Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek ciki ha nagyon...

Szerintetek ciki ha nagyon fiatalon már arra vágyom hogy szeretnék családot alapítani, gyereket vállalni?

Figyelt kérdés
2021. ápr. 1. 14:15
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
49%

Nem

Az más kérdés, hogy ténylegesen nem jó dolog nagyon korán

A 22 az nem vészesen korai... csak manapság semmi sem adott hozzá.

23 éves koromban kezdtem el gyerekre vágyni.

30 évesen lett, szerintem később

2021. ápr. 1. 15:01
 12/30 anonim ***** válasza:
19%
Szerintem nincs rád szorulva utolsó...
2021. ápr. 1. 15:13
 13/30 anonim ***** válasza:
43%

Teljesen normális, kérdező!

Amikor egyetemisták voltunk (3 évtizede), elég sok tankörtársunk szült egyetem alatt.... Teljesen normális jelenség.

2021. ápr. 1. 15:25
 14/30 anonim ***** válasza:
35%

Olyan vicces a mostani világ, ahol 22 évesen ilyet kell kérdezni.. :D A szüleim akkor már két éve házasok voltak, 8 hónapos terhes volt anyukám és egy éve beindították már a vállalkozásukat. És nem volt az olyan régen.

Visszatérve a kérdésre, igen, teljesen normális. Sokkal normálisabb mint 22 évesen tiniként viselkedni, ami pl sokkal elfogadottabb.

2021. ápr. 1. 17:57
 15/30 anonim ***** válasza:
59%
Cikinek nem mondanám, ez mindenkinek a magánügye, a személyes véleményem viszont az, hogy szerintem baromi korai. Nekem legalábbis nagyon az, ennyi idősen még javában tanultam, buliztam, barátokkal lógtam, szórakoztunk, éltem a gondtalan életemet, na meg otthon laktam. A gondolata sem fordult meg a fejemben, hogy mindezt feladjam egy gyerek miatt.. De hát kinek.
2021. ápr. 1. 21:27
 16/30 A kérdező kommentje:
Én sokkal éretebben gondolkozom mint a kor társaim. Egyáltalán nem vagyok az a bulizós fajta.. Stb
2021. ápr. 1. 21:35
 17/30 anonim ***** válasza:
52%

Mondjuk nem hinném, hogy bárki attól lenne éretlen vagy kevésbé érett a másiktól, mert fiatal egyetemistaként éli és élvezi az életét, ami magában foglalja, hogy néha elmegy buliba vagy a barátokkal ide-oda.🤷🏻‍♀️

Te tudod mit csinálsz és a te magánügyed, hogy mikor vállalsz gyereket, de nem kell azért kevésbé érettnek vagy épp éretlennek titulálni a másikat, mert fiatal nőként még nem akarja magát és az egész hátralevő életét lekötni egy gyerekkel, hanem előtte még élne is, ahogy jónak látja.

2021. ápr. 1. 21:50
 18/30 anonim ***** válasza:
32%
22 éves vagyok várandós, tervezett baba :) korosztályomhoz képest elég korán kezdtem el érni minden téren. 18 éves voltam amikor a párommal kiköltöztünk külföldre. Dönthettem, hogy egyetem vagy a külföldi jobb élet. Halasztottam 2 félévet az egyetemen, hogy el tudjam dönteni melyik lesz számomra a jobb. Bebizonyosodott, hogy a külföld. Elismernek a munkahelyemen, sikerült ennyi idősen azt felépítenünk, amit otthon 10 év múlva sem. Nem érzem magam sem egy 22 éves éretlen tininek, aki még most tapasztalja a világot, a pasikat, a bulikat és koravénnek sem érzem magam. Rendkívül örülök annak, hogy eljutottunk arra a pontra, hogy felelősségteljesen tudjunk gyermeket vállalni. Nagyon sok esetben lenézik a mai világban az embert, hogy uh ennyi idősen gyerek? Hát még a mama hotelből sem szakadt ki, hol a karrier vagy albérletbe szüli a gyereket? Vagy meg kellene felelni a mai társadalom elvárásainak és várjak még 5 évet mert a mai világban kitolódott a gyermekvállalás? Miért várjak, ha azt érezzük, hogy szeretnénk és nem fog problémát okozni? Rengeteg a rosszindulatú ember. De higgyétek el nem a kor számít! Nem az számít, hogy ki hány évesen érte el élete azon pontját, hogy felelősségteljes döntéseket tudjon hozni! A kor csak egy szám, amiből nem lehet ítélkezni, mindenkinél más. Nincs egy adott korosztályban azonos érettségű és gondolkodású ember.
2021. ápr. 1. 21:51
 19/30 anonim ***** válasza:
14%
Szeritnem semmi gond nincs azzal, ha nevén nevezzük a dolgokat. Aki huszonévesen ódzkodik a felelősségtől, az éretlen. Én is az voltam, baromira, csak 30 felé nőtt be a fejem lágya és ez nagyon nem jó. Kiforrott személyiséggel és értékrenddel kéne rendelkeznie egy 20 éves embernek de a társadalmi berendezkedésünk, elhúzódott tanulmányok és családi háttér miatt ez sajnos baromira nem valósul meg. Sok szülőnek még 24 évesen is gyermekként kezeli a csemetét. Nagyon nincs ez jól, és igen, értetlenek az ilyen emberek. Ki lehet mondani.
2021. ápr. 2. 08:32
 20/30 anonim ***** válasza:
32%

Szerintem meg nem lehet ilyen lazán kijelenteni idegen emberekről, hogy éretlenek, csak azért, mert a huszas éveik elején, egyetemen tanulva, mindenféle szükséges körülmény nélkül nem akarták magukat egy életre lekötni egy gyerekkel, hanem szerettek volna még szórakozni, világot látni, kötetlennek lenni, azt csinálni, amit éppen akarnak. Nehogy már abban mérjük az érettséget, hogy ki az, aki minél hamarabb, sokszor éppen hogy kikerülve az iskolából egyből gyereket akar vállalni. 🤷🏻‍♀️

Aztán, aki soha nem is akar gyereket?? Az örök életére “éretlen” marad? Azért mert egy 22 éves fiatal lány, aki előtt még ott az egész élet, nem akarja rögtön egy gyerekkel lekötni az egész hátralevő életét, még nyugodtan lehet egy érett és felelősségtudó ember, szimplán nem vágyik arra hogy ennyi idősen anya legyen. Na és? Jó hogy már nem az a normális, hogy éppen hogy leérettségizett lányok gyerekre vágyjanak, máskülönben éretlenek.

Sokaknak egyébként ennyi idősen még egyáltalán nincs is több éves stabil párkapcsolatuk, amire lehetne gyereket vállalni vagy ha van is kapcsolatuk, akkor még nem áll azon a szinten, pl nem laktak még együtt egy napot se stb.

A másik, hogy sokan pedig tanulnak még ilyenkor, így hát saját bevételük nem igazán van és otthon élnek, ez aztán minden csak nem ideális körülmény egy gyerekhez. Tehát ez a téma bőven túlmutat azon, hogy kapásból éretlennek nevezem a másikat, aztán jó napot.

Számomra az nincs nagyon jól, hogy be akarunk skatulyázni ismeretlen embereket és rögtön jelzőket aggatunk rájuk, ha nem a mi elképzeléseink szerint élnek.

2021. ápr. 2. 09:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!