Köteles vagyok a védőnőnek és a gyerekorvosnak megmutatni a szoptatást?
Visszautasítás?
Külön könyörögni kellett, hogy megmutassák egy bababarát kórházban.
Amúgy sem az orvis sem a védőnő nem voltak kiváncsiak rá.
Gyarapszik
Ok
Ennyi
Utolsó vagyok
Annyi hogy a védőnőm adott telefonszámot, a legközelebbi szoptatási tanácsadóét, ha gondom lenne.
Persze, nyugodtan megmondhatod, hogy nem szeretnéd!
Azért mert ma már intezmenyesitve van a szoptatási erőszak nyugodtan orizd meg az intimitasod, kívánom hogy tudj nemet mondani, én nem tudtam az első gyerekemnel és nemtom hányszor nézegették a csocseimet rossz ragondolni is...
Szerencsére senki nem volt rá kíváncsi! Se a kórházban, se itthon.
2 évig szoptattam.
Sajnos tőlem sem kértek, az első hónapban brutál sebes volt a mellbimbóm, vérzett is, volt a kórházban szoptatási tanácsadó, elsőre rámcuppantotta a babát, aztán 3 nap már rendesen sebes lettem, pedig szerinte minden oké volt. Mutattam a védőnőnek is, ő sem látott problémát a technikájával, szóval a lila krémről mikor tudomást szereztem minden gondom elmúlt.
Őszintén NEKEM nem sokat ért a szakértelmük, de volt tejem rendesen, a gyerek is gyarapodott, szóval nem aggódtam. Volt egy anyuka a szobában, akinek a gyereke fogyása nem állt le, na ő ki is akadt miatta rendesen, nem érezte hogy jön a teje és nem is tud fejni. Szerintem amint első szoptatáson túl vagy, épp bekakiltál egy csomó ember előtt, miközben látták a szétrepedt vaginádat, belülről varrták a hüvelyed, arról érdeklődnek tudtál e már kakilni, pisilni, csekkolják a varrataidat, tapogatják begyulladt e a melled vagy csak szimplán tejbelövelléstől feszül és fáj, kapsz egy pelenkaszerűséget, átázik a felsőd a tejtől, nem fog érdekelni ki lát szoptatni. A szülés teljesen elveszi az ember intim-testiség érzését, persze nagy élmény, de ott minden szeméremnek annyi.
Nem tudom amúgy, hogy mikor szülünk és nyomástól fájdalomtól vörösödő fejjel üvöltünk, szenvedünk felkavaróbb e látni az arcunk vagy minket alulról, ahogy tágulunk, vérzünk, repedünk jön a széklet és a gyerek.. Nem irigylem szegény szülésznőket és nőgyógyászokat naponta többször ezen átmenni..
Ha a babának szépen nő a súlya, senki nem fog ott toporogni, hogy megvárja, amíg szoptatni kezdesz. Ha meg nem éhes a kicsi, nem tudod rávenni, hogy egyen...
Viszont ha azt jelzed, hogy sokat sír a gyerek, fájdalmas számodra a szoptatás, nem is gyarapszik a kisbaba, akkor nyilván az (kéne legyen) első, hogy megnézik, jól teszed-e mellre, nem pedig az, hogy tápszert írnak fel.
Én meg úgy vagyok vele hogy a szülés után sem "minden mindegy", és szeretném visszanyerni a meltosagom és intimitasom, onnantól ne mustraljon senki.
Ott az internet egyébként bármit meg lehet tudni már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!