Akiknek több gyerekük van: lehet két (vagy több) embert ugyanúgy szeretni, ezért az egyik gyereket jobban szereti mindig a többi(ek)nél?
Elcsúszott.
Kérdés: Akiknek több gyerekük van: lehet két (vagy több) embert ugyanúgy szeretni? Mert két embert nem tud az ember ugyanúgy szeretni, még a gyerekei között sem, ezért az egyik gyereket jobban szereti mindig a többieknél?
Miért ne lehetne 2 ember ugyan úgy szeretni? Mind két tesómat ugyan úgy szeretem (igaz a 3.at nem annyira)
De a 2 barátnőmet is ugyan úgy szeretem.
A gyerekeimmel is így van ez
Négy gyerekem van és mindegyiket szeretem. Mindegyiket máshogy, de nincs olyan, hogy az egyiket jobban.
Mi ketten vagyunk a tesommal, a szüleinknél sohasem éreztem, hogy kivételeznének valamelyikünkkel. Az egyik nagyapám viszont a tesomat nem szerette annyira, de igyekezett ezt titkolni.
Mégis milyen kérdés az, amelyben felteszel egy eldöntendő kérdést: lehet-e? Majd megválaszolod, hogy azért kérdezed, mert nem lehet...
Szóval Te most kérdezni akarsz a többgyerekes szülőktől, vagy informálni őket??
Próbáld úgy elképzelni, mintha zenék lennének. Biztos sok dalt szeretsz a nagyon és mindig váltakozik, melyik passzol épp a hangulatodhoz, akkor az az aktuális kedvenc, de egyébként tudod, hogy egy óra múlva épp mást akarsz nagyon meghallgatni, és akkor meg az a kedvenc.
Így képzeld el a mindegyiket szeretem, de máshogyot. Nem tudsz összehasonlítani egy szomorú dalt egy energikussal, nincs olyan, hogy jobb, max olyan van, hogy most ez épp közelebb áll hozzád, de aztán történik valami szomorú és a másikkal tudsz jobban azonosulni. Gyerekekkel is ilyen.
Kérdező, hiába forgatod a szemed a szokásos "ugyanannyira, csak máshogy" válaszon, de ezt akkor is így érzi a legtöbb ember. Ami persze nem azt jelenti, hogy így is van, hiszen a külső objektív szemlélő számára gyakran egyértelmű, hogy egy szülő jobban szereti az egyik gyerekét. De ezt a szülő maga nem látja. Még csak nem is arról van szó, hogy hazudnánk önmagunknak, hanem belülről tényleg nehéz a gyerekeiddel való komplex kapcsolatodat egy mérőszámra redukálni, ami kisebb vagy nagyobb mint a másik szám.
Felesleges nagy önvizsgálatot meg kitárulkozásokat várnod a válaszolóktól: a legtöbb szülő szubjektíven ugyanannyira szereti a gyerekeit, objektíven pedig nem tudja megítélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!