Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Volt már ilyen a körmöd?

Volt már ilyen a körmöd?

Figyelt kérdés

[link]

Mi volt a diagnózis és a kezelés?

már 2 dokinál voltam, 1x terhesen, azt mondta majd jöjjek vissza ha már nem vagyok terhes és nem szoptatok, és szerinte nem gomba. Most egy másik doki látta, szerinte gomba, de amig szoptatok nem kaphatok gyógyszert. Most Canestennel meg Betadine-nal kezelem... Másnak is volt már ilyen? Nekem csak a terhesség meg a szoptatás alatt lett ilyen, előtte szép volt a körmöm

2010. aug. 19. 10:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
62%
Gombának néz ki pedig:S
2010. aug. 19. 10:09
 2/11 anonim ***** válasza:
Ez gomba.Egyik ismerösömnek is ilyen volt.Kapott rá 3 féle kencét.Egyik sem segitett.Leszedték neki.2-szer utána szép nött vissza.
2010. aug. 19. 22:00
 3/11 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, még várnék konkrétumokat, hogy kezelték e vkinek sikeresen szoptatás alatt (az ezek szerint) körömgombáját.
2010. aug. 21. 06:35
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem elsőre az ugrott be, hogy Úr Isten itt egy műkörmös, de nagy bajt csinált! Nem egy vendégem jött már hozzám ilyen körmömmel, mert a "kolléga" levegősen tette fel a körmöt és egy pér hét után ez lett belőle. Nekem is gombának tűnik.:S

Meg van a magyarázata is, hogy miért terhesség alatt alakul ki. Terhesség alatt legyengül az immunrendszered, a baba elszív mindent, sokszor hiába szedjünk a csilli-villa vitaminokat, a gombás fertőzés kialakul. Minden 3. terhes nő gombás lesz a terhessége alatt legalább 1x, az változó, hogy hol. A leggyakoribb a hüvelygomba és a lábgomba. Nekem a terhességem alatt 2x volt hüvelygombám, pedig én is odafigyeltem magamra, de ez nem ezen múlik sajnos.

Azért nem múlt még el sajnos mert mivel szülés után vagy (nem tudom mennyi idővel) és még csak most kezd a szervezeted a normál módba kapcsolni, még nem szedte vissza a tartalékait a terhesség óta, főleg ha szoptatsz is.

Én azt javaslom, hogy áztasd heti 3-4 alkalommal a kezed Neomagnol-os vízbe, kb 10-15 percig. (patikában lehet kapni, egy negyed tablettát elég ha feloldasz annyi vízben ami ellepi a kezedet) Ne csak azt az ujjad áztasd hanem az egész kezedet! Mellé lehet Canestennel kenni. Esetleg Terbisil krémmel. Nappal gyakori kézmosás, mindig legyen száraz a kezet, jól meg kell törölni, mert a nedves bőrt nagyon szereti a gomba. Időnként pucold ki alóla a sárgás törmeléket és a körmödet minnél rövidebre vágd!

Ha nem javul 1-2 héten belül akkor mindenképpen menj vissza a bőrgyógyra ha már nem szoptatsz, ők tudnak adni rá erősebb gyógyszert, valószínű szájon át adhatót fogsz kapni.

Ha viszont még szoptatsz akkor nem tudnak ők sem mást adni rá.

Valószínű, hogy ha rendbe jön a szervezeted akkor magától is le tudja győzni ezt a fertőzést, de ehhez idő kell.

2010. aug. 21. 08:07
 5/11 A kérdező kommentje:
köszönöm
2010. aug. 21. 08:32
 6/11 anonim ***** válasza:

Szia.

En meg csak most kezdtem a szakmat, de nagyon ugy nez ki h ez egy gomba. Ilyen esetekben benyulunk a korom ala, ameddig csak lehet (persze h ne fajjon) azutan eltavolitjuk azt a kormot ami nem er hozza a borhoz. megnezzuk a levagott kormon, hogy van e "kaparek" (tehat le lehet e kaparni valamit a koromrol) amennyiben igen, akkor 100%gombarol beszelunk.

Caneseten, es hasonlokkal probalkozhatunk, de termeszetesen csak belso uton (vagyis gyogyszerekkel) lehet "kiirtani" a gombat.

Nekem ez a velemenyem, de termeszetesen ne allj neki levagni a kormot. Probalj keresni egy profi pedikuros, manikurost. Neha ilyen esetekben jobbak mint az orvosok ;)

2010. aug. 21. 09:10
 7/11 anonim ***** válasza:

8 év vagyok, manikűr-műkörmös.

Ez sajnos körömgomba. Nem hiszem, hogy el fog múlni, sima krémektől. Általában, ezek makacs betegségek. Belsőleg gyógyszerrel, és külsőleg krémmel is kezelni kell egyszerre.

Nem vagyok benn biztos de van rá kapszulás bogyó amiből talán hetente 1 szemet kell szedni 4-6 héten keresztül, és rendszeresen krémezni. Sajnos nehéz "gyógyítani"

Valószínű, a szoptatás, és szülés kimerítette a szervezeted, ezért könnyebb ezeknek a kialakulása,elkapása.

2010. aug. 21. 09:29
 8/11 anonim ***** válasza:
Nekem kollégista koromban a lábam nagyujján volt gombás a köröm. Jódoztam és elmúlt. Igaz, nem szép látvány a jódos köröm, de nekem használt.
2010. aug. 21. 15:07
 9/11 anonim ***** válasza:

Én még a terhesség előtt szedtem 3 hónapig gyógyszert, de lehet, hogy nem is volt gombás a körmöm, nem volt ilyen. A háziorvosnak mutattam, hogy szerinte ez gomba-e és ő annak látta.

Alig vártam, hogy túl legyek rajta, mert már akkor szerettem volna terhes lenni.

Szülés óta be van gyulladva a körmöm a lábamon, az sem jobb. Hol egyik, hol másik lábujjamon.

2010. aug. 21. 21:33
 10/11 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek, tényleg gomba. leszedtem a zselét róla, és canestennel kentem azonnal jobb lett, azóta gyakorlatilag meggyógyult
2010. okt. 13. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!