Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tejláz lehet, vagy betegség?

Tejláz lehet, vagy betegség?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy senki nem orvos, ezért tapasztalatokra vagyok kíváncsi, nem véleményre. 3 hete született meg a kisfiam, a szopi még azóta sem megy, ezért fejek és üvegből kapja. (Kórházban még nem volt tejem, ezért hamar elfogyott a türelme a cicin. Próbáltam fejni, 10-ml sikerült nagynehezen néha, azt ugye így üvegből kapta. Itthon első nap tápszert, hogy ne éhezzen mert a kórházban lesz*rtak minket) másnapra megtörtént a tejbelövellés, de akkor meg szegényem nem tudta bekapni, megint csak fejtem. Vettem bimbóvédőt de csak nyüglődik rajta. Próbálkozunk azóta is, de csak az üveg. Nyelve nincs letapadva, minden oké vele, annyit mondtak hogy simán ellustult.

Na a lényeg, hogy 1 hete felmegy a lázam minden este, leginkább forró zuhany után, mikor zuhany alatt masszírozom a mellem hogy meginduljon rendesen. Néhány nap napközben is lázas voltam, ma megint csak este. Anyu azt mondja szerinte tejláz, én az elején úgy voltam vele hogy mikor bejött a meleg, igencsak nekivetkőztem és biztos ez miatt vagyok beteg. Eddig lefejtem 3-4 dl fél óra alatt, most már csak 2 dl sikerült. Eddig már zuhanyzás előtt csöpögő, most még utána sem. Lehetséges, hogy a láztól elapad? Vannak benne apró csomócskák, meg fáj is, de pont ugyan úgy fáj, mikor máskor is beteg vagyok. Nagyon szeretném továbbra is anyatejjel etetni és tudom hogy úgy termelődne a legjobban, ha megtanulnánk végre szopizni és szoptatni. Ezen kívül valakinek tanácsa, tapasztalata, aki hasonlón átesett?

2021. márc. 7. 23:42
 1/6 anonim ***** válasza:
4 dl fel ora alatt? Az igen.. Nekem igy 3 honap utan sincs ennyi tejem, sajnos. Nekem nem volt lazam eddig. Ha begyullad a melled, azt szerintem megerzed. Nekem amikor tultelitodik becsomosodik, kemeny, erzekeny, de nincs laz sem sem begyulladva. Az nagyon faj allitolag... Es ilyen 39 fokos laz kiseri.
2021. márc. 8. 01:19
 2/6 A kérdező kommentje:
Hát akörüli lázam van, meg fáj is mikor neki állok de nem úgy hogy ordítok
2021. márc. 8. 01:39
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem volt tejlaz,39 fokos láz,es ugy bedurrant a mellem,nagyon fajt minden érintés. Kozben voros volt es forró. Szerintem azt nem lehet nem erezni,ha begyulladt. Csak láz van? Semmi mas tünet?
2021. márc. 8. 07:58
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekem amikor úgy igazán beindult a tejem éjjel volt 3-4 napig lázam.Nem gyulladt be a mellem és nem is fájt, simán csak lazán volt.Az 1 hetet én már sokallanám,de kérdezd meg a védőnőt.
2021. márc. 8. 08:47
 5/6 anonim ***** válasza:
Hívd fel a kórházat, ahol szültél.
2021. márc. 8. 10:36
 6/6 A kérdező kommentje:
Lázam van és nagyon fáj, de nem piros. Kimondott csomót sem érzek benne, 1-2 picit, de azok pont nem fájnak. Forrónak forró mert lázas vagyok
2021. márc. 8. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!