Miért leggyakrabban csak a szegények gyerekei súlyos betegek?
Legtöbbször szegények családokról lehet olvasni vagy hallani a tv-ben akik segítséget kérnek mert a gyerekük súlyos beteg de a média nélkül is zömében átlagos családokat ismertem hasonló problémával. Gazdagokról alig hallani - anyagi értelemben érthető - de a social media felületen is azt láttom ahol elég sok magyar tehetős embert követek, hogy nincs ilyen jellegű gondjaik. A legnagyobb probléma honnan vásároljanak szuper játékokat a gyereknek, hova utazzanak stb.
A szegényt még az ág is húzza ahogy tartja a közmondás? [link]
3!
De ezt miért kellene nekik kirakatba tenni?
#3: Azt pl nem, de sok mást igen, amivel megszülik, aztán kuncsorognak.
Általánosan kérdeztél, általános választ adtam
Egyrészről, akinek van pénze, annak nyilván nincs szüksége arra, hogy a Fókuszban/Facebookon pénzt kérjen.
Másrészről a periférián rossz körülmények között élő aluledukált emberek nyilván nem fognak várandóság alatt úgy táplálkozni, esetleg van valami káros szenvedély is (dohányzás, drog), a gyermekkel is ki tudja hogy bánnak a megszületése után. Dolgoztam halmozottan sérülteknek fenntartott iskolában, több, mint a harmaduk cigány volt, természetesen pont azon körülmények miatt, amit fentebb leírtam, illetve általában rossz családi körülményekkel rendelkezők voltak, többről tudni lehetett, hogy fullra alkoholisták a szülők (találkoztunk is velük és nyilván jól látható jelei is voltak ennek), ütötték, verték a gyereket.
Jelenleg egy kis faluban vagyok fogorvos, sok a Romániából átjött páciens, többen analfabéták, a védőnőnek úgy kell vadásznia a családban ki az, aki annyira tud olvasni, hogy sikerüljön a napi 1x1 csepp D vitamint beadni. Ott is sok a sérült gyerek, bár nekem sokszor nem egyértelmű, hogy így születtek, vagy a sok év elhanyagolás miatt lettek kvázi Mauglik.
Van gazdagok között is beteg csak nem teszik a kirakatba.
A gazdag vagy tehetősebb csináltat fizetős teszteket, és szegény nem tud miből, és sok mindent nem mutat a sima UH.
A cigányok nagyrésze direkt teszik beteggé a gyereket. (pl üti a hasát, drogozik, iszik, és direkt arra játszanak hogy magasabb legyen a családi, és több segélyt kapjanak.) gondolom ezért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!