Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Túl hosszúak ezek a nevek...

Túl hosszúak ezek a nevek kisfiú ikreknek?

Figyelt kérdés

Mihály Zorán Levente és

Mihály Olivér Simon?

2021. márc. 11. 11:40
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
92%
Mint egy felsorolás. Borzasztóak.
2021. márc. 11. 12:25
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Mivel a vezetéknevetek is keresztnév, jobb lenne 1 keresztnevet adni és nem 2-t! Úgy hangzik a nevük, mintha felolvasnék az utónév könyvből.
2021. márc. 11. 13:13
 13/18 anonim ***** válasza:
83%
Mintha egy mérges tornatanárt hallanék. Mihály, Olivér, Simon, 20-20 fekvőtámasz!!
2021. márc. 11. 14:18
 14/18 A kérdező kommentje:
Kérlek ne pontozzátok le egymást,én mindenkit felpontozok ha pozitívat, ha negatívat kapok.
2021. márc. 11. 15:18
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Mivel a vezetéknév is keresztnév, így sok a + 2 név.

De ha mindenképpen kettő keresztnevet szeretnél, akkor az egyik keresztnév rövid legyen és semmiképpen se olyan, ami vezetéknév is pl. Simon.

Mihály Ákos Levente

Mihály Olivér Noel

Lánynál jobban fog hangozni a két név, mert senki sem gondolja, hogy Mihály az egyik keresztneve. 😃

2021. márc. 11. 16:29
 16/18 anonim ***** válasza:
91%

Köszi annak a válaszadónak (#4 azt hiszem) aki szavakba öntötte, tényleg az zavart benne engem is hogy így olyan a gyerek neve mint a névsorolvasás. Ha olyan vezetéknevük lenne ami egyértelműen beazonosítható, akkor nem lenne rossz amúgy, Kovács Zorán Levente és Kovács Olivér Simon. De így hogy Mihály is, meg még ikrek is, a két gyerek közt öt keresztnév fog keveredni. Egy feledékeny nagyi vagy túlterhelt óvónő sose fogja elsőre eltalálni, mindenféle adminisztratív gubancok lehetnek belőle és amúgy is, minek?

Én inkább adnék mindkettőnek egy hosszabb, szép keresztnevet ami nem jellemző vezetéknévként, maradva a te neveidnél Mihály Olivér és Mihály Levente mondjuk.

2021. márc. 11. 17:05
 17/18 anonim ***** válasza:

Szerintem nem baj a 2 utónév, ha nektek így tetszik.

Ha nem Mihály, hanem pl. Mihályi lenne a családnév, akkor már másképp hangzana, az ellenzők is másképp gondolnák. De hát ezért nem fogtok családnevet változtatni :)

2021. márc. 11. 17:37
 18/18 anonim válasza:
Szerintem 1 elég, és Mihály Levente, Mihály Olivér hangzik a legjobban.
2021. jún. 8. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!