Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, akik nem kocsival...

Anyukák, akik nem kocsival járnak a gyerekkel. Hogy mennek a mindennapok?

Figyelt kérdés
A fiam áprilistól kezdi az ovit, akkor tölti a 3-at és beveszik onnantól, én meg megyek majd részmunakidőben dolgozni. Nekem nincs jogsim, amúgy is csak 1 autónk van amit a férjem használ, szóval igazából jogsi ide vagy oda, mindenképp az marad, hogy gyalog vagy biciklivel tudok a gyerekkel majd közlekedni. Mi egy 16 ezres kisvárosban lakunk, nincs olyan távol semmi, központban élünk, de el kell majd jutnom a gyerekkel az oviba (450m) és még onnan majd gyalogolni, bicajozni a buszállomásra és busszal fogok dolgozni menni. Elég idegesen nézek ennek elébe. Valaki akinek vannak hasonló helyzetben tapasztalatai megosztaná velem? Oké nyáron tavasszal jó időben még elmegy, de télen ősszel hogy bírjátok?
2021. febr. 28. 14:00
 1/10 anonim válasza:
100%
Én is féltem ettől, szintén nincs jogsim. De már 3. éve jól működik a dolog, ne stresszelj rá :)
2021. febr. 28. 14:09
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Hasonló helyzetben vagyok, csak 2 éves a fiam és bölcsibe jár. 6 órát dolgozok a városban. Mi így csináljuk:

6:50-kor kelünk, 7:30-kor biciklizünk az 500 méterre lévő bölcsibe (a gyerek ülésben van), elköszönünk egymástól, és a biciklit lezárom a bölcsi előtt. Gyalog megyek tovább kb 300 méterre a buszmegállóhoz, 7:55-kor jön is a busz. Beérek a városba 8:20 körül, kicsit gyalogolok még a munkahelyemhez, és 8:30-kor kezdem is. 14:30-ig dolgozom, aztán 14:50-es busszal megyek vissza a bölcsibe, 15:15-re ott is vagyok. Ilyenkor vagy végeznek az uzsonnával, vagy még kicsit várnom kell. Aztán biciklivel megyünk haza, vagy előtte kicsit játszóterezünk. :)

Télen kicsit rossz volt, volt, hogy megkértem apámat hogy segítsen kocsival (szomszédunk), vagy ha pont dolgozott, akkor babakocsival eltoltam odáig. De szerencsére csak néha volt ilyen. Esőben esőkabát, és gyorsan odabiciklizek, hogy ne ázzunk szét.

2021. febr. 28. 14:10
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
(tél alatt a durva hóesést értem, vagy jeges utat)
2021. febr. 28. 14:13
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, kb hasonlóan fog kicsit nekünk is alakulni a napunk szerintem, max egy kicsit korábban kell majd mennünk, de nagyjából nekünk is így fog kinézni szerintem.
2021. febr. 28. 14:16
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Hasonló, csak nekünk abszolút nincs autónk. Ne parázz rá, én nagyon befeszültem az elején, hogy majd biztos rettenetesen nehéz lesz. Mi sokat vonatozunk is, mert az én szüleim 300 km-re laknak. Ha szoktatva van a gyerek idejében ezekre a közlekedési eszközökre, nem fog hülyén viselkedni. Plusz majd kitapasztalod, hogyan érdemes pakolni, elég jó gyakorlat priorizáláshoz, nem vihetsz magaddal minden sz.rt ugyebár 😁 egy kis eső, szél nem árt, a gyerek legalább nem fogja azt hinni, hogy a világ légkondicionált. Te pefig fitten tartod magad. Ha nagyon rossz az idő, a férjed néha bevihet benneteket.
2021. febr. 28. 14:18
 6/10 A kérdező kommentje:

Igen ha nagyon durva havas tél lesz mondjuk pár hétig vagy ilyesmi, akkor a férjem majd későbbre megy dolgozni, és kocsival megyünk akkor tud engem is vinni + előtte a gyereket.

Arra ez lesz az opció.

Szoktatva van amúgy mindenhez szerencsére a gyerek, csak én vagyok paragép.

2021. febr. 28. 14:28
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ezzel csak egy bibi lenne, hogy nem várna meg a bicikli a pályaudvaron, mert ellopnák mire hazaérek. 😂

Egyébként ~300 ezres városban élünk autó nélkül. Ovi 300 méter, bölcsi 150. Előbb egyik gyereket lerakom a bölcsibe, utána a nagyot az oviba és utána szállok biciklire, azzal megyek a munkahelyemre.

Az sajnos nem megoldható, hogy mindkettőt egyszerre biciklire rakjam.

2021. febr. 28. 14:30
 8/10 A kérdező kommentje:
Nálunk van őrzött fizetős tároló, de 1500 ft havonta, oda fogom a bicajt tenni,másképp én sem lennék nyugodt.
2021. febr. 28. 14:32
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

2 helyen dolgoztam ovis korukban. Az elsőnél elsétáltunk az oviba, 10 perc, majd továbbmentem a buszmegállóba, 5 perc, és elmentem dolgozni.

A második közelebb volt, eltoltam a biciklit az oviig, vagy ha volt kedvük, együtt bringáztunk, majd továbbtekertem a melóba, 5 perc. Vettem vízálló nadrágot, és leszámítva a havas időt, télen is így jártam, mert gyalog plusz 15 perc volt, és sajnáltam azt az időt reggelente.

2021. febr. 28. 15:42
 10/10 anonim ***** válasza:
Mi már bölcsibe is gyalog jártunk, ráadásul két gyerekkel. Hozzá fogtok szokni és legalább meglesz a napi 10000 lépés :)
2021. febr. 28. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!