Túl hosszúak ezek a nevek kisfiú ikreknek?
Mihály Zorán Levente és
Mihály Olivér Simon?
Mivel a vezetéknév is keresztnév, így sok a + 2 név.
De ha mindenképpen kettő keresztnevet szeretnél, akkor az egyik keresztnév rövid legyen és semmiképpen se olyan, ami vezetéknév is pl. Simon.
Mihály Ákos Levente
Mihály Olivér Noel
Lánynál jobban fog hangozni a két név, mert senki sem gondolja, hogy Mihály az egyik keresztneve. 😃
Köszi annak a válaszadónak (#4 azt hiszem) aki szavakba öntötte, tényleg az zavart benne engem is hogy így olyan a gyerek neve mint a névsorolvasás. Ha olyan vezetéknevük lenne ami egyértelműen beazonosítható, akkor nem lenne rossz amúgy, Kovács Zorán Levente és Kovács Olivér Simon. De így hogy Mihály is, meg még ikrek is, a két gyerek közt öt keresztnév fog keveredni. Egy feledékeny nagyi vagy túlterhelt óvónő sose fogja elsőre eltalálni, mindenféle adminisztratív gubancok lehetnek belőle és amúgy is, minek?
Én inkább adnék mindkettőnek egy hosszabb, szép keresztnevet ami nem jellemző vezetéknévként, maradva a te neveidnél Mihály Olivér és Mihály Levente mondjuk.
Szerintem nem baj a 2 utónév, ha nektek így tetszik.
Ha nem Mihály, hanem pl. Mihályi lenne a családnév, akkor már másképp hangzana, az ellenzők is másképp gondolnák. De hát ezért nem fogtok családnevet változtatni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!