Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hanna vagy Laura? Melyik...

Hanna vagy Laura? Melyik tetszik neked jobban? Számít neked a név jelentése amikor nevet választasz a gyermekednek?

Figyelt kérdés
2010. aug. 17. 18:26
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
12%
Laura... a Hanna úgy hangzik mintha azt mondanád kanna.
2010. aug. 17. 18:39
 12/32 anonim ***** válasza:

Hanna

Én névválasztásnál a hangzást figyelem, hogy illik-e a vezetéknévhez és hogy pozitív vagy negatív élményem olt a névvel kapcsolatban.

2010. aug. 17. 18:55
 13/32 anonim ***** válasza:

Ugy latom, en vagyok az egyszem, akinek a jelentes is fontos. Mi igy valasztottuk a kisfiam nevet. Legyen internacionalis, ne legyen tomegnev, menjen a csaladinevhez es a jelentese mindenkeppen pozitiv legyen.

A te valasztott neveiddel kapcsolatban pedig szerintem mind a ketto szep!

2010. aug. 17. 19:35
 14/32 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy melyik mit jelent, de a Laura jobban tetszik.

Döntésképtelenség esetén néztük anno a jelentést is természetesen.

2010. aug. 17. 20:05
 15/32 anonim ***** válasza:

Szerintem nagyon is számít a név eredete, jelentése - de az sem mellékes, hogy passzoljon a vezetéknévhez. Pl.: Varga vezetéknévhez nem hangzik jól a Hanna: Varga Hanna (a-a, a-a).

Hosszabb vezetéknévhez rövidebb, rövidebbhez hosszabb keresztnév hangzik jól - ill. mély magánhangzós (a, á, u, ú, o, ó)vezetéknévhez (Varga) jobban hangzik a magas (e, é, i, í, ü, ű, ö, ő)magánhangzós név (Gyöngyi). És fordítva.

Aztán ha a vezetéknév vége mássalhangzóra végződik, akkor szabály szerint magánhangzóval kell kezdődnie a keresztnévnek - vagy fordítva.

Bocsi, ha nagyon eltértem a témától, mindjárt válaszolok a kérdésedre.

És ne haragudj, ha nagyon bonyolultan írtam le, ha írsz privátba, és megírod a vezetéknevet, írnék pár példát!

Hanna:

A név eredete: Héber eredetű bibliai név, az Anna eredeti formája.

A név jelentése: Kegyelem, könyörület. Egyúttal a Johanna több nyelvben meglevő rövidülése.

A név gyakorisága: Igen ritka.

Névnapok: március 28., május 20., május 30.

Rokon nevek: Hanka, Johanna.

Laura:

A név eredete: A Laurentinus (magyarul: Lőrinc) férfinév női párjának, a Laurenciá- nak a rövidülése.

A név jelentése: Lehet azonban a latin laurus szó származéka is, ennek a jelentése: babérfa.

A név gyakorisága: Korábban ritka volt, az 1990- es években lett gyakori.

Névnapok: június 17., június 28., október 19.

Rokon nevek: Lara, Laurencia.

-Illik a vezetéknévhez?

-Tetszik a jelentése?

-Nem lesz közel a névnap a szülinaphoz? (ha ez számít)

-Nem zavar, ha túl gyakori? - bár ez lényegtelen, ha tetszik.

Remélem, tudtam segíteni!

2010. aug. 17. 20:50
 16/32 anonim ***** válasza:
53%

Utolsó vagyok.

Különben nekem a Hanna jobban tetszik, mert:

-A legjobb barátnőmet így hívják,

-Nagyon jó a hangzása - egy hosszabb vezetéknévhez nagyon jó

-Régies, de mégis szép név,

-Nem olyan gyakori - bár a Johanna, Hanka és Hanga még ritkább, és nekem a ritka nevek: Rozália, Florentin, stb. stb. jobban tetszenek...

De mindenképpen olyan nevet válasszatok, ami Mindkettőtöknek nagyon tetszik!!! Szép estét, és jó éjszakát kívánok Nektek!

2010. aug. 17. 20:56
 17/32 anonim ***** válasza:
Hanna :) Ez a kislányom második neve))
2010. aug. 17. 21:11
 18/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Annak a kedves válaszolónak aki bőven ki is fejtette. Igazad van egyebként azzal kapcslatban amiket leírtál. Csak nem mindíg sikerül betartani a "szabályokat". Pl. a vezetéknevünk mássalhangzóra végződik és a kisfiúnk keresztneve is mássalhangzóval kezdódik mégis jól hangzik.

2010. aug. 17. 21:22
 19/32 anonim ***** válasza:

Utolsó előtti vagyok. Ne haragudj, nem akartalak kioktatni. Különben nekem is van(nak) olyan ismerős(ei)öm, akinek nem felel meg a neve a szabálynak, de mégis jól hangzik!

Jó babavárást, és jó egészséget kívánok Nektek!!!!

U.i.: Majd írd meg a döntéseteket!!! Ja, és mi a neve a kisfiadnak? ;-)

2010. aug. 17. 21:47
 20/32 anonim ***** válasza:
Hanna :-D
2010. aug. 18. 13:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!