajnos nem nagyon segít.
Sok folyadékot is iszom, de sokszor érzem azt, hogy teleittam magam, mégis üres a gyomrom.. Tegnap ezen egyébként délelőtt és délután is 2-3 darab vajas keksz segített, remélem így is marad. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!