Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Zille, Lelle, Szira, vagy Ella?

Zille, Lelle, Szira, vagy Ella?

Figyelt kérdés
a párommal a kislányunkat várjuk és az alábbi 4 név maradt a kalapban. már régen eldöntöttük, hogy valódi magyar neveket fogunk választani. így még ha furcsának is hangzanak egyik sem külföldi, mind magyar(vagy ősmagyar, ezért tűnik furának). szeretnénk, ha a keresztnevében megjelenne a hazája. a vezetéknév horváth. nektek melyik tetszik?
2010. aug. 19. 20:56
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
gondolkodunk a 2 néven is, ezek közül szerintem a horváth szira ella hangzana nagyon jól. a szira nekem is a szívemhez nőtt
2010. aug. 19. 21:15
 12/25 anonim ***** válasza:
Engem ált. iskolában Szirának becéztek, mert a vezetéknevem így kezdődik :) Egyébként a Zille és az Ella nagyon szép nevek! A Horváth vezetéknévhez az Ella talán jobban illik, mert a -th után jobb egy magánhangzós név. Egyébként inkább ilyen nevek, mint a dél-amerikai szappanoperákból kölcsönözöttek vagy a rengeteg anglomán, amerikai sztárocskától átvett név.
2010. aug. 19. 21:20
 13/25 anonim ***** válasza:
0%

ne haragudj ,de mind nagyon csúnya név

ha muszály volna akkor az Ella de csak ha muszály

2010. aug. 19. 21:27
 14/25 A kérdező kommentje:
nem haragszom, nincs olyan név, ami mindenkinek tetszik
2010. aug. 19. 21:29
 15/25 anonim ***** válasza:
61%

A Horváth Ella nekem nem tetszik, nehéz külön választani. A Horváth Szira telefonban könnyen félreérthető, gyorsan mondva olyan, mint a Horvácira.

Marad a másik kettő, Lelléről a Balaton jut eszembe, így a Zillére szavazok:)

2010. aug. 19. 21:35
 16/25 anonim ***** válasza:
68%

A lányunk Lelle :) De a Zille is nagyon tetszik nekem:)

Az Ella nekem nem tűnik magyar névnek. Olyan mintha külföldi lenne és szerintem ha nem emelitek ki külön hogy ez magyar név, a legtöbb ember azt fogja gondolni hogy olyan név mint a Tiffani,Melodi,Emma szóval ami külföldi név valójában.

A szomszéd csajszinak most született lánya ő pedig Zille:)

2010. aug. 19. 21:47
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem nem furcsák ezek a nevek, mert mi is a magyar-ősmagyar nevek között kutakodtunk. Nekem a favoritom a Villő. (fiam lett)

A felsorolt nevek mind nagyon szépen. Leírom sorban, hogy melyikről mit gondolok.

Zille Gyönyörű szép, aranyos név, ami szerintem gyermekként és felnőttként is méltósággal viselhető.

Lelle Ez is nagyon tetszik, csak a Horváth Lelle majdnem olyan kimondva, mint a Balatonlelle, ezért nem adnám ehhez a vezetéknévhez.

Szira A másik nagy kedvencem a Villő mellett. Egyetlen dologgal nem vagyok kibékülve, az pedig a jelentése.

Ella Én úgy tudtam, hogy az Ell régi magyar név. Nem pedig úgy hogy Ella. De nagyon szép név ez is.

2 nevet nem adnék, mert ezek mindegyike egymagában szép. Bár ez csak az én véleményem.

2010. aug. 19. 21:59
 18/25 anonim ***** válasza:
Egyik sem. Ha muszáj, akkor Ella.
2010. aug. 19. 22:15
 19/25 anonim ***** válasza:
Nekem a Lelle nagyon bejön:)
2010. aug. 19. 22:29
 20/25 anonim ***** válasza:
Nekem az Ella tetszik. Az én listámon is rajta volt, de a férjem az összes olyant azonnal kihúzta, amiben l betű volt (szerintem ő sem tudja, miért). Ha nekem most kellene választanom lány, magyar nevet, a Borostyánt mondanám. Horváth Borostyán.
2010. aug. 19. 23:41
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!