Tudnád egy másik nő gyerekét vagy másik férfi gyerekét ugyanúgy szeretni, mint a saját gyerekeidet?
12essel teljesen egyetértek, saját gyereknél ott van az a plusz, hogy hasonlít rád, vagy hasonlít egy rokonodra, szerettedre(férj, szülő).
Nagyon szeretni én is tudnék gyereket, viselkedéstől függetlenül, pusztán azért, mert velem van nap mint nap és hozzámnő, de olyan nagyon, mint a vér szerinti gyerekem sosem menne. Szerintem nem is kell, bőven elég, ha nagyon szeretem, nem szabadna a kettőt összehasonlítani, pont olyan marhaság, mint az a kérdés, hogy a férjed vagy a gyereked szereted jobban. Nem egy ligában játszanak, az egyiknél játszik a vér szerinti kötelék, a másiknál nem.
Két vér szerinti gyerek közül viszont lehet, hogy lenne kedvencem, nem is merem másodikat vállalni..
Erről néztem már pszichológiai tanulmányt, elvileg lehetséges, ha a gyerek születésétől kezdve te vagy a szülője. Tehát pl örökbefogadó szülőkben ugyanolyan szeretet alakul ki a gyerek iránt, mintha vér szerinti gyermek lenne. Emiatt úgy gondolom ha max 1-2 éves korától kezdve kizárólagos anyaként lennék jelen a gyerek életében, mint az igazi örökbe fogadó szülő, akkor tudnám.
Ha csak az apja új felesége vagyok, akkor csak kedvelném, vagy szeretném is akár, de tuti nem ugyanannyira, mint egy sajátot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!